به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فودازی دبیر انجمن آنکولوژی ایران در همایش سرطان پستان و باروری که امروز برگزار شد، گفت: سرطان پستان در کشور ما و دنیا شایعترین سرطان در بین خانمها محسوب میشود.
وی ادامه داد: سالیانه هفت تا هشت هزار مورد جدید ابتلا به سرطان پستان در خانمها دیده میشود، فرهنگسازی و آگاهی بخشی در زمینه سرطان پستان به تشخیص این بیماری در مراحل اولیه کمک میکند و منجر به درمان قطعی و کم هزینهتر این سرطان میشود.
فودازی با بیان اینکه سرطان سینه در ایران نسبت به کشورهای غربی مانند اروپا و آمریکای شمالی در سنین پایینتری بروز میکند، افزود: در کشور ما این سرطان حدود 40 سالگی در برخی خانمها بروز میکند و یکچهارم آمار مبتلایان به سرطان سینه در کشور ما زیر 40 سال سن دارند.
دبیر انجمن آنکولوژی ایران، آلودگیهای زیست محیطی، اختلالات هورمونی و چاقی در نوجوانانی را علل افزایش سرطان سینه در سنین زیر 40 سال دانست و گفت: تلاش می کنیم برای خانمهایی که در جوانی و سن باروری به این سرطان مبتلا میشوند از درمانهایی استفاده شود که تداخلی برای باروری ایجاد نکنند.
وی با بیان اینکه 90 تا 95 درصد تودههای سینه در زنان خوش خیم است، گفت: این تودهها که در مجاری و غدد شیری ایجاد میشوند مشکلی برای بارداری و شیردهی ایجاد نمیکنند و نیاز به اقدام درمانی خاصی ندارد.
فودازی عنوان کرد: در دوران قاعدگی، تودههایی دردناک در سینههای خانمها لمس میشود که این تودهها طبیعی هستند.
وی ضمن هشدار به خانمها در خصوص توجه به برخی تودهها در سینه عنوان کرد: در صورتیکه خانمها با توده جدید و سفتی که حرکت نمیکند و در زیر بغل نیز حس میشود، همچنین در صورت تغییرات نوک سینه پوستهریزی و ترشح خون باید به پزشک مراجعه کنند تا سرطانی بودن یا نبودن این توده تشخیص داده شود.
دبیر انجمن آنکولوژی تصریح کرد: سابقه خانوادگی در بروز سرطان سینه نقش دارد در صورتیکه مادر، خواهر، خاله یا عمه فردی به این سرطان مبتلا شده باشد، فرد باید مراجعات بیشتری به پزشک داشته باشد تا از بروز این سرطان جلوگیری کرد.
انتهای پیام/