به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، مرتضی ضرابی با اشاره به اینکه بانک خون سلولهای بنیادی بند ناف از سال 84 در کشور راه اندازی شده است اظهار داشت: با توجه به نیاز ارائه خدمات و گسترش بانک خون سلولهای بنیادی بند ناف در سطح کشور در حال حاضر 29 استان دارای دفتر فعال بانک خون سلولهای بنیادی بند ناف است.
وی از راهاندازی این مرکز در دو استان بوشهر و گلستان خبرداد و گفت: قرار است با مشارکت جهاد دانشگاهی دفتر نمایندگی بانک خون سلولهای بنیادی بند ناف در دو استان بوشهر و گلستان راه اندازی شود.
مدیر عامل بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف با بیان اینکه در این بانک نمونهها جمعآوری و ذخیرهسازی میشود گفت: در بانک سلولهای بنیادین خون بند ناف تاکنون حدود 90 هزار نمونه ذخیرهسازی شده است.
از ظرفیت بالای ذخیره سازی بانک سلولهای بنیادین خون بند ناف خبرداد و افزود: با توجه به فراهم شدن امکانات و تجهیزات لازم در بانک سلولهای بنیادین خون بند ناف نه تنا جوابگوی نیاز کشور است، بلکه میتوان نمونه بند ناف را به کشورهای دیگر صادر شود.
ضرابی با اشاره به استفاده از ذخیره خونی برای پیوند بیماران در کشورافزود: از ذخیره خونی موجود تاکنون 20 مورد پیوند برای بیمارانی که مشکلشان منشاء خونی مانند تالاسمی، سرطان خون، کم خونی مادرزادی و نقص سامانه ایمنی بدن بود مورد استفاده قرار گرفته است.
مدیر عامل بانک سلولهای بنیادی بند ناف با بیان اینکه این سلولها میتواند در اختیار تمام بیماران در صورت نیاز قرار بگیرد گفت: بهترین زمان برای ذخیره سازی خون بند ناف هنگام زایمان است.
وی به فعالیت استان بوشهر در زمینه ذخیره سازی سلولهای بنیادین خون بند ناف در استان بوشهر اشاره و خاطر نشان کرد: استان بوشهر تاکنون 150 نمونه را در بانک خون سلولهای بنیادی بند ناف ذخیره کرده است.
انتهای پیام/ م