به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، مجتبی میرحسینی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه امروزه در سفره گردشگری غذای محلی ارزش ویژهای یافته است، اظهار داشت: جشنواره سفره ایرانی فرهنگ گردشگری از نهم تا ۱۲ اسفند ماه در محل هتل جهانگردی زاهدان برگزار میشود.
میرحسینی افزود: ما با مفهوم جدید گردشگری غذا مواجه هستیم که بعد از اسکان دومین اولویت را در طراحی بستههای سفر به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بسیاری از آیین ها، آداب، سنتها و رسوم رفته رفته در حال فراموشی هستند با برگزاری این گونه جشنوارهها از نشستن غبار فراموشی بر میراث ماندگارمان جلوگیری و راهی برای آشنایی با خوراک اقوام ایجاد میشود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: پخش زنده موسیقی محلی و استفاده از لباسهای سنتی شرکت کنندگان و غرفه داران در کنار اهداف فرهنگی و آموزشی مانند برگزاری رایگان کلاسهای آشپزی، بیان ویژگیهای غذا، پیش غذاها و دسرهای مختلف نیز از دیگر بخشهای جذاب و پرطرفدار این جشنواره است.
میرحسینی ادامه داد: در این جشنواره اقوام مختلف از استانهای کرمان و یزد خوراکهای بومی، نانهای محلی، پیش غذاها و نوشیدنی ها، میان وعدهها و شیرینیهای ویژه فرهنگ خود را در معرض دید علاقهمندان قرار می دهند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه استفاده از وسایل و ظروف سنتی و دست ساز برای آشپزی و ارائه غذا به تدریج در حال منسوخ شدن است در این جشنواره فرصتی برای جوانان کم سن ایجاد میشود تا با شرایط پخت غذاهایی که در قدیم از آنها بهره میبردند آشنا شوند.
میرحسینی گفت: برگزاری این جشنواره در برند سازی و شناسنامه دار شدن غذاهای محلی و معرفی ظرفیتهای گردشگری سیستان و بلوچستان موثر است.
وی بیان کرد: انتخاب آشپز نمونه یکی دیگر از بخشهای مهم جشنواره غذاست که در روز پایانی با حضور هیات داوران مطرح ملی انجام خواهد شد.
وی گفت: در تلاش هستیم تا با توجه به هم مرز بودن و همسایگی و اشتراکاتی که با کشورهای افغانستان، پاکستان، عمان و هندوستان داریم امکان عرضه غذای محلی و سوغات این کشورها به همراه اجرای موسیقی محلی آنان را فراهم کنیم.
انتهای پیام/ع