به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،جواد وفابخش قائم مقام معاون وزیرجهاد کشاورزی امروز پنج شنبه در ششمین جلسه کمیته مشورتی اجرایی پروژه مشارکتی ایران- ایکاردا که در سنندج تشکیل شد، گفت: هنوز ارائه تحلیل در گزارشاتی که در پروژه های اجرایی و عملیاتی در مزارع انجام می شود، کمرنگ است.
وی با اشاره به اینکه اشتغال، آب و تولید از جمله مهمترین مشکلات پیش روی کشورما است، عنوان کرد: پروژه ایکاردا پکیجی است که به این مشکلات و مسائل پرداخته شده است.
وی با بیان اینکه کشاورزی حفاظتی یکی از نسخه های امیدبخش برای کشاورزی ایران است، بیان کرد: در قانون برنامه ششم توسعه اجرای کشاورزی حفاظتی عنوان شده و ما تکلیف داریم کشور را به این سمت و سو ببریم.
قائم مقام معاون وزیر جهادکشاورزی در امور زراعی با اشاره به اینکه کشاورزی حفاظتی فقط عملیات خاک ورزی نیست، ادامه داد: متاسفانه در اکثر گزارش های مطرح شده ۹۹ درصد مطالب مربوط به کشاورزی حفاظتی را خاک ورزی تشکیل داده است.
وفابخش اضافه کرد: کشاورزی حفاظتی بسته کاملی شامل کنترل علف های هرز، کاهس تردد ماشین آلات، تغییر ادوات کشاورزی و تنوع ارقام است.
وی با با بیان اینکه تمامی مشکلات دیمزارها با تکنولوژی و تکنیک قابل حل نیست، افزود: سیاست های صحیح و اصولی است که می تواند تکنولوژی را در راستای توسعه روستاها و بهبود وضعیت معیشت کشاورزان بکارگیرد.
وی اظهارداشت: ما به دنبال حذف هیچ رقمی در راستای اجرای پروژه ایکاردا نیستیم بله بهره مندی و استفاده از منابع ژنیتیکی خوب در کنار ارقام بومی است.
قائم مقام معاون وزیر جهادکشاورزی در امور زراعی بیان کرد: یکی از نیازهای ضروری در مسیر اجرای پروژه ایکاردا ورود بخش ترویج به طور عملیاتی است.
انتهای پیام/م