محمد هادی کمالیان رئیس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص وضعیت بازار اظهار کرد: برخی مسئولان و کارشناسان معتقدند؛ اگرچه در ماههای اخیر نوسانات نرخ ارز موجب رونق نسبی در بازار شد اما این امر تنها یک وضعیت حبابی در بازار خرید و فروش فرش ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: صنعت فرش ماشینی ظرفیت لازم را برای تولید محصولات با کیفیت، اشتغال زایی و ارز آوری براساس سیاست های اقتصادی مقاومتی را خواهد داشت، به همین سبب نیازمند یک عزم راسخ و برنامه ای مدون است.
این رئیس اتحادیه با بیان اینکه حضور تولیدکنندگان در نمایشگاه های بین المللی سبب یافتن بازار توسعه فعالیت هایشان خواهد شد، تصریح کرد: بخش زیادی از تولیدکنندگان که محصولات با کیفیت دربازار عرضه میکنند، توان حضور در این نمایشگاه ها را ندارند؛ به همین علت دولت باید امکاناتی را برای حضور تولیدکنندگان در چنین موقعیت هایی ایجاد کند.
کمالیان ادامه داد: حضور تولیدکنندگان در نمایشگاه و بازارهای بین المللی موجب رشد صادرات در صنعت فرش خواهد شد. صادرات فرش هم در این بخش حدود 5 درصد است که اگر امکانات مناسبی فراهم شود، اکثر تولیدکنندگان به دنبال صادر کردن محصولاتشان خواهند بود.
رئیس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت با اشاره به اینکه صادرات فرش از خلأ مدیریتی رنج میبرد، افزود: اکثر کشورهای دنیا از شرایط مناسبی برای صادرات فرش برخوردارند اما تولیدکنندگان داخلی از آن شرایط بهره مند نبوده و برای حضور محصولاتشان در بازارهای جهانی، با مشکلات زیادی مواجه هستند.
وی با اشاره به اینکه حدود 2 ماه تا بازار شب عید باقی مانده و فصل فروش فرش ماشینی در نیمه دوم سال است، بیان کرد: محصولات این صنف مشمول قیمت گذاری نمیشود، به همین سبب قیمت فرش های موجود در بازار متاثر از میزان عرضه و تقاضا خواهد بود. هم اکنون با توجه به مازاد تولید و رکود حاکم بر بازار پیش بینی افزایش قیمت اندکی دور ذهن است.
انتهای پیام/