به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛مراسم گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با حضور حجتالاسلام فاضلیان رئیس حوزههای علمیه خواهران غرب کشور، مدیرعامل، معاونین، مدیران و کارکنان در سالن جلسات شرکت توزیع نیروی برق استان همدان برگزار شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان در این مراسم ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر اظهار داشت: این ایام فرصتی است که دستاوردهای انقلاب اسلامی که حاصل سالها تلاش است، بیان شود.
محمدمهدی شهیدی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه برق افزود: باید از زحماتی که تلاشگران این عرصه طی 39 سال بعد از انقلاب اسلامی کشیدند، تقدیر کرد.
وی با اشاره به فعالیتهای شاخص و دستاوردهای حوزه برق تصریح کرد: سابقه برق در کشور حدود 100 سال و در استان همدان 86 سال است و اولین نیروگاه در همدان توسط بخش خصوصی با قدرت 40 كيلووات در خیابان بوعلی احداث شد و سپس برق الوند تشکیل شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان اضافه کرد: 35 سال بخش خصوصی هدایت و توزیع برق در همدان را بر عهده داشت و در سال 1345 وزارت آب و برق تشکیل و برق سراسری به دولت منتقل شد و در نهایت تشکیل برقهای منطقهای را داشتیم که استان همدان نیز زیر نظر برق غرب بود و در سال 1365 در اختیار برق باختر قرار گرفت.
وی با اشاره به دوران انقلاب گفت: مهمترین بحث مطرح بعد از انقلاب اسلامی، محرومیتزدایی از روستاها بود که جهاد سازندگی در این زمینه وارد عمل و عهدهدار تأمین برق روستاها شد.
شهیدی با بیان اینکه این روند تا اواسط سال 1375 ادامه داشت، افزود: در این مدت عمده روستاهای بالای 20 خانوار که در حوزه برق همدان بودند تأمین برق شد و به دنبال آن تا سال 1380 نیز روستاهایی که تا 10 خانوار بودند برقدار شدند.
وی ادامه داد: شرکت توزیع نیروی برق استان همدان در سال 1371 فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد و تأمین برق روستاها را عهدهدار شد و عمدتاً روستاهای استان کامل برقدار شدند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به دوران جنگ تحمیلی نیز عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که در اواخر جنگ پیش آمد حمله به تأسیسات برق بود که در سال 1366 نیز به تأسیسات برق استان همدان نیز حمله و پستی که تأمین برق اسدآباد و تویسرکان را عهدهدار بود تخریب شد.
وی یادآور شد: با برنامهریزیهای انجام شده طی 10 سال؛ تا سال 1376 بیش از 14 پست 63 به 20 با ظرفیتی بالاتر از 500 مگاوات وارد مدار شد و علاوه بر آن در سال 1383 نیز نیروگاه یک هزار مگاواتی شهید مفتح وارد مدار شد.
شهیدی با بیان اینکه ظرفیتسازی نیز در این مدت به صورت جدی پیگیری شد، افزود: تمام تجهیزات خریداری شده در آن دوران از طریق قراردادی بود که شرکت برق منطقهای با شرکتهای خارجی منعقد میکرد که تجهیزات و نصب آن توسط این شرکتها صورت میگرفت.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان تصریح کرد: بعد از سال 1378 با ورود متخصصان داخلی تمام تأسیسات و پستهای صنعت برق از تولیدات داخلی بود و با اتکا بر توان داخلی انجام شد.
وی عنوان کرد: امروز نیز بخش عظیمی از تجهیزات فوق توزیع از جمله ترانسفورماتورها در داخل کشور تولید میشود و حتی بخشی از این تجهیزات به کشورهای دیگر صادر میشود که یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی است.
شهیدی با اشاره به بخش توزیع افزود: از سال 1371 که شرکتهای توزیع به عنوان متولی بخش توزیع تشکیل شدند بخش مهندسی کردن شبکههای توزیع و اقتصاد برق جزو اهداف این شرکتها بود.
وی تأکید کرد: یکی از مهمترین شاخصهای مطرح در بخش توزیع بحث تلفات انرژی است که در سال 67 تلفات شرکت توزیع برق استان همدان بیش از 24 درصد بود و امروز به 10.5 درصد کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه در کشور 90 درصد تجهیزات بخش توزیع از داخل تأمین میشود، گفت: در بخش فوق توزیع نیز حدود 70 درصد تجهیزات توسط تولیدکنندگان داخلی تأمین میشود.
وی اظهار داشت: در چهار سال گذشته 7 هزار و 900 مگاوات به ظرفیت منصوبه کشور اضافه شده و ایران دارای 77 هزار مگاوات نیروگاه منصوبه است که در این زمینه در خاورمیانه رتبه اول و در حوزه کشورهای آسیایی رده سوم را دارد.
شهیدی با اشاره به مصرف انرژی عنوان کرد: در مصرف انرژی ما به رقمی بیش از 55 هزار مگاوات رسیدیم که رده 14 را از نظر مصرف انرژی و پیک بار در دنیا داریم که رقم قابل توجهی است.
* مدیریت مصرف تولید مجازی انرژی است
وی ابراز داشت: در بخش ظرفیتسازی در تولید با توجه به رویکرد وزارت نیرو در زمینه انرژیهای نو 5 هزار مگاوات برنامهریزی شده که تا پایان برنامه ششم به ثمر برسد و کشور در این زمینه به عنوان زیرساخت سرمایهگذاری کند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: در افزایش راندمان نیروگاهها نیز برنامهریزی شده که رقم 37 را به 38 درصد افزایش دهیم.
وی افزود: در بخش تولید پراکنده نیز برنامهریزیها صورت گرفته است که با توجه به ظرفیتهایی که در کشور وجود دارد اجرایی و عملی میشود.
شهیدی با اشاره به بحث مدیریت مصرف عنوان کرد: مدیریت مصرف تولید مجازی انرژی است و هرچه در مصرف صرفهجویی کنیم در راستای کمک به تولید است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 3 هزار مگاوات انرژی با مدیریت انجام شده صرفهجویی و موجب کاهش پیک بار شد، تصریح کرد: بیشترین مصرف ما در استان، بخش کشاورزی است که حدود 40 درصد انرژی مصرف دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به پاداشهای در نظر گرفته شده برای کشاورزان همکار و بخشودگی هزینههای آنان در مدت مقرر شده همکاری اظهار داشت: این میزان حدود یک میلیارد و 100 میلیون تومان بابت قراردادهایی بود که ما با کشاورزان برقرار کردیم که با مدیریت مصرف خود در ساعت پیک بار موجب بخشودگی کامل هزینه انرژی آنها شد.
وی با اشاره به نصب کنتورهای هوشمند آب و برق یادآور شد: نصب این کنتورها علاوه بر اینکه سطح برداشت آب را محدود کرده موجب کاهش پیک در این مصارف شده است.
شهیدی تصریح کرد: همچنین بحثهای تبلیغی و فرهنگی نیز با کمک جهاد کشاورزی در راستای مدیریت مصرف انرژی برق و تغییر الگوی کشت انجام میشود.
وی با بیان اینکه در بخش صنعت اجرای طرحهای مختلف از قبیل ذخیرهسازی عملیاتی انجام شد، افزود: در بخش خانگی نیز بحث فرهنگسازی در مدارس، استفاده از لوازم کم مصرف و توزیع بروشور و اجرای شیوه نامه از طریق نظام مهندسی پیگیری شده که در مصارف ساختمانها کمک شایان توجهی کرده است.
انتهای پیام/خ