به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، پروژه مخابراتی محور سرخس - نکا - رشت و پروژه مخابراتی غرب کشور امروز (دوشنبه ۱۶ بهمن) با هزینه ای بیش از ۳۷ میلیارد تومان با حضور معاون وزیر نفت در امور گاز در ساختمان شرکت مهندسی و توسعه گاز افتتاح شد.
پروژه مخابراتی غرب کشور با هدف ایجاد پوشش شبکه یکپارچه بیسیم و با استفاده از روزآمدترین فناوریهای موجود سامانههای دیجیتال اجرا شده است.
این طرح که نخستین بار در سطح شرکت ملی گاز اجرا شده، از تاسیسات تقویت فشار گاز قم آغاز میشود و در مسیری به طول ۸۰۰ کیلومتر استانهای مرکزی (تاسیسات تقویت فشار گاز اراک)، همدان (یارد و ستاد منطقه ۷ عملیات)، کرمانشاه و ایلام را در برمیگیرد.
با توجه به موقعیت جغرافیایی مسیر، به دلیل کوهستانی و سختگذر بودن، در بخشی از مسیر از امکانات موجود ارتباطی دیگر سازمانهای دولتی از جمله شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکت مخابرات ایران و همچنین شرکتهای گاز استانی بهرهگیری شده است.
مدت اجرای این طرح با احتساب زمان مشاوره و طراحی و همچنین سفارش خرید و نصب و راهاندازی حدود سه سال بوده و با در نظر گرفتن خرید، نصب و راهاندازی حدود ۹ میلیارد ریال و در بخش ارزی معادل ۵۸۵ هزار دلار هزینه داشته است.
سامانه مخابراتی مایکروویو دیجیتال SDH سرخس - نکا - رشت با توجه به نیازهای عملیاتی مناطق ۴ و ۹، با هدف افزایش ظرفیت مخابراتی مسیر خط لوله سرخس - نکا - رشت و ایجاد پوشش بیسیم مناسب مسیر، افتتاح شد.
این پروژه به طول یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر، انتقال اطلاعات مربوط به سامانههای جامع مالی، ویدئوکنفرانس، دیسپچینگ، فراهمسازی زیرساخت اینترانت شرکت ملی گاز در مناطق عملیاتی و انتقال کانالهای تلفنی به صورت افایکس (FX) به همراه سامانههای مدیریت شبکه کنترل از راه دور را بر عهده دارد.
همه تجهیزات مخابراتی با بهرهگیری از فناوریهای روز سامانههای مایکروویو دیجیتال انجام شده است.
این طرح مشتمل بر ۴۰ ایستگاه مخابراتی مایکروویو بوده که از سرخس آغاز میشود و در مسیر پالایشگاه شهید هاشمینژاد استان خراسان رضوی (ستاد منطقه ۴ عملیات)، استان خراسان شمالی، استان گلستان، استان مازندران (ستاد منطقه ۹ عملیات) و هفت ایستگاه تقویت فشار گاز را تحت پوشش قرار میدهد، در خاتمه نیز ایستگاه کمپرسور لاکان رشت به شبکه سراسری شمال جنوب شرکت ملی گاز متصل و از این طریق به ساختمان ستاد تهران مرتبط میشود.
مدت اجرای این طرح با احتساب زمان مراحل طراحی، خرید خارجی، نصب و اجرای آن به همراه نصب و راهاندازی ۱۵ دستگاه دکل خود ایستا و ایجاد ۱۳ ایستگاه تازه تاسیس حدود سه سال طول کشیده است.
حمیدرضا عراقی معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران در حاشیه مراسم افتتاح پروژه مخابرات غرب کشور و پروژه سیستم مخابراتی مایکروویو دیجیتال سرخس_نکا_رشت ؛اظهار کرد:با تلاش مجریان و دست اندرکاران حاضر در مجموعه شرکت ملی گاز ،همت بزرگی در زمینه گازرسانی به اقصی نقاط کشور به ویژه در سرمای اخیر فراگیر و طولانی حاکم بر کشور انجام شد.بدون کوچکترین وقفه و نگرانی از قطعی گاز وارداتی روزانه 800 میلیون متر مکعب گاز به سرتاسر نقاط کشور ارسال می شود.
وی بیان کرد:نه تنها در سرمای فراوان مشکلی در زمینه تامین نیاز گاز داخلی نداریم بلکه گاز دیگران را نیز می توانیم تامین کنیم.
معاون وزیر نفت تصریح کرد:این تصور غلط است که حل مشکلات باید تنها از ناحیه دولت صورت بگیرد چرا که این مردم هستند که می توانند بخش بزرگی از مسائل را مرتفع کنند و در همه ادوار این موضوع ثابت شده است.
عراقی بیان کرد:در ارتباط با شرکت ملی گاز باید بگویم به جایی رسیده ایم که به نظر می رسد باید برخی از وظایف شرکت ملی نفت را هم انجام دهیم.بنابراین باید در ورود و استفاده از همه فناوری های کشور شرکت کنیم.تاریخ نفت کشور نشان از پیش گام بودن این صنعت در زمینه استفاده از بهترین فناوری های روز دارد.
وی گفت:شرکت ملی گاز باید به سمت استفاده از کنتور هوشمند در بستر اینترنت اشیا ورود کند تا انتقال داده ها به راحتی صورت بگیرد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ادامه داد:گردش اطلاعات بسیار مهم است.چرا که برای ارتقای اثرگذاری و اثربخشی باید به افزایش گردش اطلاعات اقدام کنیم.البته این موضوع منجر به افزایش کارایی سازمان ها می شود.
عراقی تصریح کرد:برای برند شدن و ارائه خدمات مطلوب باید سرعت انتقال اطلاعات در بستر مخابرات را افزایش دهیم.
وی گفت:در زمینه بهره مندی از فیبرهای نوری پروژه های فراوانی داریم که در سالهای اخیر افتتاح خواهد شد.
انتهای پیام/