به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ابتدای هفته بود که یک جنگده اف ۱۶ اسرائیلی در خاک سوریه مورد هدف قرار گرفته و سرنگون شد که بلافاصله پس از سرنگونی این جنگنده رژیم صهیونیستی نیروهای ارتش اسرائیل به حالت آماده باش درآمدند.
سرنگونی جنگنده اف ۱۶ اسرائیلی برای سوریه بسیار حائز اهمیت است، چرا که کشوری که امروز در مناطق خود به ویژه عفرین با تهدید جدی ترکیه روبه رو است، حال توانسته جنگنده یکی از دشمنان درجه یک خود و محور مقاومت را هدف قرار دهد.
از طرفی دیگر در چند روز اخیر و در جریان همین حملات بود که رژیم صهیونیستی سیاست انحراف افکار عمومی را در پیش گرفت و خبر از نابودی یک پهباد ایرانی در بلندیهای جولان را داد. اظهارات ارتش رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه "به پهپاد ایرانی اجازه ورود دادیم تا تجاوز ایران را نشان دهیم" در حالی مطرح میشود که هنوز ارتش این کشور به مثابه همراهان همیشگی خود در ایالات متحده از جمله نیکی هیلی، نمایشی برای اتهام مجدد به ایران را راه نینداخته اند و قطعا باید در روزهای اخیر شاهد نمایشی مضحک مانند آنچه هیلی در مورد موشک یمنی به را انداخت باشیم.
گفتنی است که سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به ادعای واهی رژیم صهیونیستی اعلام کرد: ما هیچ خبری از جانب اسرائیل را تأیید نمیکنیم و ما در سوریه حضور نظامی نداشته و فقط بهصورت مستشاری در سوریه حضور داریم و حضور ارتش سوریه برای دفاع از سرزمینهای خود کافی است.
طبیعی است وقوع این رویداد خشم سران تل آویو را برآشفته است، اما با این وجود همواره با ضد و نقیضهای سیاستهای سران این رژیم مواجه هستیم. رژیم صهیونیستی از طرفی اعلام میکند که دولتهای سوریه و ایران هزینه این اقدامات را خواهند پرداخت، اما از طرفی دیگر جاناتان کونریکوس سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفت که کشورش به دنبال درگیری بیشتر با ایران و سوریه نیست، قطعا اسرائیلی ها هنوز در شوک این ضربه ای که خورده اند قرار دارند و از آن خارج نشدهاند.
اکنون جمهوری اسلامی ایران به صورت مستشاری به دولت و ملت سوریه کمک میکند و نیروهای نظامی ایران تهدید جدی برای رژیم صهیونیستی محسوب میشود. از طرفی دیگر چندی پیش تهران نقش ویژهای در نابودی دولت خود خوانده داعش ایفا کرده و به قدرتی بزرگ در منطقه تبدیل شد، به همین منظور میزان این فشارها و تهدیدها افزایش مییابد و ایران امروز بسیار دشمنتر از روزهای قبل برای اسرائیل است.
چندی پیش روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی نوشته بود که "در زمینه مسائل شیمیایی و وجود نقاط ضعف رژیم اسرائیل در صورت هدف قرار گرفتن توسط موشکهای حزبالله لبنان، چنین حملاتی ممکن است به کشته شدن دهها هزار نفر و زخمی شدن صدها هزار نفر در یک لحظه بیانجامد" و این مسئله قطعا بیانگر ضعف تل آویو در برابر لبنان است. امروز حزبالله لبنان از قدرتهای موشکی در سطح منطقه است و حتی مقامات صهیونیست نیز این موضوع را میدانند.
علاوه بر این موضوع، مداخلات رژیم صهیونیستی در پرونده استخراج نفت و گازی که قرار است در آبهای لبنان آغاز شود در حالی مطرح شد که پیش از این سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله اعلام کرده بود "هرگونه تجاوز احتمالی اسرائیل به ثروت نفتی لبنان با واکنش حزب الله روبه رو خواهد شد".
کشمکش و درگیری میان حزب الله لبنان و رژیم صهیونیستی تنها به این موضوعات ختم نمیشود و این امر همچنان ادامه دارد، به گونهای که تلآویو در پیامی اعلام کرده بود که لبنان هزینه توسعه و قدرتگیری حزب الله لبنان را با جنگی تازه خواهد پرداخت.
نابودی یک جنگنده فوق پیشرفته صهیونیستی نشان دهنده افزایش قدرتمندی نظامی و تسلیحاتی سوریه است؛ سوریها درست زمانی که در شمال کشور خود درگیر رویارویی با نیروهای متجاوز ترکیه هستند، جنگنده متجاوز اف16 اسرائیل را نیز سرنگون می کنند و این امر بیانگر این است که دولت سوریه سیاستهای راهبردی و مناسبی را اتخاذ کرده است.
قطعا میتوان به راحتی اذعان کرد که واشنگتن مهمترین حامی رژیم صهیونیستی بوده و هست. اما آیا با شرایط فعلی میتواند همچنان از تل آویو حمایت کند؟
در وهله نخست باید به مشکلات داخلی واشنگتن اشاره کرد. در این مدتی که دونالد ترامپ به کاخ سفید راه پیدا کرده است، بارها و بارها اعتراضات داخلی مردم این کشور علیه نحوه سیاست گذاری ترامپ را شاهد بوده ایم، همچنین هربرت مک مستر مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا در گفت و گویی با روزنامه نیویورک تایمز گفت: رویکر غیرعادی ترامپ آسایش بسیاری از ما را سلب کرده است.
علاوه بر این موضوع، اکنون ترامپ بیشتر تلاش خود بیشتر برای نابودی برجام به کار بسته است و بعید به نظر میرسد که به اتفاق اخیر تل آویو اهمیت چندانی دهد.
حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به سابقه حضور ارتش صهیونیستی در خاک سوریه اظهار کرد: در طول هفت سال گذشته حملات هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه سبب شد محور مقاومت به نابودی درصدد پاسخ دادن به این حملات بربیاید و سرنگونی اخیر جنگنده اف ۱۶ رژیم اشغالگر قدس طی روزهای اخیر مهر تاییدی بر این ادعاست.
کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: رژیم صهیونیستی به منظور حمایت از گروهکهای تروریستی، مناطقی از سوریه را بمباران کرد، اما با توجه حضور فعالانه محور مقامومت این ارتش همچنان با ناکامی مواجه است.
وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی دچار نوعی پارادوکس در موضع خود شده است، گفت: از سویی اعلام کرده است که به ماموریت خود در سوریه پایان خواهد داد، اما از سویی دیگر ایران را به ارسال یک پهباد به اراضی خود متهم کرده و این امر نشان میدهد که ارتش اسرائیل به شدت غافلگیر شده و دچار نوعی سردرگمی شده است.
هانی زاده تصریح کرد: اکنون قواعد بازی در سوریه تغییر کرده و پدافند دفاعی و دفاع هوایی سوریه با اتخاذ سازوکارهای بومی و استفاده از تجربه محمور مقاومت، شرایط جدیدی را در عرصههای میدانی ایجاد کرده است.
در کلام آخر باید اذعان کرد که اکنون میدان بزرگی میان سوریه و حامیانش در یک طرف و تل آویو در سوی دیگر وجود دارد که با توجه به قدرتمندتر شدن سوریه و حامیانش نیز در آیندهای نزدیک انزوا و در نهایت شکست تل آویو را شاهد خواهیم بود. اسرائیلی که به دلیل وجود بزدلانی چون عربستان، امارات و بحرین به قدرتی شکست ناپذیر و در واقع پوشالی تبدیل شده بود، امروز مانند پدرخوانده اش در انزوای کامل قرار دارد. تاریخ شکست های مفتضحانه این ارتش پوشالی را در جنگ های 22 روزه و 33 روزه فراموش نخواهد کرد، شکست هایی که در مقابل حریفانی با دستان خالی رقم خورد.
به راستی که سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان درست گفت که اسرائیل از خانه عنکبوت سست تر است؛ با بررسی شواهد می توان نتیجه گرفت که شاید این خانه سست زودتر از 25 سال دیگر از صفحه روزگار محو شود و به زباله دان تاریخ بپیوندد، زمان همه چیز را مشخص می کند.
گزارش از زهرا ابهری
انتهای پیام/