به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،در تحقیقات اولیه مسئولان مشخص شده است هم اکنون عدم توازن در آموزشها و مهارتهای مختلف جویندگان کار باعث شده تا برخی مشاغل بدون تقاضا باقی مانده باشد و در بخشهایی انبوه تقاضا چالش ساز باشد. از این رو مراکز تحقیقاتی و همچنین دانشگاهها وارد عمل شدهاند تا بررسیکنند در دهههای آینده چه مشاغلی بیشترین تقاضا را خواهند داشت که براساس آن نیروی ماهر نیز پرورش یابد.
محققان اواخر سال گذشته میلادی تحقیقاتی را انجام داده که براساس آن مشخص شده نیاز بازار شغل در کشورهای مختلف بخصوص کشورهای توسعه یافته و صنعتی تا سال 2030 متفاوت از آن چیزی است که جویندگان کار تصور میکنند. در گزارشی که رسانه ها منتشر کردهاند آمده بسیاری از جویندگان کار براین باورند که بیشترین تقاضای شغلی در بخشهای آی تی و مهارتهای مربوط به دنیای مجازی است، درحالی که واقعیت امر چیز دیگری است. محققان براساس دستاوردهای خود اعلام کردهاند تا دو دهه آینده بیشترین مشاغل مورد نیاز در کشورها عبارتند از :
تعلیم و تربیت
کارولین فیریشیلد، محقق بازار کار سایت تخصصی LINKEDIN در این زمینه میگوید: بررسیهای انجام شده در موسسه جهانی مککنزی بیانگر آن است که تا دو دهه آینده بیشترین فرصتهای شغلی در بخشهای تعاملی میان انسانهاست.
فیریشیلد در ادامه میافزاید: استفاده از فناوریهای نوین و دنیای مجازی باعث شده ارتباط میان افراد و از همه مهمتر آموزش کودکان دستخوش تغییرات گستردهای شده باشد از این رو اهمیت آموزگاران و معلمان در بخشهای مختلف مهارتی یکی از نیازهای اصلی در این دوره خواهد بود.
این تحلیلگر بازار کار تاکید میکند: امر آموزشی نکتهای است که جوامع توسعه یافته به آن توجه کاملی دارند بنابراین معلمان و بطور کلی آموزگاران در بخشهای مختلف میتوانند امیدوار باشند تا سال 2030 میلادی همچنان بازار کار برایشان روبه گسترش است. این درحالی است که محققات تاکید دارند البته نباید فراموش کنیم که احتمالا فضای آموزشی متفاوت است و شاید کم کم خبری از کلاسهای درس سنتی با معلم پای تخته نباشد ولی به هرحال آموزش و نیاز به آموزگار روز به روز بیشتر خواهد شد.
بیشتر بخوانید:اشتغال کاذب به روایت مهران مدیری + فیلم
مدیر اجرایی
شاید تصور کنید بعد از قرن 21 با گسترش صفر و یکها در زندگی روزمره تک تک ما به نوعی مدیریت کسب و کارها کم کم در اختیار روباتها قرار خواهد گرفت، اما فراموش نکنید که بسیاری از مدیریتها بخصوص مدیریت داخلی شرکتها و نهادها یا موسسات به هیچ عنوان امکان روباتیک شدن ندارند.
در این زمینه محققات تاکید دارند اگرچه مشاغلی مثل حسابداری، بایگانی و برخی مشاغل امور اداری هم اکنون با استفاده از نرمافزارهای مختلف انجام میشود اما در این زمینه نمیتوان هماهنگی میان این مشاغل را به دست روباتها واگذار کرد. به همین دلیل حتی اگر شرکتی تماما مجازی داشته باشیم بازهم مدیریت داخلی باید بتواند بگونهای ارتباط میان تمامی اعضا را فراهم کند که همین نکته عاملی است برای بهبود فرصتهای شغلی مدیران داخلی بخصوص آنهایی که در بخشهای مختلف مدیریتی دارای مدارک MBA هستند.
مددکاران اجتماعی
تحقیقات کارشناسان کمبریج مشخص کرده روند پیری در جوامع صنعتی عاملی شده برای نگرانی مسئولان و دستاندکاران آن کشورها به صورتی که این مدیران نگران ایجاد بستر مناسب برای تامین آسایش سالمندان در دهههای پیش رو هستند. این محققان میگویند: نگرانی هنگامی بیشتر میشود که درحال برنامهریزی در جوامع سنتی هستیم چون تضاد میان صنعتی شدن و جامعه سنتی در واقع عاملی است برای کاهش دستاوردهای برنامههای تدوین شده.
براساس تحقیقات کمبریج تا سال 2030 میلادی بیش از 400 میلیون نفر بالاتر از 65 سال در دهکده جهانی روزگار سپری میکنند که نیازمند دریافت خدمات خاصی نسبت به جوانترها هستند. این درحالی است که بهبود کیفیت زندگی و همچنین دستیابی به خدمات پزشکی بالا در جوامع صنعتی میتواند براین تعداد تا دوره یاد شده بیافزاید.
محققات دانشگاه کمبریج در این زمینه میگویند: با درنظر گرفتن روند روبه رشد افرادی که نیازمند دریافت خدمات اجتماعی در دوران کهنسالی خود هستند فرصتهای شغلی بسیاری در زمینه مددکاری اجتماعی تا سال 2030 میلادی وجود خواهد داشت به صورتی که تنها در ایالات متحده برآورد شده است تا آن دوره نیازمند 350 هزار مددکار اجتماعی جهت ارایه خدمات به سالمندان هستیم.
مشاور فناوری اطلاعات
هرچند دربسیاری از موارد صفر و یکهای مجازی فرصتهای شغلی گستردهای را در جوامع فعلی ما از بین بردهاند و بهقول معروف باعث بیکاری گروهای افراد شده اما همین صفر و یکها به نوعی فرصتهای شغلی تازهای را هم ایجاد کردهاند. برآوردهای انجام شده از اهمیت دستیابی به مهارتهای فناوریهای نوین بخصوص در زمینه فناوری اطلاعات بیانگر آن است که این شاخصه شغلی میتواند یکی از مناسبترین فرصتهای شغلی در سالهای پیش رو باشد.
کارشناسان و محققان دانشگاه کمبریج در این زمینه تاکید میکنند با توجه به اینکه متخصصان فناوریاطلاعات محدودیتهای مرزی و کشوری پیش رو ندارند احتمالا روند ایجاد فرصتهای شغلی تصاعدی خواهد بود تاجایی که احتمال افزایش 20 تا 50 میلیون فرصت شغلی جدید به عنوان مشاور فناوری اطلاعات تا سال 2030 در بازار کار دهکده جهانی دور از انتظار نیست.
مشاغل مربوط به محیط زیست
در برآوردهای محققان دانشگاه کمبریج آمده طلاییترین فرصتهای شغلی طی دو دهه آینده مربوط به محیط زیست است به این ترتیب که امروز یکی از دغدغههای اصلی دولتها حفظ محیط زیست ساکنان دهکده جهانی است از این رو هرشغلی که بتواند در این زمینه کارآیی مفیدی داشته باشد قطعا بیشترین نیروی ماهر را جذب خواهد کرد.
محققان تاکید دارند مشاغل سبز جزو آن دسته از فرصتهای شغلی گستردهای است که در آینده نزدیک بیشترین جویندگان شغل را به خود جذب خواهد کرد تا جایی که برآورد براین است که احتمالا تا سال 2030 میلادی نیز تقریبا 50 میلیون فرصت شغلی در بخشهای محیطی زیستی بخصوص انرژیهای پاک و تجدید پذیر ایجاد شود.
منبع:جام جم
انتهای پیام/