مديركل امور مرزى وزارت كشور گفت: بازگشایی مرز خسروی به صورت جدی در دستور کار قرار دارد و در تلاشیم قبل از اربعین سال آینده، این مرز بازگشایی شود.
«شهريار حيدرى» مدير كل امور مرزى وزارت كشور در گفتوگو با خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره اقدامات وزارت خانه متبوعش برای آزادی صیادان بازداشت شده در آبهای بین المللی اظهار کرد: صیادانی که در مرزهای آبی مشترک با کشورهای همسایه دستگیر میشوند، با مختصات جغرافیایی آشنا نیستند.
مدير كل امور مرزى وزارت كشور با بیان اینکه بروز چنین مشکلاتی در مسیرهای دریایی امری طبیعی است، افزود: ما نمیخواهیم صیادان توسط کشورهای مختلف دستگیر شوند و یا اینکه خودمان صیادان کشورهای دیگر را بازداشت کنیم.
وی افزود: سازمان شیلات، دریانوری و وزارت امور خارجه از جزئیات تعداد صیادان بازداشت شده اطلاع بیشتری دارند و به لحاظ حقوقی و حقیقی پیگیری این موضوع هستند.
حیدری با اشاره به آخرین وضعیت سرباز ربوده شده توسط تروریستها در مرز میرجاوه اظهار کرد: از طریق مسیرهای دیپلماسی به شدت پیگیر این موضوع هستیم. وزارت امور خارجه و سفارت ایران در پاکستان با طرف پاکستانی در حال رایزنی و مذاکره است. زمانی که به نتیجه مورد نظر برسیم، اطلاع رسانی خواهد شد.
وی درباره تقویت مرزهای کشور به منظور کاهش حملات تروریستی به مرزبانان بیان کرد: وزارت کشور به عنوان متولی تامین امنیت و عمران مرزهای کشور، برای نقطه به نقطه مرزهای دریایی، خشکی و رودخانهای برنامه در نظر گرفته که البته این برنامهها نیازمند تأمین اعتبار از سوی دولت است.
حیدری با بیان اینکه دولت اعتبار بخشی از این طرحها را تأمین کرده اما هنوز بخش عمدهای از آنها باقی مانده است،گفت: وزارت کشور پیشنهاد خود را در قالب طرحهای توجیهی، کارشناسی و کاربردی برای تامین اعتبار به سازمان برنامه و بودجه ارسال کرده و منتظریم تا متناسب با بودجه اعطا شده اقدامات کنترلی و انسدادی برای تقویت امنیت مرزها صورت گیرد.
مدیر کل امور مرزی وزارت کشور اضافه کرد: با همکاری سایر دستگاههای متولی از جمله عوامل مرزبانی، نظامی و امنیتی اقدامات لازم را برای تأمین امنیت مرزها انجام میدهیم.
حیدری درباره برنامه وزارت کشور برای بازگشایی مرزهای جدید در اربعین سال آینده تصریح کرد: بازگشایی مرز خسروی به صورت جدی در دستور کار وزارت کشور قرار دارد و در تلاشیم چند ماه پیش از شروع این مراسم مرز خسروی را برای عبور مسافر، زائر، ترانزیت و... بازگشایی کنیم .
وی ادامه داد: البته این موضوع تنها به ایام اربعین محدود نمیشود و با توجه به مذاکرات انجام شده با طرف عراقی قصد داریم قبل از شروع مراسم اربعین شرایطی فراهم کنیم تا مسافران و زائران به صورت روان در این مسیر تردد داشته باشند.
مدیر کل امور مرزی وزارت کشور خاطرنشان کرد: ماه آینده جلسهای با طرف عراقی خواهیم داشت تا برای بازگشایی مرز خسروی تصمیم گیری کنیم. همچنین در این جلسه برای روان سازی تردد زائران و مسافران ایرانی در سایر مرزهای مشترک نیز با طرف عراقی مذاکره خواهیم کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه در 4 استان سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه دستورالعمل مدیریت کولبری تهیه شده است، افزود: این دستور العمل در هیئت دولت تصویب شده و به استانهای معین نیز ابلاغ شده است. امیدواریم استانداریها زیر ساختهای لازم را برای این امر فراهم کنند و گمرکها نیز در مناطق مورد نظر مستقر شوند.
حیدری در خصوص تأمین امنیت مرزهای جدید و بازارچههای مرزی متذکر شد: امنیت بازارچهها و فعالیتهای پیلهوری و کولبری تضمین شده است. اما اگر ترانزیت و عبور زائر در این مرز صورت نمیگیرد به دلیل وضعیت امنیتی در داخل عراق است. براین اساس جلساتی با طرف عراقی جلسه برگزار شده تا آنها بتوانند امنیت مرز خسروی را تامین کنند.
مدیر کل امور مرزی وزارت کشور بیان کرد: اگر امنیت مرز خسروی در داخل عراق توسط این کشور تأمین شود، خسروی هم مانند سایر مرزها فعال خواهد شد.
حیدری بیان کرد: با توجه به اینکه امنیت عراق در حال تثبیت است، به نظر میرسد زمینه بازگشایی مرز خسروی هم برای زائران و مسافران فراهم میشود.
وی تاکید کرد: بازارچههای مرزی کاربرد بازارچهای دارند و طبق روال گذشته فعالیت خواهند داشت. وزارت کشور فعالیت کولبری را در این بازارچهها تجمیع کرده است تا ماهیت کولبری ماهیت پیلهوری پیدا کند، کالاهای استاندارد وارد کشور شود، دولت بر رفتار کولبران تسلط پیدا کند و مردم مرزنشین هم از امتیازات مرزی بهرهمند شوند.
انتهای پیام/