یکی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در استان اردبیل بیماری‌های قلبی عروقی است؛ موضوعی که کارشناسان را به شناسایی گروه‌های در معرض خطر واداشته است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل،قدرت اخوان اکبری ،رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: سال گذشته پنج هزار و ۷۷۱ مرگ در استان ثبت شده که دو هزار و ۸۵۲ مورد از آن مربوط به بیماری‌های قلبی عروقی است.

وی افزود: عوامل متعددی از جمله سابقه ابتلا به بیماری‌های قلبی در خانواده فرد، دیابت، تغذیه ناسالم، اضافه وزن و تحرک پایین، مصرف الکل و سیگار، اختلال چربی خون و فشار خون بالا می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های قلبی عروقی شود.

در بررسی علل مرگ‌ومیر در استان اردبیل رتبه نخست به بیماری‌های قلبی عروقی اختصاص داده می‌شود. نه سرطان‌ها، نه حوادث رانندگی و نه هیچ بیماری دیگری.

کارشناسان معتقدند عوامل متعددی موجب شده تا به عنوان مثال در سال گذشته نزدیک به نیمی از مرگ‌های ثبت شده در استان مربوط به بیماری‌های قلبی عروقی باشد.

عواملی که خود نشان می‌دهد سبک زندگی اشتباه منجر به بروز بیماری کشنده سکته قلبی شده و عادات غلط می‌تواند جان فرد را تهدید کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همچنین تصریح کرد: با توجه به نرخ بالای مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های غیر واگیر از جمله سرطان‌ها، پایش احتمال ابتلا به گروه های سنی از بیماری‌ها مطابق طرح ملی در استان اردبیل آغاز شده است.

اخوان اکبری افزود: در بیماری‌های قلبی عروقی جامعه هدف این طرح افراد ۳۰ الی ۸۰ ساله هستند که در استان اردبیل شامل ۶۵۶ هزار و ۵۴۰ نفر است.

وی از انجام برنامه پایش برای ۳۴ درصد از جمعیت شامل ۲۲۴ هزار و ۱۴۴ نفر خبر داد و بیان داشت: در پایش ها احتمال ابتلای افراد به بیماری‌های قلبی عروقی در جداول ارزیابی خطر سنجش می‌شود.

اکبری یادآور شد: در جمعیت پایش شده میزان احتمال ابتلا با کمتر از ۱۰ درصد در ۹۳ درصد جمعیت، میزان احتمال ابتلا با ۱۰ الی ۲۰ درصد در ۲.۵ درصد جمعیت، میزان احتمال ابتلا با ۲۰ الی ۳۰ درصد در پنج دهم جمعیت و میزان احتمال ابتلا با بیش از ۳۰ درصد در چهار درصد جمعیت مشاهده می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار داشت: بعد از سنجش میزان احتمال ابتلا به افراد مشاوره‌های لازم در خصوص مراقبت فردی و کاهش میزان احتمال مبتلا شدن به بیماری‌های قلبی و عروقی از جمله اصلاح تغذیه و ورزش ارائه می‌شود.

اخوان اکبری به تداوم اجرای این طرح تا پوشش کامل جمعیت هدف اشاره کرد و افزود: علاوه بر این انجام PCI با هدف درمان فردی که دچار سکته قلبی شده نیز قویاً دنبال می‌شود.

وی گفت: از ۳۳۴ نفر بیمار مراجعه‌کننده از ابتدای سال جاری، برای ۲۹۴ بیمار عمل پرایمری انجام شده است.

انتهای پیام/ع

بیماری های قلبی عروقی

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.