رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: ۳۴۸ معدن در این استان کشف شده که ۲۱۷ مورد آن فعال، ۹ معدن در حال تجهیز و بقیه نیمه فعال هستند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، نادر میرشکاررئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان اظهار داشت: ۳۴۸ معدن در این استان کشف شده که ۲۱۷ مورد آن فعال، ۹ معدن در حال تجهیز و بقیه نیمه فعال هستند.

وی افزود: بخش معدن می‌تواند یکی از بخش‌های پیشران در اقتصاد سیستان و بلوچستان باشد به طوری که با متحول شدن این بخش سایر بخش‌های صنعتی و اقتصادی این استان فعال می‌شود.

میرشکار ادامه داد: هم اینک صنایع سیمان، واحد‌های تولیدی شن و ماسه و خاک رس، کارخانه‌های مس، آنتیموان، منیزیت، گچ و نظایر آن در سیستان و بلوچستان سودآور هستند.

وی ادامه داد: ۲۸/۷۳ درصد از معادن سیستان و بلوچستان را مصالح ساختمانی و سنگ‌های تزیینی و نما تشکیل می‌دهند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: ۶۱.۸ درصد معادن این استان غیرفلزی و بقیه فلزی هستند.

میرشکار بیان کرد: معادن فلزی می‌توانند سهم بالایی در تولید مواد معدنی سیستان و بلوچستان داشته باشند، اما از نظر پشتوانه ضعیف بوده و کار اکتشافی روی آن‌ها ضرورت بیشتری دارد.

وی ادامه داد: از سال ۹۳ تاکنون شرکت‌های تخصصی و مادر تخصصی دولتی و غیردولتی در سیستان و بلوچستان اکتشاف ۸۵ هزار کیلومتر مربع در محدوه مستعد معدنی را در دستور کار قرار داده اند.

وی خاطر نشان کرد: بخش معدن در سیستان و بلوچستان زمینه اشتغال ۶ هزار و ۲ نفر را فراهم کرده است.

وی گفت: هم اینک شاید تناسب مناسبی بین حجم سرمایه گذاری و میزان ذخایر معدنی سیستان و بلوچستان وجود نداشته باشد و برای این که شاهد رونق بیشتر سرمایه گذاری در این بخش استان باشیم باید تلاش کنیم تا حجم زیادی از اطلاعات را درباره این حوزه در جامعه منتشر شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بخش معدن و صنایع معدنی نیازمند فناوری‌های خاص است اظهار داشت: متاسفانه فعالیت در عمده معادن این استان که عمدتا کوچک مقیاس هستند به دلیل ضعف معدن کاری همچنان به صورت سنتی مورد بهره برداری قرار می‌گیرند.

میرشکار بیان کرد: سیستان و بلوچستان یکی از استان‌های مناسب از حیث مواد معدنی به حساب می‌آید و در بسیاری از ذخایر مواد معدنی نظیر مصالح ساختمانی، سنگ‌های تزیینی و نما، منیزیت، آنتی موان و ... در کشور ثروتمند است.

 قرار گرفتن سیستان و بلوچستان در کمربند فلزایی و معدنی جهان که از یوگسلاوی تا پاکستان ادامه دارد و در این راستا وجود معادن نسبتا غنی گشوده و ناگشوده فلزی و سهم بالای استان در برخورداری از این معادن با ذخایرمعدنی نظیر کرومیت، مس، منگنز، سرب و روی، قلع، تنگستن، آنتی موان، طلا و کانسار‌های غیرفلزی نظیر تالک، منیزیت، گل سفید، سیلیس، فلدسپات، کائولن و سنگ‌های ساختمانی بویژه گرانیت و همچنین پتانسیل‌های معدنی حوزه تفتان و امکان استقرار کارخانجات چینی و کاشی و سرامیک در محدوده تفتان بخشی از قابلیت‌ها و توانمندی‌های این استان است.

انتهای پیام/ع 

اشتغال ۶ هزار و ۲ نفردر بخش  معدن  سیستان و بلوچستان

 

برچسب ها: معدن ، اشتغال
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار