به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز درباره لایحه بودجه 97 و ضرورت اصلاحاتی در آن، اظهار کرد: سوال ما اینجاست که با اصلاحاتی که تاکنون انجام دادهایم همه مشکلات و چالشهای اساسی حل خواهد شد یا خیر و اگر از شما نمایندگان سوال شود که لایحه بودجه به اکثر چالشها توجه کرده است، پاسخ اساسی برای آن ندارید.
وی با تأکید بر اینکه البته تا امروز مصوبات مهمی در بخش درآمدی بودجه 97 اتخاذ شده است، ادامه داد: یکی از گامهای مهمی که مجلس برداشت آن بود که اجازه ورود 7 میلیارد فاینانس را به راهآهن داد که 15 درصد آن پس از طی مراحل قانونی از صندوق توسعه ملی گرفته میشود.
لاریجانی تصریح کرد: این مصوبه گشایش بزرگی در زمینه حمل و نقل ریلی کشور ایجاد میکند، البته به شرط آنکه دولت در این راستا همت و اراده خود را به کار گیرد تا مشکلات کشور در این زمینه حل و فصل شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت کوچکسازی دولت، گفت: کاهش حجم دولت نیاز به تفاهم با مجلس دارد و تا زمانی که کوچکسازی دولت و چابکشدن آن عملی نشود، مشکلات کشور ادامه خواهد داشت.
وی درباره آلودگی هوا بیان کرد: وقتی هوا آلوده میشود و برف میآید، مدارس تعطیل میشود، در حالیکه باید این مشکل به نحو اساسی دنبال شود.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه در تهران حدود 2.5 میلیون موتورسیکلت وجود دارد که چندین برابر ماشین آلودگی ایجاد میکنند، افزود: یکی از راهکارهای حل این مشکل این است که ببینیم چه اقداماتی میتوانیم انجام دهیم تا مردم موتورسیکلت برقی بخرند و بنده معتقدم که اگر مشکل موتورسیکلت و ماشینهای فرسوده حل شود، مشکل آلودگی هوا هم حل خواهد شد.
لاریجانی تأکید کرد: با ایجاد صرف تبصره 18 لایحه بودجه مشکل آلودگی هوا حل نمیشود و متأسفانه دورنمای دقیقی برای حل این مشکلات وجود ندارد.
رئیس قوه مقننه با انتقاد از اینکه پسماندهای شهری هم مشکلات زیادی را به وجود آوردهاند، گفت: پسماند شهری بیقیمت نیست بلکه طلای سیاه است، اما متأسفانه مشکلات زیادی را برای ما به وجود آورده است و باید تسهیلاتی داده شود که این پسماندها از مردم خریداری شود.
لاریجانی درباره مشکلات صندوقهای بازنشستگی گفت: یکسری اقدامات برای سرپا نگهداشتن صندوقهای بازنشستگی لازم بود و در بودجه سال 97 هم برای صندوق تأمین اجتماعی و دیگر صندوقها تمهیداتی در نظر گرفته شده تا مشکلات آنان کاهش یابد، چراکه اگر صندوقهای تأمین اجتماعی سرپا شود، باری از روی دوش دولت برداشته میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در مورد راهکار مجلس برای کاهش انتشار اوراق در سال آینده اظهار کرد: اوراق برای دولتها ابزار مناسبی نیست و برهمین اساس مجلس سهمی را برای انتشار اوراق در نظر گرفت تا دولت از آن عبور و تجاوز نکند.
لاریجانی با اشاره به حذف یارانه بگیران افراد پردرآمد در لایحه بودجه 97 گفت: همه ما قبول داریم که یارانه به اغنیا نباید داده شود و این یارانه برای طبقات پایین است.
وی افزود: دولت گفت که مخالف این است که دست در جیب مردم کند پس معلوم است که مجلس و دولت در این موضوع باهم اختلاف دارند.
لاریجانی در ادامه با اشاره به مساله هدفمندی یارانهها در لایحه بودجه گفت: در لایحه دولت 23 هزار میلیارد تومان برای هدفمندسازی یارانهها تعریف شده بود و معنی این عدد آن بود که 40درصد از یارانه بگیران باید حذف شود، سوال این بود که این کار چگونه انجام شود؟ آقای نوبخت گفته بود مجلس در این رابطه تصمیم بگیرد، خب چه تصمیمی گرفته شد؟
رئیس مجلس ادامه داد: دولت گفته بود همین چهار، پنج میلیون نفر را میتوانم احصا کنم همه هم قبول داریم به اغنیا نباید یارانه داده شود، در نهایت کمیسیون تلفیق این عدد را به 30 هزار میلیارد تومان رساند و تاکید کرد که این یارانه به افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و حاشیه نشینها داده شود و اگر فرد دیگری یارانه خواست باید منابع مالی اش را اعلام کند.
وی با تاکید بر اینکه بر سر موضوع چگونگی هدفمندی یارانهها با دولت اختلاف داریم و باید به تفاهم برسیم و همه زیر بار آن برویم، اظهار کرد: نمیشود که مجلس تصویب کند و دولت بگوید اجرا نمیکند؛ این مساله سوءتفاهم ایجاد میکند که نکند دولت از این کار اهداف غیراقتصادی دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه موضوع بحران آب را یادآور شد و بیان کرد: در لایحه بودجه درباره مساله آبیاری، آبخیزداری و آبیاری تحت فشار تصمیماتی گرفته شده، اما آیا با این تدبیر مشکلات آب حل میشود؟! وزیر نیرو باید بیاید و بگوید دورنمای وضع آب را چطور میبیند.
لاریجانی تاکید کرد: اگر درباره این مساله این روزها تصمیم نگیریم معلوم نیست بعدا بتوانیم تصمیم بگیریم و این مسائل هم با 5 دقیقه موافقت و مخالفت حل نمیشود و لازم است یک جلسه غیررسمی بگذاریم تا همه حرفها زده شود.
وی با بیان اینکه مساله قاچاق نیز یکی از مسائل عمده کشور است، عنوان کرد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا دارد کار میکند و اسناد آن را هم دیده ایم، اما این سوال هست که دولت چه امکانی در بودجه لازم دارد که سال بعد چهار میلیارد دلار از 12 میلیارد دلار آمار قاچاق کم شود؟
رئیس مجلس به مساله بودجه شرکتهای دولتی اشاره کرد و اظهار کرد: در کمیسیون تلفیق حداقل وضعیت شرکتهای بزرگ دولتی را بررسی کنید و گزارش آن را به مجلس بدهید تا نمایندگان بدانند وضعیت آنها چگونه است.
لاریجانی بر همین اساس تاکید کرد: باید یک فرصتی به کمیسیون تلفیق بدهیم که روی این چالشهای مهم کار کند و اگر لازم بود در مجلس جلسات غیررسمی بگذاریم که وزرای مربوطه بیایند و سه، چهار ساعت بحث شود که برنامه شان راجع به معضلات آلودگی هوا، قاچاق و امثال آن چیست.
وی ادامه داد: کمیسیون تلفیق کاملا راجع به این چالشها بحث کند و متخصصان را هم دعوت کند و آقای نوبخت هم گفته است دولت آماده کمک به مجلس است؛ در نهایت باید به راهکارهای درستی برسیم و در آخر جلسات علنی تشکیل دهیم تا طبق آیین نامه مخالف و موافق صحبت کند.
رئیس مجلس بر همین اساس ضمن اعلام پایان جلسه مجلس زمان جلسه علنی بعدی پارلمان را ساعت 14 روز دوشنبه 23 بهمن ماه اعلام کرد و گفت: نوبت صبح روز 23 بهمن به کمیسیون تلفیق اختصاص مییابد که بر روی این مسائل کار کنند و البته هر وقت نیاز به بررسی بیشتر باشد وقت بیشتری را به کمیسیون تلفیق اختصاص میدهیم.
انتهای پیام/
سری اول 22150 برای ما ریختند
برای همه 26000
الان هم برای همه 53600 واریز کردند و برای ما هیچی
عیدی به هر نفر هم خبری نیست
سری اول 22150 برای ما ریختند
برای همه 26000
الان هم برای همه 53600 واریز کردند و برای ما هیچی
عیدی به هر نفر هم خبری نیست
لطفا اول قیمتها رو به قبل از پرداخت یارانه برگردونین بعد حذفش کنید
مطمئنا باید یارانه ثروتمندان قطع و به یارانه مردم عادی و ضعیف اضافه شود،به جز این هم دیگه همش بهانه است، همه ماهم می دونیم
اعلام کنید هر کسی یارانه می خواهد باید اجازه دسترسی به حساب های بانکی و حتی همه دارایی هایش را بدهد تا در حق کسی هم ظلم نشود. کسی که پاک است از محاسبه چه باک است!
به دلیل گران شدن تعرفه حامل های انرژی یارانه دریافتی مردم عادی کفاف هزینه اب و برق و گاز انها را نمی دهد،مردم عادی درواقع یارانه ای دریافت نمی کنند