به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، آیین پایانی چهارمین دور انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران و جشنوار روستاها و عشایر دوستدار کتاب در تالار وحدت تهران برگزار شد.
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: طرح پایتخت کتاب و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، طرح های ملی فراگیری هستند که می توانند در الگوسازی های دیگر کشور موثر واقع شوند.
وی افزود: زمانی که این حرکت فرهنگی آغاز شد، شاید خود کسانی هم که ایده پردازان آن بودند، تصور نمی کردند که کاروان این حرکت بیش از ۱۵۰ شهر و صدها روستا را در بر بگیرد.
صالحی با اشاره به اهمیت همافزایی نهادهای دولتی، خصوصی و عمومی شهرهای مختلف کشور، گفت: آنچه مشخص است این است که با وجود مشکل کمبود منابع، اگر ظرفیت های عمومی، خصوصی و دولتی به هم متصل شود، در همه حوزه ها، اتفاقات شگرف و پیش بینی نشده ای رقم خواهد خورد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ایجاد شبکه شهرهای پایتخت کتاب و روستاهای دوستدار کتاب در چهارمین دوره این دو رویداد ترویجی افزود: این اتفاق از دل یک حرکت فرهنگی عمومی برخاسته است که می تواند افق های جدیدی را برای کشور رقم بزند.
۱۵۰ شهر و ۱۳۰۰ روستا و آبادی عشایری در انتخاب و معرفی پایتخت کتاب و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب شرکت کردهاند و کتابخوانی در آنها همچون رویدادی اجتماعی عمل میکند و بقیه کارهای آنها را تحت تأثیر قرار می دهد.
در این مراسم روستاهای قادیکلای بزرگ از توابع قائم شهر در استان مازندران، اسفیدان از توابع بجنورد در خراسان شمالی، امامزاده بزم از بوانات استان فارس، دهنو لوداب از توابع یاسوج در استان کیهگیلویه و بویراحمد، فیشور از توابع اِوَز استان فارس، بزنج از توابع اسفراین در خراسان شمالی، فدافن از توابع کاشمر در استان خراسان رضوی، شرفآباد از توابع اشکذر در استان یزد، قادیکلای بزرگ از توابع قائمشهر در استان مازندران، حسینآباد کارخانه قند از توابع شهرستان بهار در استان همدان و باصدی از توابع رامهرمز در استان خوزستان، بهعنوان روستاهای برگزیدۀ این دوره از جشنواره معرفی شدند.
روستاهای برگزیده به دلیل فعالیتهای گسترده، ابتکاری و مردمی در ترویج کتابخوانی، از سوی معاوت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد کتابخانه های عمومی کشور، سازمان شهرداریها و دهیاری های کشور و کانونهای عالی فرهنگی هنری مساجد، جوایز نقدیای به ارزش ۳۰۰ میلیون ریال دریافت کردند.
همچنین از ۱۰ روستای مؤمنآباد، مربچه، سنسن، اسفندیار، حصار زبرخان، عربخیل، گلبستان، محمدصالحی، عشایری کلات و ناچیت که به مرحله نهایی داوری راه یافته بودند، تقدیر شد و از سوی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال حوالۀ کتاب دریافت کردند.
انتهای پیام/ م