در این فصل سرد در حالی که مناطق شمالی لرستان هوای سرد و زیر صفر درجه را تجربه میکنند، مردم شهرستان گرمسیری پلدختر به چیدن گلهای نرگس مشغول هستند.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ رمضانی، کارشناس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در مورد کشت گل نرگس میگوید: با توجه به اینکه استان لرستان دارای ۳ اقلیم سردسیر، گرمسیر و معتدل است که این مناطق با آب وهوای متفاوت شمال تا جنوب استان را تشکیل میدهد؛ این استان پتانسیل بالایی برای تولید انواع گیاهان دارویی را دارد.
این تنوع آب وهوایی در استان لرستان، فرصتی را به وجود آورده که کشاورزی و پرورش گل نرگس در این فصل از سال در شهرستان پلدختر رونق بگیرد.
سپهوند، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در این باره میگوید: در استان لرستان، تنها شهرستانی که مناسب کشت گیاه گل نرگس است، شهرستان پلدختر است.
وی افزود: در این شهرستان ۱۰ هکتار سطح زیر کشت گل نرگس است و در حال حاضر کشاورزان مشغول برداشت این محصول هستند تا محصولات خودشان را وارد بازار فروش کنند.این محصولات را به استان های همجوار و تهران به فروش می رسانند.
یکی از کسانی که گل نرگس در مزرعه خود کاشته بود گفت: گل نرگس را در ۳ هکتار از مزارع خود کاشته ام و امروز که گلها به ثمر رسیده اند برای برداشت آمده ایم تا حاصل تلاشهای شبانه روی خود را امروز برداشت کنیم.
سپهوند، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در مورد میزان اشتغالزایی برای کاشت این گل گفت: در ازای هر یک هکتار مزرعه گل نرگس ۲ نفر به صورت مستقیم و ۲ نفر هم به صورت غیرمستقیم مشغول به کار میشوند.
یکی دیگر از کشاورزانی که در مزرعه خود گل نرگس کاشته بود در مورد تعداد شاخه گلی که برداشت میکنند، گفت: ما در این مزرعه سالانه ۱۷۰ هزار تا ۲۰۰ هزار شاخه گل نرگس برداشت میکنیم.
وی افزود: فروش گل نرگس خیلی برای ما خوب بوده است. درآمد خوبی دارد و نسبت به کاشت سیفی جات زحمت و تلاش کمتری لازم است.
یکی از زنانی که به دسته بندی گل ها مشغول بود گفت: ما گل ها را بر اساس اندازه طول آنها بسته بندی می کنیم اول گل هایی که ساقه بلندی دارند را برمی داریم سپس گلهای ساقه کوتاه تر را اطراف گل های بلند به صورت کله قندی می چینیدم و دور آنها را محکم می بندیم تا یه بسته را آماده کنیم و برای ارسال به شهرستان های این بسته ها باز نشوند.
یکی دیگر از زنانی که مشغول به برداشت گل نرگس بود گفت: واقعا برداشت این گل ها کار لذت بخشی است. سروکار داشتن با گل ها به آدم طراوت و سرزندگی می دهد و یاعث ایجاد آرامش در انسان ها می شود. من خودم این کار را خیلی دوست دارم و با علاقه انجام می دهم.
از ویژگیهای گل نرگس علاوه بر ایجاد اشتغال در بین مردم آن منطقه، و ایجاد درآمد مناسب برای کشاورزان، نیاز کم این محصول به آب است.
رمضانی، کارشناس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در مورد این ویژگی گل نرگس میگوید: این محصول درآمد خوبی نسبت به هزینه اولیه کشاورز دارد و نسبت به دیگر محصولات هزینه تولید پایینتر هم دارد.
وی افزود: این گل را میتوانیم در جنوب استان لرستان کشت کنیم و توسعه دهیم، چون بزرگترین مزیت این گیاه نیاز آب پایین است و حتی میتوان ایم محصول را به صورت دیم در مناطق گرمسیری پلدختر به راحتی کشت کرد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان، با بیان اینکه در لرستان سطحی حدود ۱۰ هکتار گل نرگس به صورت آبی کشت میشود که میزان تولید آن به طور متوسط ۱۵۰ هزار شاخه در هکتار است، گفت: بر همین اساس سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل نرگس در این استان تولید و وارد بازار مصرف در استانهای لرستان، تهران و مرکزی میشود.
پیش بینی میشود امسال از نرگسزارهای استان لرستان یک میلیون و دویست شاخه گل نرگس برداشت شود.
انتهای پیام/د