به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه شورای راهبری ICT استان یزد گفت: فناوری اطلاعات استان یزد با محوریت مجموعههای دانشگاهی و خلاقیت آنها باعث شده است که زیست بومی که باید برای رشد لایه خدمات در شبکه ملی اطلاعات باید شکل بگیرد، بهخوبی در استان یزد به ویژه در دانشگاه یزد شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه اگر در این مجموعهها منابع مالی را درست ساماندهی و مدیریت کنیم، «ما میتوانیم» کمترین نتیجه حاصل از این فعالیتهاست، افزود: امروزه ثابت شده است که استان یزد دارای توانمندی و ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه فناوری اطلاعات است و این سطح نسبت به دیگر نقاط کشور بسیار بالاست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه دستاوردهای فناوری اطلاعات استان یزد باید مورد اشتراک گذاشته شود، اظهار داشت: در حال حاضر بنا بر اعلام مدیرکل ICT استان یزد 2هزار شغل در استان یزد ایجاد شود؛ چنانچه بسیاری از جوانان استانهای دیگر نیز به دلیل وجود زیرساختهای خوب در یزد به این استان جذبشدهاند و در حال فعالیت در این حوزه هستند که این همان گنجینهای است که بهصورت عینی امروز در استان یزد مشاهده شد.
آذری جهرمی با بیان اینکه اگر چرخه این دستاوردهای دارای ضعف است باید تقویت شود، تصریح کرد: استان یزد با حضور قوی تعاونیها و حضور موفق آنها در کنار سایر حوزههای های ICT، بینیاز از سرمایهگذاری خارج از استان است و سطح دانشگاه سطح بسیار مطلوبی است و خوشفکری در پیادهسازی مدل هم بسیار بینقص در استان یزد انجامشده است و تلاش میکنیم اعتبارات این مرکز برای سال آینده به دو برابر برسد و این مرکز بتواند کار را بهتر و بیشتر بهپیش ببرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه افزود: خوشبختانه با ظرفیت خلاقانه جوانان امروزی در توسعه پروژه بینالمللی میتوان ظرفیت اشتغال را فراهم کرد و همچنین با فراهم شدن بستری که برای فعالیتهای بینالمللی در حوزه ICT فراهم است و اینکه نخبگانی در این زمینه در حال فعالیت هستند شکی نیست اما لازم است کیفیت خدمات افزایش پیدا کند.
وی طراحی موتور جستجوگر پارسی جو را یکی از افتخارات استان یزد و کشور عنوان کرد و گفت: این مجموعه نشانه دانش، غیرت و ممارست جوانان این مرزوبوم است و نیازمند حمایت از جنس مشاوره برای رشد است و ما نیز در این راستا حمایتهای لازم را در دستور کارداریم.
آذری جهرمی با تاکید بر اینکه ورود استان یزد به شهر هوشمند ورود عالمانهای است، تصریح کرد: این طرح دارای دو مزیت است؛ اما ابتدا باید هدف از راهاندازی این شهر مشخص شود؛ همچنین شهر هوشمند حایز اهمیت است چون پیادهسازی شهر هوشمند باعث میشود بازاری برای کسبوکارهای نوپا ایجاد شود و، وقتی صحبت از شهر هوشمند میکنیم، کسبوکارهایی که در دانشگاهها فعالیت میکنند محصولات خود را در شهر هوشمند ارایه کنند که این اقدام شهرداری یزد بسیار ارزشمند است.
بالاترین مقام حوزه ICT کشور افزود: این حرکت شهرداری یزد در راستای شهر هوشمند یک اقدام بسیار بزرگ در حوزه ICT است و طبیعتاً نظام صنفی رایانه و دانشگاه استان یزد باید این فرصت را غنیمت بشمارند و در کنار شهرداری قرار گیرند و همگام باهم این پروژه را بهپیش ببرند؛ همچنین اگر در حوزه مطالعاتی شهر هوشمند یزد کار آغازشده است، نتیجه پژوهشهای خود را به شهرداری تهران که مطالعات خود را درزمینهٔ شهر هوشمند آغاز کرده، ارائه کنید.
وی با اشاره به اینکه اپراتورها اگر در عرصه توسعه شهر هوشمند بخواهند فعالیت داشته باشند لازمه آن گسترش ارتباطات است خاطر نشان کرد: همچنین طرح نذر اشتغال از امور مهمی است که باید پیگیری شود و در حال حاضر درمرحله تنظیم تفاهمنامه با کمیته امداد هستیم که در این طرح ورود کند؛ چراکه سازمانی است که همه مردم به آن اعتماد دارند و توسعه اشتغال یکی از دغدغههای جدی کمیته امداد نیز به شمار میرود و بنای ما این است که از ظرفیت کمیته امداد برای توسعه اجرای طرح نذر اشتغال استفاده کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان با اشاره به مشکلات تلفن ثابت در استان یزد، تأکید کرد: ۳۸۰ روستایی که در مرحله اول توسعه زیرپوشش قرار گرفتند تا پایان سال از خدمات تلفن ثابت بهرهمند خواهند شد.
انتهای پیام/