به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بر اساس یافتههای منتشر شده از تحقیقی جدید که در مجله Molecular Human Reproduction منتشر شده است، دانشمندان بتازگی موفق شدهاند دستاوردی را پیش روی کسانی قرار دهند که ممکن است با خطر ناباروری رویارو باشند.
این محققان با تکیه بر ۳۰ سال تحقیق، به سه مرحله اساسی دست یافتند که میتوان از طریق آن با موفقیت نمونههای بافت تمخدان را برداشت و در تخمک انسان تا رسیدن به بلوغ پرورش داد.
البته هنوز مشخص نیست که تخمک پرورشیافتهٔ نهایی از چه میزان سلامتی برخوردار است چراکه میان سرعت رشد آن در آزمایشگاه و آنچه در بدن انسان اتفاق میافتد تفاوتی بسیار قابل توجه دیده شده است.
با این حال، به گفته ایولین تلفر، این دستاورد چنین امکانی را فراهم میآورد که بتوان امید داشت تخمک انسان را در آزمایشگاه میشود رشد داد تا در درمان ناباروری مورد استفاده قرار گیرد.او گفت: اکنون در حال بهینهسازی شرایطی هستیم که بتوانیم میزان سلامت این تخمک را نیز بررسی کنیم.
بیشتر بخوانید: عوامل پنهان نازایی در بانوان چیست؟
پیش از اینکه این پیشرفت منجر به استفاده کاربردی و بالینی شود و از آن برای پرورش جنین و نهایتا تولد نوزادانی سالم بهره گرفته شود، هنوز باید کارهای بسیار بیشتری در این زمینه صورت گیرد، با این حال بسیاری از محققان این دستاورد را نقطه عطفی دانستهاند.
منبع:سلامت آنلاین
انتهای پیام/