به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازبجنورد؛ محمدحسین علی نیا معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی در همایش توسعه و اشتغال پایدار روستایی که با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری برگزار شد،افزود: میزان اعتبارات پرداختی به دهیاری های استان در ۴ سال اخیر به ۱۵۳ میلیارد تومان رسیده که ۵ برابر گذشته بوده است.
وی اظهار داشت: تا کنون افزون بر ۲ هزار پروژه با اعتبار بیش از ۵۹ میلیارد تومان اجرایی و بهره برداری شده و مابقی پروژه ها هم در دست اقدام و اجراست.
علی نیا افزود : تحویل ۱۳۳ دستگاه ماشین آلات مانند خودروی حمل زباله به دهیاری ها، تکمیل مطالعات طرح هادی تمام روستاها و اجرای ۵۵ درصد این طرح ها، بازسازی و بهسازی ۵۵ درصد واحدهای مسکونی روستایی،ارتقای شاخص بهره مندی از آب شرب سالم روستایی، گازرسانی به ۹۰ درصد روستاها و اهتمام برای رساندن این شاخص به ۹۶ درصد روستاهای بالای 20خانوار تا پایان سال ۹۷ از دیگر اقدامات استان در سال های اخیر بوده است.
وی ادامه داد: سهم خراسان شمالی در انعقاد تفاهم نامه سه جانبه حوزه معاونت توسعه روستایی، بانک سینا و بنیاد مستضعفان برای پرداخت تسهیلات توسعه روستایی در سال های ۹۵ و ۹۶حدود ۴۰ میلیارد تومان و ارزش طرح های معرفی شده از سوی استان به بانک متبوع بیش از ۴۳ میلیارد تومان است.
علی نیا با بیان این که خراسان شمالی در عقد قراردادهای مصوب در کشور در جایگاه دوم قرار دارد، اشاره داشت: تا کنون ۸ میلیارد تومان از این تسهیلات پرداخت شده و ۱۳ میلیارد تومان دیگر تیز در آینده ی نزدیک پرداخت خواهد شد و بررسی اولیه بقیه طرح ها برای پرداخت ۲۳ میلیارد تومان باقیمانده انجام و منتظر صدور مجوز هستیم و در خصوص تفاهم نامه با بانک پارسیان نیز که سهم استان ۱۰ میلیارد تومان است، تا کنون طرح هایی به ارزش ۱۶ میلیارد تومان به بانک معرفی شده و در دست بررسی است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار ادامه داد: پرداخت تسهیلات به دهیاری ها برای انجام پروژه های روستایی از دیگر سیاست های استان در راستای توسعه روستایی بوده است که تا کنون برای اجرای طرح مجتمع خدمات رفاهی رباط قره بیل ۱.۵ میلیارد تومان و برای ۴ طرح روستایی دیگر نیز حدود یک میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
علی نیا یکپارچه سازی اقدامات برای توان افزایی و توانمندسازی جوامع روستایی و توسعه پایدار این مناطق را الزامی دانست و افزود: بر این اساس تاکید شده است تا تسهیل گران اعزامی به منظور توسعه اشتغال مزیت نسبی و مطلق هر منطقه را مورد توجه قرار دهند و روستاییان به مشاغلی با بازدهی بالا هدایت شوند.
وی هم چنین گفت: در راستای سیاست های دولت تدبیر و امید و تاکید استاندار خراسان شمالی ۷۸ نفر از ۶۸۸ دهیار استان یعنی ۱۱درصد آنان از بانوان انتخاب شده اند که بیش از ۲برابر میانگین کشوری است.
علی نیا تصریح کرد: درج روز ملی روستا و عشایر در تقویم ملی، برگزاری نمایشگاه ملی توانمندی های روستاییان و عشایر، تخصیص 1.5 میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی به موضوع اشتغال روستایی و همچنین انعقاد تفاهم نامه های مختلف با بنیاد علوی، برکت و دیگر نهادهای اعتباری گوشه ای از این اقدامات بوده است.
انتهای پیام/آ