به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، یک مقام ارشد دولتی آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد تیم امنیت ملی دونالد ترامپ به دنبال گزینههایی برای مقابله با جاسوسی چین از تلفنهای همراه است که ساخت یک شبکه بیسیم فوق سریع نسل پنجم یکی از این موارد خواهد بود.
این مقام دولتی ضمن تایید محتوای گزارش سایت آکسیوس گفت که این راهکار در سطوح پایین دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و شش تا هشت ماه زمان لازم دارد تا به رئیس جمهور ارائه شود.
مفهوم شبکه نسل پنجم تلفن همراه با آنچه مقامات دولتی تهدید چین نسبت به امنیت سایبری و امنیت اقتصادی خود میدانند، معنا پیدا میکند.
دولت ترامپ خطمشی سختتری را نسبت به دولت باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا درباره موضوعات مختلف، از نقش چین در محدود کردن کره شمالی تا تلاش این کشور برای دستیابی به صنایع استراتژیک، در پیش گرفته است.
منابع آگاه به رویترز گفتند در اوایل این ماه بعد از اینکه چند نفر از اعضای کنگره علیه ایده "رگولاتورهای فدرال» لابی کردند، شرکت ارتباطات راه دور آمریکا (AT & T) مجبور شد تا برنامه عرضه گوشیهای هواوی ساخت چین به مشتریان خود را لغو کند.
در سال 2012 شرکتهای چینی هواوی و زد تی ای در آمریکا مورد بررسی قرار گرفتند تا مشخص شود که آیا تجهیزات آنها امکان جاسوسی خارجی و تهدید زیرساختهای حیاتی آمریکا را فراهم میآورد یا خیر.
به گفته یکی از مشاوران کنگره، برخی اعضای کمیته اطلاعات داخلی همچنان با دردسرهای ناشی از تهدیدات امنیتی از سوی شرکتهای هواوی و زد تی ای مواجه هستند. وی افزود مسائل مطرح شده در گزارش سال 2012 این کمیته درباره شرکتهای چینی هنوز پابرجاست و حتی اطلاعات دستهبندی شده جدیدتری بدست آمده که مجددا باعث مطرح شدن نگرانیها در این باره شده است.
یک مقام ارشد دولتی در گفتگو با رویترز گفت: ما به دنبال ایجاد شبکهای هستیم که چین نتواند به مکالمات تلفنی ما گوش کند. ما باید یک شبکه امن داشته باشیم که کسی نتواند به آن نفوذ کند. همچنین باید مطمئن شویم که چین کنترل بازار تلفن همراه را در دست نمیگیرد.
شرکتهای اصلی حاملهای بیسیم میلیاردها دلار صرف خرید طیف برای ایجاد و راهاندازی شبکههای نسل پنجم کردهاند ولی هنوز معلوم نیست که آیا آمریکا برای راهاندازی شبکه نسل پنجم خود به اندازه کافی طیف در اختیار دارد یا نه.
همچنین شرکت چندملیتی اکسنچر برآورد کرده است که پس از شکلگیری نسل پنجم شبکههای سیار، اپراتورهای بیسیم طی هفت سال حدود 275 میلیارد دلار در آمریکا سرمایهگذاری خواهند کرد.
سال گذشته نیز شرکت «تی موبایل» هشت میلیارد دلار و شرکت خدمات ماهوارهای «دیش نتورک» آمریکا 6.2 میلیارد دلار را صرف طیفهای پخش رادیویی کردند.
سخنگوی شرکت AT & T گفت ما نمیتوانیم درباره چیزی که هنوز ندیدهایم نظر بدهیم. وی افزود به خاطر سرمایهگذاریهای چند میلیارد دلاری توسط کمپانیهای آمریکایی، تلاش برای راهاندازی شبکه نسل پنجم تلفن همراه در آمریکا مسیر خود را به خوبی طی میکند.
همچنین سخنگوی این شرکت گفت امسال شرکت AT & T به عنوان اولین شرکت، خدمات نسل پنجم تلفنهای همراه را در 12 نقطه در آمریکا راهاندازی میکند.
یک مقام ناشناس گفت ما به دنبال ایجاد یک شبکه نسل پنجم مطمئن هستیم و باید با صنعت برای یافتن بهترین راهحل همکاری نماییم.
شرکت آکسیوس اسنادی را در این باره منتشر کرد که توسط یک مقام شورای امنیت ملی ارائه شده است. طبق این اسناد اگر دولت آمریکا چنین شبکهای را ایجاد کند پس میتواند دسترسی به حاملها را به سایر شرکتها اجاره دهد.
حضور رو به رشد چین در تولید و بکارگیری شبکههای بی سیم سبب ایجاد نگرانیهای بسیاری شده است. یک فشار منسجم دولتی میتواند به آمریکا برای رقابت در این زمینه کمک کند.
انتظار میرود یک شبکه نسل پنجم، سرعت و ظرفیت بیشتر و نیز زمان پاسخگویی کوتاهتری ارائه دهد. این شبکه میتواند فناوریهای جدید از اتومبیلهای بدون راننده تا جراحیهای از راه دور را در بر بگیرد. شرکتهای مخابراتی و تأمینکنندگان آن معتقدند که این یک فرصت درآمدی چند میلیارد دلاری است.
انتهای پیام