معاون ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان به ارائه دستاورد‌های انقلاب اسلامی در حوزه ورزش بانوان پرداخت.

دستاورد‌های انقلاب اسلامی در ورزش زنان از زبان محمدیانبه گزارش خبرنگار گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان؛ فریبا محمدیان معاون ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان در گفتگو با رادیو  درباره رویکرد‌های ورزش بانوان کشور اظهار کرد: در بحث ورزش بانوان 2 رویکرد وجود دارد، اول پر کردن اوقات فراغت و سلامت عمومی حاصل از فعالیت ورزشی و دوم ورزش قهرمانی بانوان در عرصه‌های ورزشی است که در هر 2 حوزه بانوان ما به درستی نقش آفرینی می‌کنند. ورزش به عنوان وسیله‌ای برای تامین سایر اهداف بزرگ اجتماعی است نه آن که در این فعالیت اجتماعی از بانوان استفاده ابزاری شود. رویکرد همه جانبه‌ای به ورزش بانوان شده است که این جهش مرهون زحمات رسانه‌ها از جمله رادیو و تلویزیون است.

حضور گسترده بانوان ورزشکار در عرصه‌های جهانی

محمدیان درباره افزایش تعداد رشته‌های ورزشی بانوان برای اعزام به مسابقات برون مرزی بیان کرد: بحث افزایش تعداد رشته‌های ورزشی برای مسابقات برون مرزی یکی از اهداف و سیاست‌های کلان وزارت ورزش است. این مسئله باید به گونه‌ای پیش رود که شان بانوان به درستی حفظ شود. با کمک فدراسیون‌های ملی ارتباط خوبی با فدراسیون‌های کشور‌های دیگر برقرار کرده ایم و با استفاده درست از دیپلماسی ورزشی هماهنگی‌هایی برای حضور بانوان ورزشکار با حجاب اسلامی انجام داده ایم.

او اضافه کرد: برای مثال در رشته بسکتبال فدراسیون جهانی را متقاعد کردیم که بانوان ما با پوشش اسلامی می‌توانند بدون زیر پا گذاشتن قوانین جهانی در مسابقات حضور داشته باشند. این موضوع در کمیته فنی نیز پذیرفته شد. این دیپلماسی را در مورد رشته‌های دیگر نیز انجام داده ایم. به علاوه تعداد رشته‌های ورزشی را نیز افزایش می‌دهیم تا آنچه حق ورزش بانوان است، ادا شود تا از ظرفیت مدال آوری بانوان در بازی‌های آسیایی و المپیک به درستی بهره‌مند شویم. ۵۲ فدراسیون ورزشی داریم که همه آن‌ها به جز بوکس در بخش بانوان فعال هستند و اجازه فعالیت با رعایت همه ملاحظات علمی، فرهنگی و مذهبی در داخل کشور داده شده است. در بخش برون مرزی در بعضی از رشته‌ها مانند شنا فعالیت نداریم و به غیر از ۳ و ۴ رشته در بقیه رشته‌ها زمینه فعالیت فراهم است.

اختصاص بودجه ویژه برای ورزش همگانی بانوان

معاونت ورزش بانوان در مورد توسعه ورزش همگانی در حوزه بانوان بیان کرد: بحث ورزش همگانی فراتر از یک دستگاه است و همه دستگاه‌ها به ویژه بخش مدیریت شهری باید به این بحث ورود پیدا کند. وزارت ورزش تعامل خوبی با دستگاه‌های مختلف مثل وزارت کشور، شهرداری ها، بخشداری‌ها و ... برقرار کرده است تا از همه امکانات در ورزش همگانی استفاده کند. در ضمن دولت نیز در این زمینه بودجه جداگانه‌ای اختصاص داده است.

حضور حداکثری بانوان ورزشکار درجاکارتا

او خاطر نشان کرد: برای بازی‌های آسیایی جاکارتا ۲۳ رشته ورزشی در حوزه بانوان را بررسی کرده ایم تا مشخص شود کدام اعزام‌ها منتج به مدال می‌شود، اگر نمی‌شود، در چه زمان دیگری این اتفاق خواهد افتاد و برای این که این اتفاق رخ دهد ما باید چه کنیم؟ این موضوع شامل همه بخش‌های ورزش کشور می‌شود تا استعداد‌های بالقوه‌ای که در قالب ژنتیک در اقوام کشور وجود دارند، شکوفا شوند.

افزایش تمایل زنان به ورزش

محمدیان در مورد برنامه‌های عملیاتی وزارت ورزش در حوزه ورزش بانوان توضیح داد: مطالعات نشان داده است که ورزش نباید در برنامه ریزی کلان دست خوش سلیقه‌ها شود. از زمانی که این مسئولیت را برعهده گرفته ام سعی کردیم برنامه‌ها را در یک تیم کاری عملیاتی تدوین کنیم. اول موضوع افزایش سهم ورزش در اوقات فراغت است. در پژوهشی که در سال ۹۴ صورت گرفت، میانگین وقتی که بانوان در ۲۴ ساعت شبانه روز به ورزش اختصاص می‌دهند ۱۲ دقیقه بود که نسبت به سال ۸۹ با زمان ۸ دقیقه، افزایش را نشان می‌دهد. ما باید تا سال ۲۰۲۵، ۱۰ درصد فقر حرکتی را کاهش دهیم. برنامه ریزی برای این کار در قالب برنامه‌هایی به فدراسیون‌ها اعلام شده است.

محمدیان افزود: بحث دیگر افزایش سهم ورزش بانوان و ارتقای عزت و اقتدار ملی است که در چند حوزه برنامه ریزی عملیاتی آن انجام گرفته است که عبارت است از: ۱- افزایش ظرفیت مدال آوری ۲- افزایش کرسی‌های بین المللی ۳- افزایش تصدی گری مدیریت بانوان در بخش‌های مختلف ورزشی و ۴- رونق اقتصادی حوزه ورزش بانوان. در همه این موارد چتر صیانت از ارزش‌های اخلاقی و حرفه‌ای نهفته است. این برنامه‌ها در مقاطع زمانی ۱۴۰۰، ۱۴۰۴ و ۱۴۰۸ در دو بخش شهری و روستایی پیگیری می‌شود.

جایگاه نایب رئیس بانوان به زودی اصلاح می‌شود

رئیس سابق فدراسیون اسکیت درباره جایگاه نائب رئیس بانوان در فدراسیون‌های ورزشی تصریح کرد: درخصوص نائب رئیس که حکمش را وزیر صادرمی کند باید خاطر نشان کنم در هر فدراسیون نائب رئیس اول و نائب رئیس بانوان وجود دارد. ابلاغ نائب رئیس اول را باید وزیر بزند. البته اساس نامه اصلاح و مشکل نائب رئیس بانوان حل می‌شود. در بحث افزایش تصدی گری مدیریت زنان نباید پست‌ها تنها به آقایان تعلق بگیرد. امیدواریم سهم مدیریتی بانوان در ریاست و دبیری فدراسیون‌ها رو به رشد باشد.

مهیا شدن حضور بانوان دراستادیوم‌های ورزشی

معاون ورزش بانوان درخصوص حضور بانوان در استادیوم‌های ورزشی تصریح کرد: به دنبال این هستیم که شرایط سازه‌های ورزشی به گونه‌ای باشد که این اتفاق خوب رقم بخورد. در حال حاضر در بیش از ۳۵ رشته ورزشی شرایط برای حضور بانوان برای تماشای مسابقات وجود دارد. در حوزه فوتبال باید اجازه دهیم تا ابتدا این فرهنگ به وجود آید سپس در آینده پاسخگوی این نیاز نیز باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۷ ۱۹ بهمن ۱۳۹۶
حیا و عفاف برای زن در اولویته . حضرت علی علیه السلام فرمود : « زن گله ، نه قهرمان »
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۱۹ بهمن ۱۳۹۶
درود بر بانوانان ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۲ ۱۹ بهمن ۱۳۹۶
درود بر بانوانان ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۹ بهمن ۱۳۹۶
من عاشق ورزش بانوانان ایرانی هستم وهمیشه ورزش را دنبال میکنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۷ ۱۹ بهمن ۱۳۹۶
من عاشق ورزش بانوانان ایرانی هستم وهمیشه ورزش را دنبال میکنم
آخرین اخبار