به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ یبوست یا خشکی مزاج بیماری در دستگاه گوارش است که بر اثر آن، مواد دفعی در روده بزرگ سفت و با درد و سختی دفع میشوند؛ مصرف مواد غذایی حاوی فیبر نقش موثری در رفع این مشکل دارد؛ در این مطلب طرز تهیه غذایی مفید برای یبوست را بیان میکنیم.
استفاده از سوپ پاستا و سبزیجات در درمان یبوست موثر است.
کلم بروکلی خرد شده ۷۰ گرم
هویج نگینی خرد شده ۷۰ گرم
کرفس خرد شده ۷۰ گرم
ریحان تازه خرد شده سه قاشق سوپخوری
کدوی سبز حلقه شده ۵۰ گرم
شوید تازه خرد شده ۲ قاشق سوپخوری
پیاز خرد شده یک عدد
روغن زیتون ۲ قاشق سوپخوری
لوبیاچیتی پخته شده نصف پیمانه
ماکارونی فرمی ۲۰۰ گرم
آب ۱.۵ پیمانه
آب لیموترش تازه یکسوم پیمانه
نمک و فلفل قرمز به مقدار لازم
گوجهفرنگی رنده شده ۲ عدد متوسط
-در یک قابلمه روغن زیتون را بریزید سپس پیاز را به آن اضافه کنید و آن را کمی تفت دهید.
-پس از سه تا چهار دقیقه هویج و کرفس را به مواد بیفزایید و ۵ دقیقه آنها را سرخ کنید.
-پس از این مدت در ظرف را ببندید تا سبزیجات کمی بخارپز شوند. (در این مدت شعله باید خیلی کم باشد تا سبزیجات نسوزند)
-کلم بروکلی و کدو سبز را به سبزیجات اضافه کنید سپس ریحان و شوید تازه و خرد شده را همراه با گوجه فرنگی رنده شده به مواد بیفزایید و
پس از آنکه مواد کمی نیمپز شدند، لوبیای پخته شده و آب را به آنها اضافه کنید. (آب بهتر است جوشیده شده باشد)
-پس از به جوش آمدن آب، ماکارونیهای فرمی را همراه نمک، فلفل و آب لیموترش به مواد بیفزایید و اجازه دهید تا ماکارونیها کاملاً بپزند.
سبزیجات و غلات سرشار از فیبر هستند؛ فیبر در دستگاه گوارش با جذب مقدار زیادی آب، سریع در روده حرکت میکنند و برای رفع یبوست مفید است؛ کارشناسان تغذیه میگویند که افراد باید روزانه حداقل ۲۵ گرم فیبر همراه با غذا مصرف کنند تا دچار یبوست نشوند.
نصف پیمانه لوبیاچیتی حدود هفت گرم فیبر دارد و در نصف پیمانه کلم بیش از سه گرم فیبر موجود است؛ ساقه کلم بروکلی همچنین حاوی مقادیر زیادی فیبر است بنابراین باید ساقه کلم بروکلی را هم به قطعات کوچک ببرید و در سوپ بریزید.
برای طبخ این سوپ از ماکارونیهایی استفاده کنید که از آرد کامل گندم تهیه شده باشند.
مبتلایان به یبوست که عادت به مصرف مواد غذایی پرفیبر ندارند باید در شروع مصرف این مواد غذایی برای جلوگیری از احساس نفخ و گاز روده، آن را کمکم به رژیم غذایی خود اضافه کنند و در عرض چند ماه به تدریج فیبر روزانه خود را به ۲۵ گرم برسانند.
برای کاهش احساس نفخ باید پیش از پختن حبوبات آنها را چند ساعت خیس و یک تا ۲ بار آب آنها را عوض کنید.
طبق تحقیقات صورت گرفته رژیمهای غذایی پرفیبر، کمچرب و حاوی کلسترول پایین احتمال ابتلا به انواع سرطانها، دیابت، بیماریهای قلبی و ناراحتیهای التهابی روده را کاهش میدهند.
انتهای پیام/