مسعود باقرزاده کریمی معاون امور تالابها و پارکهای ملی دفتر زیستگاهها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به خشک شدن تالاب انزلی و اقدامات سازمان محیط زیست برای احیای این تالاب اظهار کرد: ارتفاع آب تالاب انزلی از سال 95 از 9 متر به نیم متر کاهش یافته است و این موضوع به علت رسوب گذاریهای 2 سال اخیر است که باعث کاهش ارتفاع آب در این تالاب شده است.
وی افزود: رسوبات تالاب که از بالادست به سمت پایین حرکت میکند باید کنترل شود تا کمتر وارد تالاب انزلی شود که این موضوع با یکی دوسال کار حل نمی شود.
باقرزاده کریمی گفت: موج شکن بندرانزلی مشکل دیگری است که در چند سال اخیر مانع ورود آب به تالاب و تخلیه رسوبات به دریا می شود، چرا که به طور طبیعی این رسوبات در سیلابها نفوذ میکنند.
وی ادامه داد: سازمان محیط زیست در رابطه با موج شکن مذاکراتی را آغاز کرده است تا این موج شکن را از بندرانزلی دور کند، هر چند کار ساده ای نیست.
معاون امور تالابها و پارکهای ملی دفتر زیستگاهها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: پروژه ای در بالادست تالاب انزلی برای کنترل رسوبات خواهیم داشت، اما تنها نگرانی ما سدهایی است که قرار است در بالا دست تالابها احداث شوند، چرا که این باعث ایجاد مشکل و ورود آب به تالاب خواهد شد.
وی افزود: احداث سدها در بالادست تالاب انزلی مانع سیلابی شدن رودخانهها خواهد شد و جریان سیلابی رودخانه باعث تخلیه این رسوبات به دریا و همچنین مانع ورود حجم زیادی آب به تالاب خواهد شد.
باقرزاده کریمی تاکید کرد: ما باید برنامه های خود را بر آبهای ورودی به تالابها متمرکز کنیم و همچنین برای لایروبی بخشی از تالاب انزلی باید محاسباتی انجام دهیم که این موضوع پیچیدگیهای خود را دارد.
انتهای پیام/