سید عباس صالحی، وزیر ارشاد در حاشیه مراسم انتخاب پایتخت کتاب ایران در خصوص خانه نیما یوشیج توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در هفته گذشته، اتفاقاتی در حوزه ادبیات کشورمان رخ داد که در این گزارش به مهمترین آنها اشاره می کنیم؛

پیشنهاد راه اندازی کانال تلگرامی برای مرکز اسناد و کتابخانه ملی

اختتامیه هشتادمین سالگرد تاسیس کتابخانه ملی، صبح چهارشنبه در کتابخانه ملی با حضور اشرف بروجردی، رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.

در این مراسم، پاسدار شیرازی، مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی مرکز اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به اینکه ستاد برگزاری هشتادمین سالگرد تاسیس کتابخانه ملی به دستور ریاست مرکز اسناد و کتابخانه ملی تشکیل شد، گفت: از شهریور ماه بود که کارهای این برنامه را آغاز کردیم و از آن زمان اعلام کردیم در سال هشتادم تاسیس کتابخانه ملی هستیم. فعالیت هایی در همین زمینه در آبان و دی ماه سال جاری برگزار شد.

وی افزود: شاید بتوان گفت برای اولین بار طی یک هفته هر روز صبح و بعد از ظهر در کتابخانه ملی جشن برگزار شد. در هفته جاری نمایشگاه «برگی از نفایس ایران زمین» را در سطح بیلبورد های 12 شهر کشور برگزار کردیم و نمایشگاه 80 سال کتابخانه ملی در 12 شعبه استانی و 5 کتابخانه بزرگ کشور تاسیس شد. برای اولین بار رئیس ایفلا (فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و مؤسسات کتابداری) میهمان ما در این هفته بود و همچنین میزبان رئیس کتابخانه ملی مالزی بودیم.

توضیحات وزیر ارشاد درباره خانه نیما یوشیج

سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص خانه نیما یوشیج گفت: موضوع خانه نیما یوشیج را پیگیری می کنیم. یکی از چیزهایی که باید به آن توجه کرد، این است که مفاخر فرهنگی که یکی از سرمایه های اجتماعی ما هستند، نباید مورد خد‌شه قرار گیرند. تلاش می کنیم که با همکاری مجموعه ها این اتفاق نیافتد و این مجموعه(خانه نیما یوشیج) همچنان در میراث ادبی ما حفظ شود.

کاشان چهارمین پایتخت کتاب ایران شد/ فهلیان، روستای دوستدار کتاب

حمیده ماحوزی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در آیین اختتامیه چهارمین دورۀ انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران ‌گفت: امروز، نهالی که در سال 93 کاشته شد، چهار ساله شده و به بار نشسته است و چهار شهر ایران با ارائۀ برنامه‌های خلاقانه، مفتخر به دریافت عنوان پایتخت کتاب ایران شده‌اند.

وی افزود: بوشهر، در سال 93 با 25 برنامه در قالب 100 تفاهم‌نامه در رتبه سوم و در سال 94 با 26 برنامه و 100 تفاهم‌نامه در رتبۀ دوم انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایستاد و در سال 95، با 32 برنامه و 200 تفاهم‌نامه و ایجاد شبکۀ شهرداران و بخشداران و استفاده از توان تشکل‌های غیر دولتی و کارخانجات و اجرای برنامه‌ها در سه سال پیاپی مفتخر به دریافت عنوان پایتخت کتاب شد. طی نظرسنجی و پژوهش صورت‌گرفته در بوشهر، سرانۀ مطالعه در این شهر متجاوز از 60 دقیقه است و هر سال، یکی از روستاهای این استان در بین 10 روستای برتر دوستدار کتاب قرار گرفته است.

از میان 20 روستای راه‌یافته به مرحلۀ نهایی داوری این جشنواره، روستای «فهلیان» از نورآباد ممسنی در استان فارس، به دلیل استمرار در فعالیت‌های ترویج کتابخوانی و انجام برنامه‌های معرفی‌شدۀ سال گذشته، به‌عنوان برگزیدۀ برگزیده‌های چهارمین دورۀ جشنوارۀ روستاها و عشایر دوستدار کتاب معرفی شد و مبلغ 100 میلیون ریال جایزۀ نقدی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، 50 میلیون ریال جایزۀ نقدی از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، 50 میلیون ریال از سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و 50 میلیون ریال از سوی کانون‎های عالی مساجد به مردم این روستا اهدا شد.

در این مراسم شهر کاشان از شهرهای استان اصفهان، از میان 10 شهر راه‌یافته به مرحلۀ نهایی داوری، به دلیل برنامه‌های نوآورانه، مشارکت‌جویانه و منسجم و استفاده از ظرفیت‌های صنعتی، فرهنگی و هنری در تدوین برنامه‌های پایتخت کتاب، به عنوان «پایتخت کتاب ایران» دست یافت و لوح افتخار وزرای کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون ملی یونسکو را دریافت کرد. همچنین مبلغ سیصد میلیون ریال جایزۀ نقدی، 250 میلیون ریال حوالۀ کتاب از طرف معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مدیر ادارۀ فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار این شهر اهدا شد.

برترین‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شدند

اختتامیه معرفی برترین های پژوهش های فرهنگی وزارت ارشاد، در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با حضور محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این مراسم، محمد سلگی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در خصوص جشنواره برترین های پژوهش های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اصحاب فرهنگ کمابیش مستحضر هستند که از حدود 21 سال قبل برنامه ای تحت عنوان پژوهش های فرهنگی سال آغاز شد و در دولت های مختلف ادامه پیدا کرد. این جشنواره در سال 75 با عنوان پژوهش های فرهنگی کشور آغاز و 14 دوره آن برگزار شده است. متاسفانه این جشنواره به دلایلی از سال 94 به بعد محدودتر و تحت عنوان پژوهش های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

وی افزود: جشنواره برترین های پژوهش های فرهنگی وزارت ارشاد در ابتدا با هدف تقدیر از پژوهشگران فرهنگ آغاز شد و آقای مسجد جامعی نخستین دوره این جشنواره را برگزار کرد. این جشنواره در دوره های مختلف میزبان مهمانانی از جمله رئیس جمهور یا معاون اول وی بوده است.

سامانه نسخ خطی فارسی در جهان رونمایی شد

آیین نکوداشت هشتادمین سالگرد تاسیس کتابخانه ملی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در کتابخانه ملی برگزار شد.

در این مراسم، از سامانه الکترونیکی فهرست نسخ خطی فارسی جهان، مجموعه نسخ محقق قمی و تمبر یادبود هشتادمین سال تاسیس کتابخانه ملی رونمایی شد.

این رونمایی توسط جهانگیری، اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و گلوریا پرزسالمرون رئیس ایفلا انجام شد.

سامانه الکترونیکی فهرست نسخ خطی فارسی جهان در سه فاز به بهره برداری خواهد رسید که به این ترتیب هستند: تجمیع و ارائه همه کتاب های فارسی داخل ایران، کتاب های فارسی سراسر جهان و همه تالیفات همه فارسی زبانان.

در ادامه این مراسم از مجموعه مخطوطات محدث قمی، صاحب «مفاتیح الجنان»، نیز با حضور مسئولان رونمایی شد. این مجموعه مشتمل بر 350جلد کتاب و مخطوطات کتابخانه محدث قمی است.

اگر شاعری شعر را به خاطر جایگاه و پول بخواهد، باید با آن خداحافظی کند

نشست خبری نخستین دوره جایزه شعر بهاران با حضور گروس عبدالملکیان، دبیر جشنواره ‌شعر بهاران و ابوالفضل بانی، مدیر موسسه بهاران در این موسسه برگزار شد.

در این مراسم گروس عبدالملکیان، دبیر جایزه شعر بهاران در خصوص این جایزه ادبی گفت: حدود یک سال پیش با رئیس مؤسسه بهاران و دیگر دوستان دست اندرکار موسسه گفتگویی داشتیم؛ قرار شد در کنار فعالیت های ادبی این موسسه، یک جایزه ادبی داشته باشیم. برای حمایت از افرادی در حوزه شعر و داستان حضور دارند. جایزه شعر بهاران یک جنبه مکمل دارد. این جایزه ادبی از شاعران جدی حمایت می کند.

وی افزود: همانطور که پیش تر گفتم و نوشتم، شعر حسودترین معشوقه دنياست. اگر شاعری شعر را به خاطر مقام، جایگاه و پول بخواهد، این حسودترین معشوقه، یعنی شعر از شاعر خداحافظی می کند. شعر وسیله جایزه گرفتن نیست و جایزه باید در خدمت شعر باشد. جایزه بهاران را از همین منظر راه اندازی کردیم و حمایت تکمیلی در جایزه ادبی بهاران داریم. از جمله اینکه دوره ها و سفرهای فرهنگی برای شاعران تعریف کرده ایم.

برای جلوگیری از سرقت کتب خطی تلاش می‌کنیم/ کتابخانه ملی؛ کتابخانه‌ای منحصربه‌فرد در غرب آسیا

نشست خبری اشرف بروجردی رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی، در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.

پیش از برگزاری این نشست خبری، نمایشگاه هشتاد سالگی مرکز اسناد و کتابخانه ملی با حضور اشرف بروجردی افتتاح شد.

در ابتدای این نشست خبری، بروجردی با اشاره به اینکه مردم ایران و جامعه ما، برخوردار از غنای فکری و فرهنگی هستند، گفت: می‌توانیم به همه دنیا اعلام کنیم کتابخانه ملی ایران، امروز به عنوان یک کتابخانه منحصر به فرد در منطقه غرب آسیا مطرح است. این امر می‌تواند فرصتی برای اصحاب دانش و فرهنگ باشد. علاوه بر این منابع علمی شامل دست نوشته‌ها و مکتوباتی که اندیشمندان به جا گذاشتند، در کتابخانه ملی نگهداری می‌شود و فرصتی را در اختیار اندیشمندان برای تبادل افکار و اندیشه های نوین قرار می‌دهد.

وی افزود: سعی می کنیم زوایای مختلف کار اندیشمندان را در کتابخانه ملی در معرض دید عموم قرار دهیم. طی دوره دولت یازدهم و دوازدهم برای پربارتر کردن کتابخانه ملی کارهایی انجام شد. ما باید بتوانیم اقدامات این سازمان را به مردم بشناسانیم. اولین رویکرد ما این بود از سرقت کتب خطی ما که می توانست از کشور خارج شود، جلوگيری کنیم. دولت با اختصاص 20 میلیارد تومان منابع جدیدی برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی خریداری کرد. علاوه بر آن توانستیم دستگاه هایی که تولید سند دارند و اسناد را به عنوان منابع تاریخی تولید می‌کنند، به کتابخانه ملی برگردانیم و آثارشان را در مرکز آرشیومان نگهداری کنیم. این می تواند فرصت خوبی برای کسانی باشد که می خواهند تلاششان را مستند کنند. ما در جهت ایمن سازی اسناد کتابخانه ملی تلاش می‌کنیم و اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده ایم.

 

انتهای پیام/

 

رویدادهای ادبی در هفته دوم اسفند 96

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار