به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛ قناتی سرپرست فرمانداری شهرستان زرندیهی با اشاره به زمین لرزه دیشب رازقان گفت: با بخشدار خرقان و تعدادی از دهیاران و شوراهای اسلامی روستاهای حدفاصل خرقان و بوئین زهرا در استان قزوین تماس گرفته شد که خوشبختانه هیچ گونه خسارت خاصی را گزارش نکردند.
قناتی افزود: در بسیاری از مناطق این بخش یعنی خرقان مردم حتی زلزله را هم احساس نکردند.
وی اضافه کرد: مرکز زلزله دیشب در شهر رازقان مرکز بخش خرقان شهرستان زرندیه بود.
طبق اعلام مرکز لرزه نگاری کشور دیشب در ساعت ۲۰:۴۳ مورخ ۱۳۹۶/۱۲/۱ زلزلهای به بزرگی ۳.۴ ریشتر به وقت محلی در بخش رازقان شهرستان زرندیه استان مرکزی به وقوع پیوست.
در این گزارش عمق زمینلرزه ۱۰ کیلومتر و مختصات کانون زلزله ۱.۷۴+/- کیلومتر در جهت شمالی - جنوبی و ۳.۳۳+/- کیلومتر در جهت شرقی - غربی اعلام شده است.
طبق گزارش مرکز لرزه نگاری این زمین لرزه در استان مرکزی در کیلومتری رازقان استان مرکزی، ۳۱ کیلومتری دانسفهان استان قزوین و ۴۰ کیلومتری بوئین زهرا، قزوین، رخ داده است.
حجت الاسلام مشهدی کارشناس مذهبی درگفتگوبا خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛ گفت: زمان خواندن نماز آیات هنگام زلزله تا آخر عمر واجب خواهد بود و هر وقت خوانده شود به صورت اداء است.
حجت الاسلام مشهدی با بیان اینکه درباره وجوب نماز آیات نظرات حضرات آیات متفاوت است افزود: از نظر آیت الله مکارم این است که اگر عامه مردم بفهمند زلزله آمده زلزله برهمه مردم واجب میشود، اما رهبر معظم انقلاب نظرشان این است که باید خود فرد بفهمد و نمازآیات بر هرفردی که زلزله را احساس کرده واجب میشود.
روشهای خواندن نماز آیات به شرح زیر است:
روش اول؛ دستور آن این است که نمازگزار بعد از نیت، تکبیر بگوید و یک حمد و یک سوره تمام بخواند و به رکوع رود و سر از رکوع بردارد، دوباره یک حمد و یک سوره بخواند، باز به رکوع رود تا پنج مرتبه، بعد از بلند شدن از رکوع پنجم به سجده برود و دو سجده نماید و برخیزد و رکعت دوم را هم مثل رکعت اول بجا آورد و تشهد بخواند و سلام دهد.
روش دوم؛ نمازگزار میتواند، بعد از نیت و تکبیر و خواندن حمد، آیههای یک سوره را پنج قسمت کند و یک آیه یا بیشتر را بخواند و به رکوع رود و سر بردارد و بدون این که حمد بخواند، قسمت دوم همان سوره را بخواند و به رکوع رود و همین طور تا پیش از رکوع پنجم سوره را تمام نماید.
مثلا به قصد سوره «توحید» بسم الله الرحمن الرحیم بگوید و به رکوع رود، بعد بایستد و بگوید: «قل هو الله احد» دوباره به رکوع رود و بعد از رکوع بایستد و بگوید: «الله الصمد» باز به رکوع رود و بایستد و بگوید: «لم یلد و لم یولد» و برود به رکوع، باز هم سر بردارد و بگوید: «و لم یکن له کفواً احد» و بعد از آن به رکوع پنجم رود و بعد از سر برداشتن، دو سجده کند و رکعت دوم را هم مثل رکعت اول بجا آورد و تشهد بخواند و سلام دهد.
انتهای پیام / ج