به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری سراسر ایران امروز در باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد. در ابتدای این مراسم، با اهدای گل به مقام شامخ شهدای دفاع مقدس ادای احترام شد.
قاسم قاسمخانی، دبیر اجرایی موزه انقلاب و دفاع مقدس در این همایش گفت: همه کشورهایی که در برهه ای از تاریخ درگیر جنگ بودهاند، ارزش خاصی برای دفاع از آب و خاک قائل هستند و احترام خاصی به افراد حاضر در جنگ می گذارند؛ همه اقشار جامعه به دفاع از آب و خاک کشورشان اهمیت می دهند و سعی دارند که فرهنگ آن را به هر وسیله ای ثبت و ضبط کنند.
وی افزود: اولین کاری که کشورها برای ثبت و ضبط فرهنگ دفاع از خاک و آبشان می کنند حفظ بناها و یادگارهای مختص به جنگ است.دومین کاری که کشورها می کنند ساختن موزه های جنگ است البته موزه ای به نام موزه دفاع مقدس در پایتخت کشور ما وجود نداشت اما از سال ۱۳۸۶ به بعد چنین موزه ای در بهترین منطقه شهر یعنی اراضی عباس آباد برگزار شد. این موزه با اهداف حفظ احترام و اعتبار و ارزشی بودن دفاع مقدس، تحکیم همگرایی، وفاق و اتحاد بین اقشار مختلف کشور و ممانعت از تجاوز کشورهای دیگر به خاک کشورمان تاسیس شده است.
قاسم خانی خاطرنشان کرد: از جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی درخواست می کنیم موزه دفاع مقدس و اماکن مرتبط با دفاع مقدس را در بسته های مسافرتی سفرتان بگذارید و کلاس های آموزشی حوزه دفاع مقدس را برای راهنمایان گردشگری برگزار کنید. ما برای برگزاری این کلاس ها اعلام آمادگی می کنیم.
گریگور قارازیان دبیر جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی گفت: جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی محوریت برنامه های امسال خود را بر اساس سفرهای آموزشی، تور آشناسازی،كارگاههای آموزشی، سخنرانی و برگزاری این همایش قرار داده است. با علم كامل به این واقعیت كه گردشگری ابزاریست مهم برای صیانت از فرهنگ و میراث كشور عزیزمان ایران و همچنین گردشگری وسیله ایست برای ارتقا دانش و آگاهی فرهنگی و كسب حمایت افكار عمومی در این زمینه، این رسالت مهم بر دوش راهنمایان گردشگری است.
وی ادامه داد: امروزه با در نظر گرفتن تحولات گردشگری و تنوع در گونه های گردشگری، زمینه هایی چون گردشگری جنگ یا گردشگری عبرت نیز به گونه های رایج در گردشگری اضافه شده است و در بسیاری از كشورها كه درگیر جنگ بوده اند گردشگری جنگ دارای اهمیت خاصی است. دفاع مقدس نیز یكی از بخشهای مهم تاریخ ایران است كه دارای ابعاد فرهنگی نیز می باشد كه باید به عنوان میراث حفظ شود و به نسلهای آینده منتقل گردد.
قارازیان تصریح کرد: بر این اساس جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی امسال روز جهانی راهنما را با همكاری موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار می كند، به عنوان گامی در ارتقا این گونه گردشگری و شناساندن موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در سطح جامعه. روز جهانی راهنما فرصتی است تا ما راهنمایان به عنوان بخشی از صنعت گردشگری آمادگی و تعهد خود را برای همكاری با دیگر بخشهای این صنعت به منظور شكوفایی و توسعه گردشگری كشور عزیزمان ایران و ارتقا سطح آگاهی توده ها در این زمینه اعلام داریم.
علی صدرنیا، رئیس جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی در بخش دیگری از این مراسم گفت: همه ما به عنوان راهنما به مشکلات خودمان واقف هستیم اما شاید همه افراد فعال در حوزه گردشگری با مشکلات ما آشنا نباشند. راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی کار دشواری دارند. در سطح جهان یک تور لیدر و یک راهنمای گردشگری داریم و وظایف آنها از هم مجزا شده است، اما راهنمایان گردشگری در ایران وظایف تور لیدر را هم انجام میدهند زیرا گردشگری در ایران با گردشگری کشورهای دیگر تفاوت دارد.
وی افزود: ما راهنمایان هر روز حماسه ملت ایران را می گوییم و از طرف دیگر مدیریت دشوار و پیچیده ای را نیز برعهده داریم، بنابر این راهنما یک سفیر فرهنگی است که از فرهنگ و داشته های کشورش صیانت می کند و داشته ها را توسعه می دهد. با وجود همه این کارها مشکل راهنمایان گردشگری همچنان پابرجاست و مهم ترین مشکل آنها بیمه است. بنابراین به نظر می رسد بهتر است ردیف بودجه ای را به راهنمایان گردشگری اختصاص دهند تا سازمان میراث فرهنگی، راهنمایان گردشگری را بیمه کند. یکی دیگر از مشکلات ما نبود آیین نامه های مشخص مرتبط با کار راهنمایان گردشگری است و امیدواریم که این مشکل نیز با حضور افراد کارشناس حل شود.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون آژانس های مسافرتی به امضای قرارداد با راهنمایان گردشگری نیستند و امید است که سازمان میراث فرهنگی همه آژانس های مسافرتی را به انعقاد قرارداد همکاری با راهنمایان گردشگری سوق دهند. البته هم اکنون تفاهم نامه ای بر سر حقوق بین آژانس های مسافرتی شناخته شده و جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی انجام شده و این امر اجرا می شود. امیدوارم که راهنمایان حرفه ای از راهنمایان غیرحرفه ای تفکیک و شناخته شوند.
پورفرج، مدیر جامعه تورگردانان ایران در بخش دیگری از یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری سراسر ایران با بیان اینکه دولتهایی که تا به امروز روی کار آمده اند، در تبلیغات جاذبه های کشور و معرفی ظرفیت های گردشگری آنچنان که باید و شاید کاری انجام نداده است،گفت: اگر دولت کار بازارسازی را به خوبی انجام دهد. بخش خصوصی هم باید کارش را انجام دهد. بعد از بازارسازی باید به حفظ بازار فکر کنیم؛ زیرا عملکرد غیر حرفه ای راهنمایان گردشگری می تواند آژانس های مسافرتی را به تعطیلی بکشاند. در حال حاضر راهنمایان گردشگری ما کارشان را به بهترین شکل انجام می دهند. در واقع باید گفت که راهنمای گردشگری نقش بسزایی در حفظ بازار گردشگری و توسعه پایدار گردشگری کشور ایفا می کند.
محمدرضا پوینده، مدیر دفتر توافقات سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در بخش دیگری از این مراسم گفت: امروزه اهمیت خاصی به صنعت گردشگری داده می شود و دولت ما نیز با هدف تنوع بخشی به حوزه اقتصاد،گردشگری را به عنوان یکی از مزیت های توسعه تعریف کرده است؛ اما با وجود ظرفیت های متعدد نتوانسته است از ظرفیت هایش به خوبی استفاده کند.گام برداشتن در مسیر توسعه گردشگری باید به یک گفتمان ملی تبدیل شود.
وی خاطرنشان کرد: دولت چون نمی تواند از مزیت های خود بهره بگیرد، بخش زیادی از درآمدهایش را برای پرداخت حقوق کارکنان اختصاص می دهد و این امر با استفاده بهینه از مزیت های توسعه تا اندازه زیادی رفع می شود.
رمضانی، مشاور فراکسیون میراث فرهنگی و گردشگری مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری سراسر ایران با بیان این امر که همه مشکلات راهنمایان گردشگری به میزان بودجه دولت برنمیگردد،گفت: بخشی از مشکلات راهنمایان گردشگری به آیین نامه ها برمی گردد و من از نهادهای مرتبط می خواهم که با ذکر دلایل به ما بگویند که آیین نامه ها چه مشکلاتی دارند تا ما بتوانیم با بازنگری آیین نامه ها این مشکلات را رفع کنیم. امروز در حوزه تورگردانی و مباحث مرتبط با گردشگری کمبود مشوق داریم.
انتهای پیام/