مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: ۸.۹ درصد ریزگرد‌های داخلی کشور مربوط به رگ‌های معدنی استان کرمان می‌باشد ضمن آنکه منشاء ۲۵ درصد ریزگرد‌های داخلی کشور نیز متعلق به جازموریان است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، رضا جزینی‌زاده مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: درصد ریزگرد‌ها از رگ‌های معدنی استان در سال‌های گذشته حدود ۳ درصد بوده است، اما اکنون نزدیک به ۹ درصد رسیده است و اگر این روند را ادامه دهیم می‌تواند در آینده به ۲۰ درصد نیز برسد.

وی گفت: در شورای معادن استان کرمان مقرر شد که از محل یک درصد فروش شرکت‌های معدنی به استان اختصاص می‌یابد، اقدامات زیست محیطی در اولویت قرار گیرد تا بتوانیم از پیشرفت ریزگرد‌ها جلوگیری به عمل بیاوریم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان ادامه داد: باید بازسازی معادن متروکه در اولویت اقدامات زیست محیطی قرار گیرد و طبیعت را به حالت اول خود باز گردانیم، ضمن آنکه طرح‌هایی ارایه دهیم که حداقل آلودگی زیست محیطی داشته باشند.

وی بیان کرد: معتقدیم با اکتشافاتی که منجر به جلوگیری از نفس کشیدن مردم شود، کار مفیدی نکرده‌ایم، مشکل ما اکتشاف و بهره‌برداری از معادن نیست، بلکه مشکل ما نفس کشیدن مردم است.

جزینی‌زاده به میزان ریزگرد‌ها اشاره و عنوان کرد: درصد ریزگرد‌های از رگ‌های معدنی استان در سال‌های گذشته حدود ۳ درصد بوده است، اما اکنون نزدیک به ۹ درصد رسیده است و اگر این روند را ادامه دهیم می‌تواند در آینده به ۲۰ درصد نیز برسد.

این مقام مسئول ریزگرد‌ها را انتقام طبیعت از انسان‌ها دانست و افزود: اگر علمی و اصولی کار اساسی در راستای حفاظت از محیط زیست نکنیم و فقط ملاک‌ها اکتشاف و بهره‌برداری باشد و به محیط زیست بی تفاوت باشیم، قطعا طبیعت از ما انتقام خواهد گرفت، ریزگرد‌ها یکی از انتقامات طبیعت است، به‌طوری‌که ریزگرد‌ها جلوی نفس کشیدن ما را می‌گیرند ضمن آنکه در کار‌های اقتصادی و اجتماعی بشر اخلال ایجاد می‌کنند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت::در شورای معادن استان مقرر شد که اکتشافات و بهره‌برداری‌ها براساس اصول علمی و زیست محیطی باشد، بنابراین بهره‌برداری‌ها نباید به‌گونه‌ای باشد که برداشت از معادن داشته باشیم و اسم استان کرمان را بهشت معادن بنامیم، اما در مقابل آن سبد بهداشت و درمان خانوار را پر از ریزگرد کرده باشیم و با سلامت جامعه بازی کرده باشیم.

وی از تاثر گرفتن شهرستان‌های شرقی و جنوبی استان از ریزگرد‌ها سخن به میان آورد و بیان کرد: اکنون فریاد طبیعت بلند شده است و اگر به داد این فریاد نرسیم، فردا این فریاد به یک فاجعه تبدیل خواهد شد کما اینکه اکنون صدای آن بلند شده است، لذا امیدواریم با هم افزایی و مدیریت استان مسایل زیست محیطی را سرلوحه کار‌ها قرار دهیم.

جزینی زاده سالم زیستن را حق مردم بر حاکمیت دانست و عنوان کرد: باید به نفس کشیدن و آب مردم توجه شود،  نباید محیط زیست آیندگان را از اکنون پیش فروش نکنیم و نظم اجتماعی را برهم نزنیم و هرگونه فعالیت اقتصادی، اجتماعی، امنیتی، اقتصادی و ... مبتنی بر مسایل زیست محیطی باشد.

انتهای پیام/ی

سالم زیستن حق مردم است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.