معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: از جمله پیامد‌های کمبود نیروی پرستار از جمله بالا رفتن حجم کاری و فشار روانی می‌باشد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،  مهران ورناصری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان داشت: ایجاد ارتباط مثبت بین جامعه پزشکی و جامعه پرستاری یکی از محورهایی است که در معاونت درمان دانشگاه مدنظر داریم.

وی افزود: وقتی اعضای جامعه‌هایی که با همدگیر کار می‌کنند، از هم متنفر باشند، این موضوع موجب ایجاد تبعات و درگیری‌های بیشتر می شود و از طرفی بیماران نیز نتیجه نمی‌گیرند و میزان آزار روانی ناشی از شکایات و پرونده‌هایی که شکل می‌گیرد نیز افزایش می‌یابد. همکاری مثبت نظام پرستاری و تشکل‌های مستقل پرستاری با بدنه اجرایی این دانشگاه، اثرگذاری مثبتی نیز داشته است. البته هنوز در این زمینه باید خیلی کار انجام شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با توجه به کمبود شدیدی که بر اساس آمایش‌ در بحث نیروی پرستاری وجود داشت، یک بررسی انجام دادیم. در یک سال اخیر پروانه‌ها و تخت‌های چند بیمارستان را اصلاح کردیم. برای مثال بیمارستانی با 800 تخت فعالیت داشت در صورتی که در پروانه بیمارستان مذکور 400 تخت قید شده بود.

ورناصری بیان داشت: پروانه بیمارستان شهر امیدیه با داشتن حدود 100 هزار نفر جمعیت، 34 تخت است اما 60 تخت فعال دارد. یعنی پرستاران با این حجم کاری در حال فعالیت هستند اما تعداد پرستاران کافی نیست. بنابراین پروانه‌های بیمارستانهایی مانند گلستان و امام خمینی اهواز و همچنین بیمارستان‌های رامهرمز، مسجدسلیمان، دشت آزادگان را اصلاح کردیم.

وی تصریح کرد: پروانه بیمارستان 400 تختخوابی سرطان قطعی شده است. همچنین موافقت اصولی بیمارستان 220 تختخوابی قلب اخذ شده و بر اساس همین پروانه‌ها آمار پرستاران ما با آزمونی که در آذرماه برگزار شد و در آزمون‌های بعدی افزایش خواهد کرد. امید است با استمرار این روند کمبود نیروی پرستار حل شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: از لحاظ نیروی پرستار در وضع بسیار فجیعی به سر می‌بریم، در حال حاضر شاخص پرستار به تخت ما 0.7 است. واضح است که این رقم بسیار نادرست باعث عوارض و تنش‌های جدی در کار پرستاران می شود. وقتی پرستاران ما ناچار به 60 ساعت اضافه کار هستند، بدیهی است که فشار روانی بسیار بالایی بر این جامعه حاکم می شود.

ورناصری افزود: با تلاش‌های تیم مدیریت پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز بحث سقف اضافه کاری پرستاران اصلاح شد. انشالله پرداختی‌های پرستاری هم به عدالت نزدیک‌تر خواهد شد و هم بهتر می‌شود. البته ما نیز از مشکلات مالی مستثنی نیستیم و از این مشکلات رنج می‌بریم.

انتهای پیام/م

وضعیت نادرست شاخص پرستار به تخت باعث عوارض و تنش‌های جدی می شود

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار