به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ وقتی صحبت از رژیم لاغری میشود، همه افراد یاد غذاهایی بدمزهای میافتند که باید با بیمیلی آن را بخورند، ولی غذاهای زیادی وجود دارند که خوش طعم هستند و ضمن سالم بودن میتوانند به شما کمک کنند که به برنامه کاهش وزنتان ادامه دهید.
در این مطلب طرز تهیه غذایی رژیمی را بیان میکنیم.
این غذای رژیمی بسیار خوشمزه است و نقش موثری در کاهش وزن افراد دارد که در اینجا طرز تهیه آن را میآوریم.
عدس یک سوم پیمانه
آب ۲ پیمانه
بلغور یک سوم پیمانه
روغن زیتون سه قاشق غذاخوری
پیاز خُرد شده یک عدد متوسط
زیره سبز یک دوم قاشق چایخوری
جعفری خُرد شده سه قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
موسیر و آبلیمو به مقدار لازم
ابتدا عدس را بشویید، سپس آن را درون قابلمه محتوی آب بریزید و قابلمه را روی شعله بگذارید تا به جوش بیاید؛ اگر روی آن کف کرد آن را با قاشق بردارید؛ شعله گاز را کم کنید، سپس نمک را به عدس اضافه کنید و بگذارید ۳۰ دقیقه بپزد تا نرم شود، نگذارید تمام آب عدس بخار شود.
حالا بلغور را درون ظرف بریزید و به آن نمک بزنید، سپس آن را درون قابلمه عدس بریزید و بگذارید ۳۰ دقیقه بپزد تا بلغور نرم شود؛ اگر آب درون قابلمه کم است میتوانید به آن آب اضافه کنید.
روغن را درون یک ظرف بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید؛ پیاز را هم به روغن اضافه کنید و آن را تفت دهید تا طلایی شود، سپس زیره را درون ظرف بریزید و کمی تفت دهید؛ وقتی عدس و بلغور پخته شد آنها را درون ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید.
همه مواد را درون یک کاسه بریزید؛ دستان خود را کمی خیس کنید و سه تا پنج دقیقه مواد را به خوبی ورز دهید، اگر مواد به دستتان میچسبد کمی دست خود را خیس کنید و در صورتیکه مواد خشک شده است کمی آب به آن بیفزایید.
جعفری را هم به مخلوط اضافه کنید و در صورت نیاز به آن نمک و فلفل بیفزایید؛ مواد را به صورت کوفته به اندازههای دلخواه درون ظرف بچینید و با جعفری غذای رژیمی خود را تزیین کنید.
عدس حاوی ۲۶ درصد پروتئین، اسیدفولیک و فیبرهای محلول و نامحلول است؛ از ویتامینهای موجود در عدس میتوان به ویتامینهای C و B اشاره کرد؛ فیبر محلول موجود در عدس باعث کاهش سطح کلسترول خون میشود؛ این فیبر همچنین جذب کربوهیدراتها را در بدن کاهش میدهد بنابراین از تغییرات قند خون در مبتلایان به دیابت جلوگیری میکند.
فیبرهای نامحلول موجود در عدس هم قابل هضم نیستند و بدون تغییر از بدن دفع میشوند، بنابراین کالری اندکی را به بدن میرسانند و در عین حال قسمتی از حجم غذای رژیمی را به خود اختصاص میدهند.
انتهای پیام/