به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بابک زمانی رئیس انجمن سکته مغزی ایران در حاشیه دهمین کنگره استروک ایران اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلاتی که سیستم پزشکی کشور ما به ویژه رشته فلوشیپ سکته مغزی از آن رنج می برد، کمبود ارتباطات بین المللی و گاه قطع این ارتباطات در مقایسه با سایر کشورهای دنیا است.
وی گفت: علت قطع ارتباط این است که بسیاری از همکاران، دانشجویان و رزیدنت های ما وقتی به خارج از کشور می روند، به سطحی از کار می رسند که دیگر استفاده از آن سطح از پیشرفت با توجه به امکانات موجود در داخل امکان پذیر نیست. در نتیجه آنها یا باید پسرفت داشته باشند و در زمینه پایین تری کار کنند و یا اینکه باید در برای کار کردن در آن سطحی که آموزش دیده اند، در خارج از کشور باشند.
وی افزود: این مساله معضلی است که راه حل کوتاه مدت ندارد ولی ما هرساله سعی می کنیم تا آنجایی که ممکن است از بهترین متخصصان ایرانی مقیم خارج از کشور برای حضور در این کنگره دعوت کنیم تا بتوانیم از دانش آنها بهره مند شویم.
زمانی گفت: ما ده ها متخصص استاد ایرانی در کشورهای مختلف دنیا داریم که بسیاری از این ها به دلیل نبود همین امکانات در سال های اخیر به خارج از کشور مهاجرت کرده اند؛ بنابراین امیدواریم بتوانیم ارتباطات بین المللی خود را به اندازه ای گسترش دهیم که امکانات داخلی به حدی برسد تا حداقل بخشی از این افراد به کشور بازگردند.
رئیس دهمین کنگره استروک ایران اظهار کرد: تعداد متخصصان مغز و اعصاب کشور حدود 1000 نفر هستند که حدود 400 نفر آنها کاملا فعال و درحال کار هستند.
زمانی گفت: در رشته سکته مغزی نیز حدود 15 نفر متخصص در کشور داریم که متاسفانه همان 15 نفر هم در درمان مرحله حاد درگير نميشوند و بقیه متخصصان مغز و اعصاب وارد این مرحله از درمان نمی شوند و بیشتر به درمان های سرپایی بعد از مرحله حاد می پردازند زیرا مراکزی که دارای امکانات درمان مرحله حاد سکته مغزی باشند، وجود ندارند.
زمانی با بیان اینکه متخصصان مغز و اعصاب زیادی داریم که علاقمند به ادامه تحصیل در رشته سکته مغزی هستند، افزود: برای جذب در این رشته باید امکانات لازم برای درمان مناسب در کشور فراهم شود، اما اگر همین امکانات باشد و درمان سکته مغزی با شیوه مدرن در داخل کشور راه اندازی نشود، جذب دانشجو در این رشته، ادامه همان روشی خواهد بود که در دورترین شهرها دانشکده پزشکی بدون استاد و بدون امکانات تاسیس کردند.
رئیس دهمین کنگره استروک ایران با اشاره به برگزاری این کنگره گفت: ما هرساله تلاش می کنیم ضمن گردهم آوری متخصصان مختلف در بخش اورژانس، پرستاری و طب فیزیکی در این کنگره، به این جنبه هم توجه داشته باشیم که از متخصصانی که نوک پیکان پیشرفت سکته مغزی در دنیا هستند، برای شرکت در این کنگره دعوت کنیم تا بتوانیم از دانش آنها بهره مند شویم.
زمانی یادآور شد: دهمین کنگره استروک ایران از امروز دوم تا چهارم اسفند ماه در مرکز همایش های کتابخانه ملی در حال برگزاری است.
انتهای پیام/