رئیس سازمان سینمایی گفت: مردم می توانند با اندک سرمایه ای در ساخت فیلم های بخش خصوصی سرمایه گذاری کنند.

تشکیل بورس سینمای ایران!به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هفتمین قسمت از ویژه برنامه سینمایی «هفت» به مناسبت سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، شب گذشته 19 بهمن ماه با اجرای رضا رشیدپور به روی آنتن شبکه سه سیما رفت و محمدمهدی حیدریان، رئیس سازمان سینمایی میهمان اصلی این برنامه بود.

حیدریان با اشاره به لزوم جهانی شدن سینمای ایران گفت: روزی جهانی شدن سینمای ایران رویا بود اما امروز دیگر یک رویا نیست و ما هر ساله بیش از ۲۰۰ جایزه می‌گیریم. ولی باید از این دستاورد استفاده کنیم و با بدنه سینمای جهان رابطه برقرار کنیم.

وی ادامه داد: ما دو کار را به موازات هم باید انجام دهیم. اول آنکه بازارها را توسعه بدهیم که یکی از این بازارها سالن های سینمایی هستند. درسال گذشته ۶۰ سالن سینما به ناوگان سینماهای کشور اضافه شدند و تا پایان سال آینده نیز ۹۰ سالن دیگر اضافه می‌شوند.

رئیس سازمان سینمایی افزود: بازار دیگر بستر VOD است که با سرعت در حال گسترش است و بخش خصوصی برای نمایش خانگی و وی او دی ۴۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری ویژه کرده است. ما در نظر داریم کمیت تولید را همراه با لحاظ کردن کیفیت تولید افزایش بدهیم، زیرا اگر خوب فیلم نسازیم نه تنها دیگر مخاطبان خارج از کشور فیلم ما را تماشا نمی‌کنند، بلکه مخاطب داخلی نیز توجه نخواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه به دنبال کمک فکری و مالی به سینماگران است، افزود: شعار برنامه حمایتی ما ایجاد حیات طبیعی سینما است. در حوزه اقتصادی سینمای ما نیاز به نقدینگی دارد و با سازمان بورس توافقات لازم انجام شده است تا پس از جشنواره فیلم فجر، صندوق های ویژه سرمایه گذاری در سینما با نام ـصندوق های جسورانه رونمایی ‌شود.

حیدریان اضافه کرد: مردم می‌توانند با استفاده از این صندوق‌ها و با همکاری بورس با سرمایه اندک خود در تولید فیلم های سینمایی سرمایه گذاری کنند. در واقع براساس سرمایه‌ای که مردم دارند، بسته‌هایی از فیلم های بخش خصوصی به آنها معرفی می‌شود و یک شورای کارشناسی درباره میزان سودآوری فیلم نظر می‌دهد تا تامین سرمایه برای سینمای ایران از طریق بورس پذیره نویسی شود و سینمای ایران وارد بورس شود.

حیدریان در پاسخ به پرسشی درباره تجربه تفکیک سینمای رسانه با سینمای هنرمندان در جشنواره فیلم فجر گفت: باید همه بخش های ما حرفه‌ای شود و یکی از این بخش ها جشنواره فیلم فجر و منتقدان و روزنامه نگاران است. در سالهای گذشته انتقادهایی وارد شده بود که تمام خبرنگاران و منتقدان حاضر در جشنواره 500 نفر بودند و بقیه افراد مشخص نبودند چه کسانی هستند و با چه هدفی به جشنواره می آیند و این مسئله به فعالیت روزنامه نگاران لطمه می‌زد. این اتفاق به این مسئله کمک کرد.

وی درخصوص راه اندازی کاخ جشنواره برای تجمیع اهالی هنر و رسانه گفت: کاخ جشنواره برج میلاد نیست و برج میلاد ویژگی کاخ جشنواره را ندارد. ما قصد داریم از سال آینده با همکاری شهرداری و سازمان های دیگر تأسیس کاخ جشنواره را شروع کنیم و امیداوارم بزودی شاهد بهره برداری آن باشیم.

حیدریان در ادامه درخصوص ساز و کار آتی جشنواره فیلم فجر گفت: با تصمیمی که گرفته شد قرار است تعداد فیلم های حاضر در بخش مسابقه جشنواره همین 22 فیلم باقی بماند. البته اگر کیفیت فیلم ها در سال های مختلف افت کند، از این تعداد کمتر می شود اما بیشتر نخواهد شد. درخصوص بخش های جنبی جشنواره نیز تصمیم بر حذف دائمی این بخش ها از جشنواره داریم. از نگاه من با پیشرفت روز به روز سینمای ایران این ظلم است که دستاوردهای تازه در بخش های جنبی حیف شوند.

حیدریان در نهایت با اشاره به داوری سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر گفت: بجز روز اول که درباره کلیات و برنامه جامع سینما با داوران صحبت کردم هیچ تماسی با داوران نداشته‌ام و نیت ما این است که داوران با استقلال رای کامل و بدون هیچ گونه شائبه ای به تصمیم گیری خود بپردازند.


انتهای پیام/

 

گفتگوی رشیدپور با رئیس سازمان سینمایی

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.