قبادی گفت: جشنواره مد و لباس فجر از 6 تا 13 اسفند برگزار می‌شود.

آغاز جشنواره بین‌المللی مد و لباس‌ فجر از هفته آینده/ 6100 اثر به دبیرخانه‌ ارسال شدبه گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست خبری هفتمین‌ جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر‌ با حضور حمید قباد‌ی دبیر کارگروه‌ ساماندهی مد و لباس‌، در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدا، حمید قباد‌ی در خصوص‌ زمان برگزاری جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر گفت: این جشنواره از 6 تا 13 اسفند در 3 نقطه تهران و همزمان در 15 استان کشور برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: در تهران تالار وحدت، سالن حجاب و برج میلاد را به این جشنواره اختصاص داده‌ایم. در تالار وحدت مجموعه نمایشی بخش مسابقه‌، بخش مسابقه‌ زنده‌، معرفی آثار برگزیده‌ و بخش بین‌الملل برگزار می شود و در برج میلاد ویترین‌ ملی و تعدادی از برند‌های فعال تولیدکننده‌ لباس ایرانی و اسلامی. همچنین در سالن حجاب ‌ بخش‌های علمی و دانشگاهی، فرهنگی و هنری را به نمایش خواهیم گذاشت.

دبیر کارگروه‌ ساماندهی‌ مد و لباس کشور، درباره آثار رسیده به دبیرخانه این جشنواره اظهار داشت: امسال از 30 مهر ماه فراخوان جشنواره را منتشر کردیم. نهایتاً 6 هزار و 100 اثر به دبیرخانه راه پیدا کرد که نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش داشتیم. البته بررسی ها از سوی شورای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی‌ صورت گرفته تا از سال آینده، نگاه کمّی جشنواره مدیریت و بر کیفیت تاکید شود.

قبادی در خصوص تعداد آثار ارسالی به تفکیک هر بخش بیان کرد: در بخش زیورآلات‌ 446 اثر، بخش کیف و کفش 391 اثر، بخش پارچه 174، بخش کاربردی بانوان 2 هزار و 225، بخش لباس‌ اجتماع هزار و 698 اثر، بخش چادر 65، پوشش سر 57 و بخش آقایان 53 اثر به جشنواره رسیده است.

وی افزود: داوری‌ همه بخش‌ها آغاز شده و امسال با تجدیدنظری‌ که در شورای سیاست‌گذاری داشتیم؛ 7 نفر از اساتید و طراحان‌ در مجموعه داوری مد و لباس حضور خواهند داشت.

وی در خصوص انتخاب دبیر برای جشنواره بین‌المللی مد و لباس عنوان کرد: امسال خانم پاک‌بین‌ که یکی از اساتید پیشکسوت‌ در حوزه لباس هستند، به عنوان دبیر در کنار ما حضور خواهند داشت. دبیر جشنواره وظایف مهمی دارد که از جمله این وظایف معرفی داوران، سیاستگذاری و پیشنهاد دبیر برای بخش های مختلف جشنواره است.

قبادی درباره اهداف جشنواره بیان کرد: مهمترین اهداف این جشنواره و کارهایی که به دنبال آن هستیم‌، معرفی و کاربردی کردن آثار ایرانی – اسلامی است. دو سالی است که بخش کاربردی به جشنواره اضافه شده است و همزمان با نمایش آثار در جشنواره، آثار در سطح فروشگاه‌های تهران عرضه شده است. امسال هم همزمان با جشنواره بین‌المللی مد و لباس آثار در سطح کشور عرضه‌ خواهد شد.

وی تصریح کرد: عرضه‌ آثار در سطح کشور باعث ایجاد زمینه‌ و به کارگیری‌ نمادها و نشان‌ها و مؤلفه‌های هویت ایرانی – اسلامی می‌شود. همچنین در جشنواره امسال تکریم‌ و ارج نهادن به چهره‌های مؤثر و فعال در عرصه مد و لباس، دیدار با اساتید، ورود به مسائل علمی – پژوهشی و آموزشی پیش‌بینی شده است تا بتوانیم ظرفیت‌های گسترده حوزه مد و لباس را به مخاطبان معرفی کنیم.

او با اشاره به اینکه یکی از مهمترین بخش هایی که به استقلال فرهنگی و سیاسی کشور کمک می کند، حوزه مد و لباس است؛ افزود: لباس عنصر هویتی است که اتکا به آن و استفاده از ظرفیت‌های آن به استقلال و عدم وابستگی یک کشور کمک می کند. این حوزه حجم اقتصادی بالایی دارد و اجازه نمی دهد مافیای لباس خارجی و برندهای غیرقانونی فعالیت کنند.

 

ورود سالانه بیش از ۲.۴ میلیارد دلار پوشاک قاچاق به کشور

قبادی همچنین وجود مافیای لباس به ویژه لباس خارجی و برندهای غیرقانونی را در کشور تائید و یکی از آثار مثبت برگزاری جشنواره مد و لباس فجر را نشان دادن و برجسته کردن این مافیا عنوان کرد و گفت: خوشبختانه با همکاری تنگاتنگ با قوه قضاییه و شخص معاون دادستان تهران، سرشاخه های مافیا را شناسایی کرده ایم و هر روز می‌بینیم که تابلوهای غیرقانونی برندهای لباس در کشور، پایین کشیده می‌شود.

وی ادامه داد: برآورد ما این است که سالیانه چیزی در حدود ۸ تا ۱۰ میلیارد دلار پوشاک در کشور مصرف می‌شود که ۲۵ تا ۳۰ درصد آن کالای غیر ایرانی و مابقی ایرانی است. در حالی که میزان ثبت رسمی‌سفارش ورود لباس به کشور سالیانه تنها ۶۰ میلیون دلار است، ۲.۵ تا ۳ میلیارد دلار لباس وارد کشور می‌شود که طبیعتاً مابه التفاوت این مبلغ از آن ۶۰ میلیون دلار، لباس قاچاق و غیرقانونی است.

همچنین به گفته قبادی کمتر از ۵ درصد این میزان از البسه با برگ سبز قانونی وارد کشور می‌شود.

وی به گرایش باندهای مافیایی به فعالیت در حوزه فروش چادر مشکی اشاره کرد و در عین حال فعالیت کارخانجات تولید کننده این پوشش را در شهرهایی مانند قزوین و شهرکرد، عاملی کنترل کننده برای فعالیت این باندهای مافیایی عنوان کرد.

قبادی همچنین، در خصوص بخش خارج از مسابقه تصریح کرد: بخش‌ مهمی به نام خارج از مسابقه داریم و در آن به مدسازی ایرانی با چند موضوع رسانه‌ای پرداخته‌ایم. مد ایرانی شامل مفهوم ایرانی، طرح ایرانی، پارچه ایرانی، طراح ایرانی، تولید ایرانی خواهد بود. 10 طراح پیشرو و فعال در حوزه طراحی لباس‌ در هیئت انتخاب نهایی شدند و در قالب 5 طراح در جشنواره شرکت خواهند کرد.

وی درباره برگزاری نمایشگاه های استانی اظهار کرد: 15 نمایشگاه استانی در گلستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، لرستان، فارس، آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویر احمد، ایلام، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، مازندران، خوزستان، سمنان از اول بهمن ماه کار خود را آغاز کردند و تا پایان اسفند نمایشگاه مد و لباس را به پایان می‌رسانند.

وی درباره آثار پژوهشی رسیده به جشنواره گفت: 1250 طرح تصویری، 48 مقاله، 70 پایان نامه در مقاطع مختلف تحصیلی، پنج پژوهش مد و لباس به دبیرخانه هفتمین جشنواره مد و لباس فجر رسیده است. همچنین 18 نشست و کارگاه در بخش های علمی و دانشگاهی برگزار می شود. همچنین در هفتمین جشنواره مد و لباس فجر 33 موسسه فرهنگی هنری حضور دارند و در بخش صنعت 12 صنعتگر و تولیدکننده پارچه ایرانی در سالن حجاب مستقر هستند و دستاوردهای خود را به نمایش می گذارند.

رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس فجر با اشاره به حمایت نکردن از پایان نامه های دانشجویی عنوان کرد: ما از پایان‌نامه های دانشجویی با موضوع مد و لباس حمایت کردیم و طبق قرارداد وزارت علوم و وزارت ارشاد باید از این پایان نامه ها حمایت می کردند؛ اما وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکنون از هیچ پایان نامه دانشجویی با موضوع مد و لباس حمایت نکرده است.

قبادی در خصوص حضور کشورهای دیگر در جشنواره عنوان کرد: امسال 10 کشور اسپانیا، فرانسه، قطر، ترکیه، ایتالیا، روسیه، هند، قزاقستان، افغانستان و دانمارک در بخش بین الملل جشنواره مد و لباس حضور دارند.

قبادی ادامه داد: در بخش بین‌الملل، مد و لباس ایرانی در عرصه جهانی معرفی خواهد شد. جشنواره مد و لباس فجر زمینه معرفی ظرفیت های گسترده هنر ایرانی و تولید ایرانی را بر عهده دارد. معرفی ظرفیت های استانی هم ثمره برگزاری همین رویداد هنری بوده است.

قبادی در پایان عنوان کرد: حذف بخش فروش با نظر شورای برنامه ریزی مد و لباس فجر بود. از سال آینده ممکن است این بخش فعال شود، چرا که در دوره دوم و سوم بخش فروش با اقبال مردمی مواجه بودو ما به دنبال تقویت رویکرد هنری جشنواره بودیم.

در ادامه این نشست، پاک‌بین‌ دبیر هفتمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر گفت: در جشنواره فجر مسابقه زنده برگزار خواهد شد. از 2 سال گذشته برنامه‌ریزی‌ها انجام شده است و این مسابقه در 3 مرحله انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در این مسابقه زنده طر‌احانی که می‌خواهند در این برنامه شرکت کنند، جسارت و شهامت خاص خود را نشان می‌دهند. در مسابقه زنده تمام تجهیزات، لوازم نرم‌افزاری و سخت‌‌افزاری در اختیار گروه‌های 3 نفره قرار می‌گیرد؛ آنها همزمان در یک ساعت شروع به کار می‌کنند و در یک ساعت نیز مسابقه را به پایان می‌رسانند.

دبیر جشنواره‌ بین‌المللی مد و لباس فجر عنوان کرد: 3 روز اول جشنواره، 6 و 7 و 8 اسفند‌ به طراحی یک مانتو برای جامعه‌ اختصاص دارد‌. هر کدام از گروه‌ها یک طرح خاص را بر اساس نوع پارچه‌ای که در اختیار آنها قرار می‌گیرد، طراحی خواهند کرد. همچنین روزهای 10 و 11 اسفند اختصاص به پیراهن مردانه دارد. در ضمن در پایان هر روز کاری طرح‌ها داوری خواهند شد.

وی افزود: داورهایی که انتخاب می‌شوند از بخش دانشگاهی، مزون‌دار و صنعت هستند. چرا که صنعتگران باید از نزدیک طراحی‌ها را ببیند تا بتوانند آثار را به تولید انبوه‌ برسانند. ما از همه کارخانه‌ها، مزون‌دارها و صنعتگران‌ می‌خواهیم از این مسابقه بازدید کنند؛ چراکه طراحان می‌توانند به صنعت ما کمک کنند. در بخش سوم مسابقه حجاب روزهای 11 و 12 اسفند برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

 

نشست خبری جشنواره مد و لباس‌ فجر برگزار شد

 

برچسب ها: جشنواره فجر ، مد روز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.