به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مانا کاشی، محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به آمار بالای مبتلایان به بیماریهای مفصلی در ایران، گفت: بر این اساس مهندسی بافت غضروف حائز اهمیت است؛ چراکه در مهندسی بافت غضروف به مفصل آسیب دیده کمک میشود تا خود را ترمیم کند و بهبود یابد.
وی با اشاره به مطالعات انجام شده در زمینه افزود: در این تحقیق که با عنوان « طراحی و ساخت داربست رسانای الیگومیرول کیتوسان برای مهندسی بافت غضروف» اجرایی شد، از هیدروژلهای قابل تزریق استفاده شده است که مزایای فراوانی دارد.
کاشی مهمترین ویژگی این هیدروژلها را غیر تهاجمی بودن آنها ذکر کرد و ادامه داد: با تزریق این هیدروژلها به مفصل، میتوان اطمینان پیدا کرد که غضروف مفصلی بعد از چند ماه، به صورت اولیه باز میگردد و مشکل برطرف خواهد شد.
به گفته مجری طرح برای تسریع فرآیند بهبود از پلیمرهای رسانا استفاده شد که تحریکات الکتریکی در بافت ایجاد کند و به روند ترمیم سرعت بخشد.
وی با تاکید بر اینکه هیدروژل ساخته شده کاملا با سلولها سازگاری دارد، بیان کرد: هیدروژل تولید شده قابلیت تزریق با سرنگ را دارد و در مدت یک ماه از بین میرود تا جایش با بافت مفصل جایگزین شود ضمن آنکه پلیمر رسانا و داربست آن در بدن تجزیه شده از این رو مشکلاتی چون بروز عفونت و پس زدن عضو وجود نخواهد داشت.
کاشی هیدروژل ساخته شده را با استفاده از پلیمرهای کیتوسان عنوان کرد و گفت: در این پژوهش سعی شد تا پلیمرهای رسانا با زنجیرهای کوچکتر ساخته شود که در اصطلاحات شیمی، «الیگومر» گفته میشود و در نهایت هیدروژلی بهینه از ترکیب کیتوسان و الیگومر ساخته شد.
این محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر بخش پیچیده این تحقیقات را ساخت الیگومر دانست؛ چراکه این ماده علاوه بر کوچک بودن زنجیرهای آن، باید دارای فعالیت الکتریکی مناسبی و سازگار با سلولها باشد.
وی با اشاره به دستاوردهای این مطالعات عنوان کرد: داربست تولید شده در این طرح برای کاربردهای مهندسی پزشکی (مهندسی بافت) به ویژه در حوزه ارتوپدی کاربرد دارد.
کاشی بررسی سلولی، قرار دادن داربست به همراه سلول در مجاورت تحریکهای الکتریکی و مطالعه رفتار سلولهای غضروف را از دیگر بخشهای مطالعات این پروژه عنوان کرد.
وی ساخت آسان و سریع، قابل تزریق بودن، سازگاری سلولی و تخریب پذیری زیستی را از ویژگیهای هیدروژل تولید شده ذکر و اظهار کرد: تخریب پذیری زیستی الیگومر و ایجاد نشدن التهابهای ثانویه بعد از تخریب از جمله مزیتهای رقابتی این طرح در برابر نمونههای مشابه خارجی است.
به گفته این محقق این داربست در غضروف سازی برای بیماران مفصلی و آرتروزی کاربرد دارد.
انتهای پیام/