به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ محمود دلپسند معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار خراسان شمالی در آخرین نشست شورای راهبردی اقامه نماز در سال جاری با بیان اینکه در بازدیدهای استاندار و معاونانش در ایام ماه محرم از مساجد استان، نیازهای مساجد شناسایی شد،اظهار کرد: هشت میلیارد ریال اعتبار به منظور برطرف سازی مشکلات مساجد استان هزینه شده است.
وی افزود: حدود یک میلیارد ریال از این اعتبار نیز برای مرمت و حل مشکلات نمازخانه های مراکز بین راهی در نظر گرفته شده است که دفنر فنی استانداری مکلف به انجام این کار تا قبل شروع مسافرت های نوروزی است.
دلپسند با تاکید بر این موضوع که رصد همیشگی و شناسایی نواقص و ایرادات مراکز درون و برون شهری اقامه نماز از وظایف این ستاد است، تصریح کرد: مراکز بین راهی اقامه نماز در مسیر تردد مسافران و زائران قرار دارد و به علت استفاده همیشگی امکان بروز ایرادات بیشتر است بنابراین توجه به این مراکز از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی اشاره کرد: باید تلاش کنیم تا برای رسیدگی به امور و مشکلات، تمامی مساجد و مراکز اقامه نماز دارای متولی باشند و بنابراین خواستار تشکیل و برگزاری مجمع خیران مسجدساز هستیم و همچنین تاکید می کنم اداره کل اوقاف برای عملیاتی ساختن برنامه های خود گام های موثر بیشتری بردارد.
دلپسند در ادامه به نقش خانواده، آموزش و پرورش و تمامی رسانه های گفتاری و شنیداری در ترویج فرهنگ اقامه نماز اشاره کرد و گفت: بیان مسائل فرهنگی و علمی با زبان هنر می تواند بسیار تاثیر گذار و موثر باشد و همچنین ایجاد ارتباط بیشتر بین مدارس و مساجد مورد تاکید است به دلیل اینکه گستردگی جمعیت دانش آموزان به عنوان آینده سازان این مرز و بوم می تواند برای اشاعه این فرهنگ نورانی مثمر باشد.
معاون امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی با تاکید بر اینکه نباید از موضوع تجلیل مروجان و فعالان حوزه اقامه نماز غفلت کنیم، تصریح کرد: بهره مندی از تشکل های مردمی و حضور مدیران و مسئولان در برنامه های دینی و به ویژه اقامه نماز در راستای تبلیغ و انتشار معارف اسلامی حائز اهمیت است.
دلپسند خاطرنشان کرد: هر دستگاه اجرایی دارای دو وظیفه ذاتی و بیرونی است که یکی از ضعف های ما در مورد اقامه نماز این است که برای بررسی تاثیرگذاری بیرونی شاخص های خوبی تعریف نشده و بیشتر به جنبه درونی دستگاه ها پرداخته شده است.
وی خطاب به مدیران تمامی دستگاه های اجرایی گفت: هر ساله در آیین نامه بودجه سنواتی برای هزینه کرد امور مذهبی جهت تشویق، ترغیب، برگزاری نشست هایی با هدف ارتقاء سطح دانش مذهبی و ... هیچگونه محدودیت و ممنوعیتی وجود ندارد و بنابراین بهانه ای برای کم کاری در حوزه اقامه نماز قابل قبول نیست.
گفتنی است: یک هزارو 108 مسجد در استان فعال است که از این تعداد 900 مسجد روستایی و 200 مسجد شهری است و 129 مسجد هم ویژه اهل تسنن می باشد.
انتهای پیام/آ