به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت؛ قربانعلی محمدپور مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت:زبالههای استان گیلان در ۱۸ مرکز به صورت غیر اصولی دفن میشوند و برای حل این مشکل به تکنولوژی روز نیاز داریم.
وی در نخستین کارگاه مشورتی مدیریت مشارکت محور پسماند کشور که امروز در شهرداری رشت برگزار شد گفت: نبود آمایش سرزمین در گیلان همانند برخی دیگر از استانها موجب شد تا محیط زیست منطقه، خسارت زیادی ببیند و تالاب خواری، ساحل خواری، جنگل خواری، تغییر کاربری اراضی و آلودگی رودخانهها از جمله مشکلات زیست محیطی گیلان است، اما بیش از همه اینها عدم مدیریت پسماند، استان را رنج میدهد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان با اعلام خبر راه اندازی دستگاه زباله سوز در اردیبهشت ماه سال آینده خاطر نشان کرد:سنبل آبی نیز گیاهی مزاحم بود که اراضی تالابی ما را رنج میدهد، فعالیت سمن ها، کمک مردم و اداره کل زندانها برای مهار این گیاه مزاحم تاثیر زیادی داشته و همه تلاشها، حضور این گیاه مزاحم را کم کرده است.
قربانعلی محمدپور تاکید کرد:آموزش تاثیرگذار است و اطلاع رسانی در مورد فواید تفکیک زباله از مبدا، عدم انتقال گیاه سنبل آبی از تالابها به دیگر اکوسیستم ها، نریختن زباله در حاشیه جادهها را باید در مدارس جدیتر بگیریم.
وی با اشاره به آموزش و استمرار آن برای فرهنگ سازی در مدیریت پسماند تصریح کرد:تفکیک زباله از مبدا در استان در حال انجام است و در کارگروه پسماند و شورای شهر مجوز نصب زباله سوز ۶۰۰ تنی نیز صادر شده است.
انتهای پیام/م.ع