به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان مجله «پراسپکت» در مطلبی نوشت: در حال حاضر ایران و روسیه بیش از هر زمان دیگری به یکدیگر نزدیک شده اند. هر دو کشور روابط متشنجی با غرب دارند و در مخالفت با آمریکا در کنار یکدیگر ایستاده اند. رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران در ماه نوامبر در ملاقات با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اظهار کرد: «همکاری ما آمریکا را منزوی خواهد کرد.»
در ادامه این مطلب آمده است: همچنین روسیه و ایران هر دو از حامیان اصلی بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، هستند و در مبارزه علیه تروریست ها و معارضان سوری تحت حمایت آمریکا و دیگر کشورها با یکدیگر همکاری می کنند. با افزایش مجدد تنش ها در سوریه هیچ نشانه ای از افتراق و جدایی در اتحاد تهران و مسکو دیده نمی شود.با این حال روابط ایران و روسیه هیچ گاه به این گرمی نبوده است.
پراسپکت افزود: در سال 2014، پس از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه روابط مسکو با کشورهای غربی تیره و تار شد. الحاق کریمه به روسیه موج جدیدی از تحریم های غربی علیه این کشور را به همراه داشت. ایجاد تنش در روابط مسکو با کشورهای غربی این کشور را به سمت افزایش روابط خود با ایران سوق داد؛ تا جایی که پوتین و وزیر دفاع روسیه در سال 2015 برای گفتگو در خصوص افزایش همکاری های دوجانبه به تهران سفر کردند. در همین سال توافق هسته ای ایران و کشورهای 1+5 به نتیجه رسید. کشورهای غربی متعهد شدند در قبال اعمال محدودیت هایی بر برنامه هسته ای ایران، تمامی تحریم های هسته ای مرتبط را لغو کنند.
روسیه پس از لغو تحریم های بین المللی علیه ایران، قراردادهایی نظیر فروش تسلیحات به تهران و همچنین توسعه بخش های انرژی این کشور را به امضا رساند. اواخر سال 2015 با ظهور گروه تروریستی داعش در سوریه، روسیه به منظور حمایت از بشار اسد و به دعوت دولت این کشور وارد جنگ سوریه شد. ایران نیز که یکی از متحدان دیرینه سوریه است، در مبارزه با تروریست ها به دولت بشار اسد کمک می کرد.
از سوی دیگر، آمریکا و کشورهایی نظیر عربستان سعودی و ترکیه با تمام توان به تروریست ها و معارضان سوری مخالف اسد کمک کردند و در پی سرنگونی دولت سوریه بودند. با این حال، دولت بشار اسد به مدد کمک های ایران و سوریه موفق شد در مبارزه با تروریست ها پیروز شود. روسیه در حالی رهبری مذاکرات صلح سوریه در آستانه را با حضور ایران و ترکیه بر عهده داشت که آمریکا از هیچ جایگاهی در این مذاکرات برخوردار نبود. مذاکرات بعدی در خصوص روند صلح در سوریه چند ماه پیش با حضور سه کشور ایران، روسیه و ترکیه در سوچی برگزار شد.
در ادامه این مطلب با اشاره به وجود اختلافات جزئی میان تهران و مسکو آمده است: علیرغم این اختلافات، به نظر می رسد اتحاد ایران و روسیه همچنان قدرتمند و مستحکم باقی بماند. یک نقطه مشترک مهم در اتحاد دو کشور تداوم مخالفت با آمریکا است که به نظر می رسد هیچ تغییری در اتخاذ چنین سیاستی از سوی دو کشور ایجاد نشده است. ترامپ نیز با انتقاد شدید از ایران همواره تاکید کرده است که از توافق هسته ای خارج خواهد شد. از سوی دیگر روابط آمریکا و روسیه نیز با اعمال تحریم های جدید علیه مسکو روز به روز بدتر می شود.
در انتهای این مطلب آمده است: سال گذشته کنگره آمریکا تحریم های جدیدی را علیه روسیه وضع کرد. احتمال دارد موج جدیدی از تحریم ها علیه روسیه نیز در آینده نزدیک به تصویب برسد. بنابراین، نزدیکی روابط پوتین و ترامپ بعید به نظر می رسد. اتحاد تهران و مسکو اتحاد پایدارتر و قوی تری برای روسیه به حساب می آید.
انتهای پیام/