به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزمایشات سونوگرافی در دوره بارداری، متداول است و اخیرا، پژوهشگران این موضوع که آیا احتمال وجود اختلال طیف اوتیسم در میان کودکانی که در رحم در معرض این روش قرار داشتهاند، بیشتر است، تحلیل کردند.
نتایج این بررسی جدید نشان میدهد که هیچ ارتباطی میان مدتزمان یا تعداد سونوگرافی دوره بارداری و تشخیص متعاقب اوتیسم در کودک وجود ندارد. این در حالیست که پیشتر یک گروه پژوهشی، ارتباطی آماری میان اوتیسم و سونوگرافی نفوذ موج عمیق طی سه ماه اول و دوم بارداری پیدا کرده بود.
دکتر "جودی ابوت" (Jodi Abbott)، نویسنده این پژوهش و پزشک مرکز پزشکی بوستون میگوید: عمق نفوذ در واقع فاصله میان مبدل دستگاه سونوگرافی(کاوشگر) روی پوست و نقطهای که در سونوگرافی به آن نگاه میکنید است.این پژوهش، در مجله " JAMA Pediatrics" به چاپ رسید.
عمق نفوذ
عمق نفوذ، دورترین نقطهای است که با موج سونوگرافی قابل دستیابی است و هیچ ارتباطی با محل قرار گرفتن جنین یا بخشهای دیگر ندارد.
همانگونه که در مجله "Ultrasound in Medicine" اشاره شده، فرکانس، با حرکت از میان بافت، جذب موج را افزایش میدهد؛ بنابراین اگر فرکانس بالاتر باشد، سونوگرافی به سطح کمعمقتری نفوذ خواهد کرد.
عمق نفوذ با توجه به سایز هر زن و تعداد بافتهایی که وی در شکم خود و در میان جنین و مبدل دارد، متفاوت است و تحت کنترل او نیست.
بیشتر بخوانید: انجام سونوگرافی های بی مورد در دوران بارداری سرطان زاست؟
دکتر "ن. پاول رزمن" (N. Paul Rosman)، متخصص مغز و اعصاب "مرکز پزشکی بوستون" (Boston Medical Center) در آمریکا گفت: نتایج این پژوهش نشان میدهد سونوگرافی موجب اوتیسم نمیشود. در هر حال، هنوز نقصهایی در این پژوهش وجود دارد و برای اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع، پژوهش بیشتری مورد نیاز است.
سونوگرافی و اوتیسم
سونوگرافی میتواند بافتها را گرم کند که این موضوع مضر است و موجب ارتعاش بافتها میشود. پیشتر این نگرانی وجود داشته است که آیا سونوگرافی، تاثیر منفی روی یک جنین در حال رشد به خصوص در نواحی مغز که در مراحل اولیه رشد حساس است، دارد.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/