به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برای جبران کمبود ویتامین D، استفاده از مواد غذایی غنی از ویتامین D باید در اولویت قرار بگیرد. در این بین ماهیهای چرب بهترین گزینه هستند، ماهیهایی مانند ماهی خال مخالی، ماهی تن، شاهماهی، قزلآلا، سالمون و ساردین. علاوه بر ماهی، دل و جگر و کلهپاچه، زرده تخممرغ، قارچ، شیر و ماست نیز غنی از این ویتامین هستند.
چگونه کمبود ویتامین D را جبران کنیم؟
نور آفتاب، بزرگترین تامینکننده ویتامین D در بدن است. با قرار گرفتن در معرض نور خورشید، در پوست، ویتامینD تولید میشود، بنابراین خیلی مهم است که مخصوصا در فصل زمستان، برای جلوگیری از کمبود ویتامین D، دستها و صورت در معرض پرتوهای نور خورشید باشند. چند وقت یکبار و هر بار چه مدت در معرض نور خورشید قرار بگیرید؟ این موضوع به نوع پوست شما بستگی دارد، هرچه پوست شما تیرهتر باشد، تولید ویتامین D را با سرعت کمتری انجام میدهد پس باید مدت بیشتری در معرض نور خورشید باشید. علاوه بر این، بستگی به شدت نور خورشید دارد که در فصول مختلف متفاوت است و به منطقه جغرافیایی، ارتفاع از سطح دریا و میزان انعکاس نور آفتاب در محیط بستگی دارد.
مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین D
در مواقع کمبود ویتامین D، استفاده از مواد غذایی غنی از ویتامین D را مدنظر قرار دهید. در میان آنها، ماهیهای چرب در اولویت هستند، ماهیهایی مانند ماهی خال مخالی، ماهی تن، شاهماهی، قزلآلا، سالمون و ساردین. علاوه بر ماهی، دل و جگر و کلهپاچه، زرده تخممرغ، قارچ، شیر و ماست نیز غنی از این ویتامین هستند.
اگر مقدار ویتامین D که بهطور معمول در موادغذایی وجود دارد برای رفع کمبود کافی نباشد، پزشک، مکملهای غذایی برای شما تجویز خواهد کرد.
منبع: سلامتیسم
انتهای پیام/