به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، سبد نفتی اروپا، در آغاز معاملات امروز جمعه کاهش یافت.
بر این اساس، بهای هر بشکه نفت خام سبک برنت دریای شمال که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازارهای بین المللی و پایه ای برای قیمت گذاری دیگر انواع نفت در بازار اروپا استفاده می شود، برای تحویل در ماه آوریل با چهار سنت کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 69 دلار و 61 سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک قیمت هر بشکه نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک، وست تگزاس اینترمیدیت دابلیو.تی.آی که نقش پایه و مرجع را برای قیمت گذاری قرار دادهای آتی نفت ایفا می کند برای تحویل در ماه مارس با شش سنت افزایش به 65 دلار و 86 سنت رسید.
«اولیویر جاکوب»Olivier Jakob کارشناس مسائل نفتی و انرژی از شرکت مشاور سرمایه گذاری و کارگزاری بازار نفت پترو ماتریکس Petromatrix در توضیح نوسانات قیمت نفت در معاملات امروز میگوید:« کاهش ارزش دلار برابر دیگر ارزهای معتبر جهان در افزایش قیمت نفت شاخص نیویورک تاثیر گذار بوده است. با توجه به آنکه نفت به دلار تعیین قیمت و خرید و فروش می شود کاهش ارزش دلار باعث می شود سرمایه گذاران دارای ارزهای دیگر به جز دلار، برای خرید آن تشویق شوند. چون در این حالت خرید نفت برای آنها ارزانتر تمام می شود و این زمینه را برای افزایش قیمت فراهم می کند.»
با این حال قیمت نفت خام سبک برنت دریای شمال، سبد نفتی اروپا، در آغاز معاملات امروز همچنان در بالاترین سطح خود از سه سال پیش تاکنون قرار دارد. کارشناسان بخش کارگزاری نفت وانرژی کومرتسبانک آلمان، در تحلیل نوسانات قیمت نفت در معاملات امروز بازار جهانی می گویند:« با وجود آنکه اداره اطلاع رسانی انرژی آمریکا(EIA) پیش بینی کرده است ذخایر راهبردی نفت خام آمریکا و تولید نفت این کشور افزایش خواهد یافت این امر تاثیری در کاهش قیمت ها در بازار این کشور نداشته است.»
بر اساس اعلام این اداره تولید نفت آمریکا اکنون از 10 میلیون بشکه در روز فراتر رفته است. با این وضع سرمایه گذاران بازارهای نفتی اکنون نگاه خود را متوجه تلاش های سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) و شرکایش کرده اند. این سازمان نفتی که تقریبا یک سوم نفت مورد نیاز جهان را تولید می کند به همراه 10 کشور غیر عضو از جمله روسیه، یکی از بزرگترین تولید کنندگان نفت خارج از اوپک، از اواخر سال 2016 توافق کرده اند روند محدود سازی تولید و صادرات نفت در سطح جهانی را تا پایان سال 2018 ادامه دهند. به موجب این توافقنامه، تولید نفت 24 کشور امضاء کننده این توافقنامه تا پایان سال 2018 یک میلیون و 800 هزار بشکه کاهش خواهد یافت.
انتهای پیام/