به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مصرف موادغذایی مانند غلات و گوشت به اندازهای که فکر میکنید بی ضرر نیست. امروزه بیش از ۳۰ میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت هستند و این بیماری علت اصلی مرگ و میر بیش از هفتادو نه هزار نفر در سال است. دیابت نوع ۲ بوسیلهی مقاومت انسولین (هورمونی که سطح قند خون را کنترل میکند) ایجاد میشود و زمانی اتفاق میافتد که بدن نمیتواند به درستی از انسولین استفاده کند.
تعدادی از مسائلی که میتوانند باعث تحلیل رفتن انسولین شوند، شامل ناتوانی، چاقی، مصرف دخانیات، مصرف بیش از اندازهی الکل و خوردن مرتب غذاهای سرشار از گلیسمی که قند خون را افزایش میدهند، است. اما موارد دیگری نیز هستند که به آنها کمتر پرداخته شده و میتوانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. برای مثال این پنج عادت غذایی ممکن است بی ضرر به نظر برسند، اما عادت استفاده از آنها میتواند احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.
۱. فقط سبزیجات حاوی نشاسته مصرف کنید
بهتر است سبزیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانیم. آنها ترکیبی از مواد مغذی سالم را برایتان فراهم میکنند و براساس یافتههای جدید آنتی اکسیدان تولید میکنند و تولید آنتی اکسیدان میتواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک نماید. با این وجود، سبزیجات حاوی نشاسته را با مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات مصرف نکنید. به عنوان مثال برنج را همراه با سیب زمینی مصرف نکنید. در حالی که نشاستهی فراوان به طور مستقیم خطر ابتلا به دیابت را افزایش نمیدهد، میتواند به افزایش وزن و قند خون که هر دوی آنها سبب ابتلا به دیابت میشوند، کمک نماید؛ بنابراین در مصرف همهی مواد غذایی تعادل را حفظ کنید، بسیاری از مردم سبزیجاتی مانند سیب زمینی شیرین، ذرت و نخود فرنگی که سرشار از نشاسته هستند را در نظرمی گیرند، اما اگر سعی در تنظیم قند خون خود دارید، لازم است تمامی کربوهیدراتها را بشناسید. جهت اطمینان از متعادل بودن هر وعدهی غذایی نیمی از بشقابتان را با محصولاتی که حاوی نشاسته نیستند پر کنید و سپس نیمی دیگر را با پروتئینها وغلات و سبزیجات نشاسته دار پر کنید.
۲. استفادهی منظم از میوههای خشک شده
ممکن است میان وعدهی سالمی به نظر برسد، اما آنها میتوانند سبب بالا رفتن قند خون شوند و مانند میوههای تازه گرسنگی تان را برطرف نمینمایند. اگر یک زرد آلوی کامل بخورید، شاید برخی مواقع احساس سیری کنید، اما اگر زرد آلوی خشک شده را بخورید احتمالا برای سیر شدن مجبور به خوردن تعدادی از آنها خواهید بود، این به معنای آن است که قند بیشتری مصرف کرده اید. زمانی که میوهای را خشک میکنید، مقدار زیادی از فیبر آن که سبب سیری و کمک به تنظیم قند خون میشود را از آن میکاهید. استفادهی گاه به گاه از میوههای خشک به عنوان میان وعده، به شما آسیب نخواهد زد، اما توصیه میشود که میوههای خشک را به اندازهی کافی مصرف کنید و یا بجای آن از سیب تازه یا انگور آبدار استفاده کنید.
۳. خوردن آجیل کافی نیست
براساس یک مطالعهی انجام شده در سوئد، چربیهای اشباع نشدهی سالم موجود در مغزها و دانهها به جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ بوسیلهی بهبود حساسیت انسولین کمک میکنند. گردو بطور خاصی ممکن است بخشی از مغز که در کنترل اشتها دخیل است را مهار کند. استفادهی آنها به عنوان میان وعده، در بعد از ظهر به مقاومت میان وعدهی حاوی قند یا نوشیدنیهایی که خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهند کمک میکند.
۴. مصرف بیش از اندازهی گوشت قرمز
اگر چه گوشت قرمز به طور معمول با خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مرتبط است، مدرکی وجود دارد که نشان میدهد خوردن آن حتی به مقدار خیلی کم میتواند منجر به افزایش احتمال ابتلا به دیابت شود. مصرف روزانهی گوشت قرمز با افزایش ۱۹ درصدی دیابت نوع ۲ مرتبط است. مصرف روزانهی منابع سالم پروتئین مانند آجیل، لبنیات کم چرب یا غلات کامل بجای گوشت قرمز، ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۳۵ درصد کاهش میدهد.
۵
۵. خرید مواد غذایی فرآوری شده بجای مواد غذایی تازه
یافتهها نشان میدهند که مصرف روزانهی گوشت قرمز فرآوری شده ۱۵ درصد خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهد که سطوح بالای موادنگهدارنده و سدیم در گوشت فرآوری شده میتواند در آن نقش داشته باشد؛ بنابراین بجای آنها چه چیزی مصرف کنیم؟
بدنبال کاهش پروتئین باشید، چه از یک منبع حیوانی باشد چه از منابع دیگر و از گوشتی که بطور قابل توجهی فراتر از شکل اصلی خود فرآوری شده مانند مرغ سرخ شده پرهیز کنید. اما مسئله فقط گوشت فرآوری شده نیست. اگر میخواهید خطر پیشرفت دیابت را کاهش دهید، بهتر است اغلب اوقات، غذاهای کامل از جمله غلات کامل را انتخاب کنید، تحقیقات نشان داده اند که رژیمهای غذایی غلات کامل، احتمال ابتلا به دیابت را کاهش میدهد.
با این وجود، آنهایی که سرشار از کربوهیدراتهای تصفیه شده هستند، این خطر را افزایش میدهند. بسیاری از شرکتهای تولیدی، در تولید غلات استانداردهای سلامت را رعایت میکنند. اما اگر نگاهی به اطلاعات غذایی آنها بیاندازید، فیبر موجود در آن بسیار ناچیز است. در حالی که غلات کامل مانند جو دو سر، حاوی فیبری هستند که هضم را کند میکند و قند خون را کاهش میدهد. آنها همچنین سرشار از مواد مغذی و فیتوشیمیایی هستند که به برطرف کردن دیابت کمک میکند.
منبع: دکتر سلام
انتهای پیام/