خنده از بهترین داروهای فعال كننده ژن‌های انسان است و هورمون‌های استرس را که از عوامل تشدید کننده ام اس هستند را کاهش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  خنده درمانی باعث افزایش جریان خون در بدن می‌شود، خندیدن سطح هورمون‌های استرس، مثل کورتیزول، آدرنالین، دپامین و هورمون‌های دیگر را کاهش می‌دهد؛ از طرف ديگر موجب افزایش ترشح هورمون‌هایی مثل اندروفين می‌شود که به سلامت بدن ما کمک و سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.

تاثیر خنده در تحریک ژن و درمان بیماری‌ها

نود درصد از ژن‌های ما در حالت معمول غیر فعال هستند و برای فعال شدن نیاز به محرک دارند؛ خنده از جمله محرک‌هایی است که می‌تواند انرژی درون DNA را تحریک و در درمان بسیاری از بیماری‌ها به ما کمک کند، می‌توان خنده درمانی را یکی از کم هزینه‌ترین و بی‌خطرترین راه‌ها برای درمان بیماری‌ ام اس در نظر گرفت.
 
ام‌ اس یکی از بیماری‌هایی است که در برابر مولکول‌های بدن واکنش نشان می‌دهد؛ بیماری ام اس هنگامی اتفاق می‌افتد که دستگاه ایمنی بدن به اشتباه مولکول‌های خودی را بیگانه تلقی کرده و به بدن حمله می‌کند و همین امر موجب بروز بیماری به نام خود ایمنی می‌شود؛ در این بیماری دستگاه ایمنی مولکول‌ها یا سلول‌های خودی را مورد حمله قرار داده و در برابر آن‌ها پاسخ ایمنی ایجاد می‌کند.

پیشگیری از ام اس با ورزش کردن و شادی

سید مسعود نبوی متخصص مغز و اعصاب در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص راه‌های پيشگيری از بيماری ام اس با اشاره به اینکه بیماری ام اس درمان قطعی ندارد، اظهار کرد: با ورزش کردن، شاد بودن، دوری از استرس و اضطراب می‌توان از بیماری ام اس پیشگیری کرد.
 
فلوشیپ ام اس با اشاره به اینکه برخی از غذاها باعث تشدید ام اس می‌شود، گفت: با توجه به اينكه بافت روده افراد متفاوت است، برخی از غذاها باعث افزایش نفوذپذیری جداره روده می‌شوند و به این ترتیب زمینه ورود سموم به بدن را مهیا می‌کنند که این عمل به میکروب‌ها اجازه می‌دهد موادی را در روده ایجاد کنند و باعث التهاب در مغز و نخاع ‌شوند.
 
مدیر بالینی دپارتمان مغز و علوم شناختی پژوهشگاه رویان با بیان این مطلب که می‌توان با تغییر در رژیم غذایی التهاب را در مغز بیماران کم کرد، اظهار کرد: رژیم غذایی سالم، شامل آنتی اکسیدان‌ها، روغن مایع غیر اشباع و اسید فولیک برای این نوع بیماری مناسب است و کسانی که از رژیم غذایی طبع گرم استفاده کنند نتیجه بهتری خواهند گرفت.
 
نبوی با تاکید به اینکه با توجه به نوع پیشرفت بیماری ام اس می‌توان آن را درمان کرد، بیان کرد: درمان این بیماری به 2 دسته تقسیم می‌شود، درمان جانبی و درمان اصلی؛ در درمان جانبی اگر بیمار استرس کمتر و تحرک بیشتری داشته باشد در بهبودی گام بزرگی برمی‌دارد، چه بسا در بیماران صعب العلاج هم این روش موثر است.
 
وی افزود: درمان اصلی زمانی شروع می‌شود که وضعیت بیمار به طور ناگهانی بدتر شود، در این زمان فرد بیمار باید مصرف داروهایی برای جلوگیری از وخیم شدن بیماری ام اس ‌را آغاز کند.

متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه طب سوزنی در درمان بیمارانی که در ناحیه پا، سفتی عضلانی و درد دارند موثر است، بیان کرد: طب سوزنی می‌تواند روی بعضی از علائم مانند درد، اسپاسم عضلانی، بی‌حسی اندام‌ها، مشکلات مثانه و ادراری، اضطراب و افسردگی اثر مطلوبی داشته باشد لذا در درمان بیمارانی که در ناحیه‌های پا دچار مشکل هستند و تکرر ادرار دارند می‌تواند تاثیر گذار باشد.
 
نبوی با بیان اینکه در 2 دهه قبل درمان بیماری MS چشمگیر نبود، یادآور شد: در گذشته برای درمان این بیماری 3-2 نوع دارو وجود داشته است اما در حال حاضر این تعداد به 10-12 دارو افزایش پیدا کرده است و امید است در آینده تعداد داروهای قابل درمان این بیماری افزایش پیدا کند.
 

شیوع بیماری ام اس  در 20 تا 40 سالگی 

 
تهراني متخصص مغز و اعصاب در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص اينكه شیوع بيماری ام اس بيشتر در سنين ٢٠تا٤٠ سالگی است، بيان كرد: بيشتر افراد در سنين ٢٠ تا ٤٠ سال متوجه علائم اين بيماری می‌شوند اما در برخی افراد ديده شده كه علائم خفيف اين بيماری در سن ١٠ تا ٥٠ سال هم وجود دارد.
 
متخصص مغز و اعصاب با تاكيد بر اينكه خانواده در بهبود بيماری ام اس بسيار تاثير گذار است، گفت: بيمارانی كه در خانواده‌های شاد زندگی می‌كنند و مورد حمايت و پشتيبانی خانواده و دوستان هستند بهتر از ديگر بيماران با اين بيماری مقابله می‌کنند و روند بهبودی را بهتر و با سرعت بیشتری پشت سر می‌گذارند.

وي با تصريح اينكه افرادی که در خانواده خود بیمار مبتلا به ام اس دارند، اختمال بیشتری برای ابتلا به اين بيماری در آنها وجود دارد، يادآور شد: با توجه به اينكه بيماری ام اس يک بيماری ارثی است، افرادی كه هنوز به اين بيماری دچار نشده‌اند با كاهش استرس و شاد بودن می‌توانند از ابتلا به اين بيماری جلوگيری كنند.
 
گفتنی است؛ رژيم غذایی مناسب، ورزش، آرامش، خانواده و دوستان در بيماری ام اس بسيار مهم است و افرادی كه در خانواده خود فرد مبتلا به اين بيماری را دارند می‌توانند با كنترل این عوامل از ام اس پيشگيريی كنند.

انتهای پيام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
saeed
۲۲:۳۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۶
اخبار کم میزارید از این بیماری. من همیشه به امید اینکه یه اخباری بزارید میام قسمت پزشکی ولی متاسفانه خیلی کم میزارین. لطف کنین زیادتر بزارید مخصوصا آخرین درمان ها. فقط به داخل کشور توجه نکنین به خارج از کشور هم نگاه بکنین اگه درمان جدیدی هست و داروهای جدیدی هست.
آخرین اخبار