به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دکتر ابراهیم فلاحی متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه نانی که دارای سبوس است خواص تغذیهای بسیار خوبی دارد، اظهار کرد: سبوس گندم در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان بسیار مؤثر است چون سبوس گندم خواصی دارد که از بروز این بیماریها جلوگیری میکند.
وی اضافه کرد: با گرفته شدن سبوس گندم خواص تغذیهای از نان گرفته میشود در نتیجه مصرف آن منجر به افزایش وزن و چاقی و بروز بیماریهای مزمنی نظیر قلبی و عروقی و سرطان میشود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه متأسفانه امروز یکی از مشکلات ما سبوسگیری گندم است، یادآور شد: چنانچه مشکلی در نان وجود داشته باشد چون قوت غالب مردم است بنابراین طیف زیادی در جامعه را مبتلا میکند و اثرات آن در جامعه نمودار میشود.
وی با بیان اینکه درسبوس گندم مواد غذایی نظیر زینک، انواع ویتامینها به ویژه ویتامین گروه B وجود دارد، تصریح کرد: سبوسگیری ارزش غذایی آرد را کاهش میدهد و تنها نشاسته آن باقی میماند و این موضوع سبب افزایش وزن و چاقی میشود.
فلاحی یادآور شد: سیاستگذاران در وزارت بهداشت و کشاورزی باید پای کار بیایند و رژیم و تغذیه غذایی را به سمت سنتی سوق دهند چراکه امروز شاهدیم بخشی از سبوس به خاطر منافع اقتصادی گرفته میشود.
بیشتر بخوانید: ارتباط کپک نان با سرطان کبد
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: نیاز است سیاسیون برای سلامت مردم تدابیری بیندیشند شاید الان سبوسگیری مقرون به صرفه باشد اما در درازمدت منجر به بروز بیماریها میشود که هزینههای هنگفتی به کشور وارد میکند.
وی با تاکید براینکه در بین نانها، مصرف نان جو بهترین گزینه است، اضافه کرد: البته مصرف سنگک و بربری نسبت به لواش بهتر بوده؛ مصرف نان باگت و ساندویچی مضر بوده و توصیه میکنم استفاده نشود یا کمتر استفاده شود. مردم باید از نان تیره سبوسدار استفاده کنند و از مصرف نان سفید دوری کنند هرچند مردم ما رغبت به استفاده از نان سفید دارند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/