به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند افراد نابغه دارای جثه و اندام لاغرتری نسبت به افراد عادی هستند، کارشناسان دلیل این امر را دریافت انرژی بیشتر برای فعالیتهای مغزی در این افراد و در نتیجه کاهش میزان انرژی برای ساخت بافت ماهیچهای مورد نیاز میدانند.
افراد نابغه و کسانی که مغز آنها چند گرم بزرگتر از دیگران است توده عضلانی کمتری دارند، این امر نشان میدهد مغز انسان با سرقت منابع سایر قسمتهای بدن بزرگتر میشود.
این ایده نخستین بار در دهه ۱۹۹۰ میلادی مطرح شده است که مغز با دریافت انرژی مورد نیاز سایر قسمتهای بدن میتواند بزرگتر شود و اکنون دانشمندان دانشگاه نورث تگزاس در پژوهشهای خود درستی این ایده را اثبات کرده اند.
کارشناسان اعلام کرده اند این آزمایش را برروی حیوان هایی همچون شامپازه و گوریلها هم که به نسبت سایر حیوانها از سطح هوشی بالاتری برخوردار هستند انجام داده اند و به نتیجههای مشابهی دست یافته اند.
پژوهشها نشان میدهند، یک کیلوگرم از بافت مغز به حدود ۲۴۰ کیلوکالری انرژی در روز برای کارکردن با ظرفیت کامل نیاز دارد و برخی اوقات به دلیل رژیم غذایی یا گرسنگی این انرژی را از سایر بخشهای بدن تهیه میکند.
نیاز به انرژی برای فعالیت مغز انسان یکی از دلایلی است که فرد را به سوی رژیم غذایی سرشار از شیرینی و شکلات تشویق میکند اما در دراز مدت این نوع تغذیه برای بدن مضر و سبب ابتلا به انواع بیماریها از جمله دیابت میشود.
کارشناسان دانشگاه کمبریج نیز در پژوهشی مشابه برروی ۶۲ دانش آموز مرد که دارای ضریب هوشی و نمرههای بالاتری بودند آزمایش انجام داده و دریافتند آن دسته از دانش آموزان که باهوشتر بودند به طور نسبی از عضلههای ضعیف تری نسبت به سایرین بهرهمند بودند.
کارشناسان به افراد باهوش توصیه میکنند برای به دست آوردن سلامت جسمانی و ظاهر فیزیکی مطلوب درکنار مطالعه و تحقیق، به انجام ورزش منظم بپردازند و رژیم غذایی مخصوص ورزشکاران داشته باشند.
نتیجههای این پژوهش در مجله (New Scientist) به چاپ رسیده است.
منبع:DAILYMAIL
انتهای پیام/