به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل موسوم به آیپک از امروز یکشنبه به مدت دو روز طبق معمول هر سال، کنفرانس سالانه خود را با حضور چهرههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در واشنگتن برگزار میکند.
هدف اصلی این کنفرانس، طبق معمول، جلب حمایت بیشتر آمریکا از رژیم صهیونیستی در عرصههای مختلف است و به همین دلیل، گفته میشود یکی از محورهای اصلی کنفرانس امسال، بحث درباره ایران است؛ همچنانکه در وبسایت این سازمان صهیونیستی نیز، "تدوین یک استراتژی جامع درباره ایران" به عنوان یکی از بخشهای اصلی دستورکار کنفرانس امسال معرفی شده است.
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی، ضرورت اصلاح آنچه "ایرادات برجام" خوانده شده، تحریم سپاه و محدود کردن برنامه موشکی ایران را از جمله موضوعاتی عنوان کرده که در کنفرانس امسال به بحث گذاشته خواهند شد.
کاهش کمکهای مالی به تشکیلات خودگردان فلسطین و تضمین تداوم کمک مالی 38 میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل که دولت باراک اوباما وعده آن را داد نیز از دیگر اهداف برگزاری کنفرانس امسال عنوان شدهاند.
لابی صهیونیستی آیپک همچنین همزمان با برگزاری کنفرانس سالانه خود در وبسایت خود از رایدهندگان آمریکایی خواسته است با نمایندگان حوزه انتخابی خود تماس گرفته و از آنها بخواهند از پرداخت 750 میلیون دلار دیگر به اسرائیل برای توسعه برنامه دفاع موشکی آن حمایت کنند.
آیپک برای اینکه همچنان نفوذ خود را در کریدورهای قدرت در آمریکا حفظ کند، امسال نیز همانند سالهای گذشته علاوه بر انبوه مهمانان و سخنرانان، شماری از نمایندگان متنفذ کنگره آمریکا و همچنین برخی از اعضای کلیدی کاخ سفید را نیز برای ایراد سخنرانی در کنفرانس سیاستگذاری خود دعوت کرده است.
«نانسی پلوسی» رهبر دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا، «میچ مککانل» رهبر جمهوریخواهان سنا، «مایک پنس» معاون دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا و «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل جزو شناختهشدهترین چهرههایی هستند که طی امروز و فردا در کنفرانس سالانه آیپک سخنرانی خواهند کرد.
مایک پنس به عنوان یک مسیحی محافظهکار یکی از سرسختترین حامیان رژیم صهیونیستی در دولت آمریکاست و نیکی هیلی نیز با انتقادهای مستمری که از رویکرد سازمان ملل و شورای امنیت نسبت به اسرائیل انجام داده به خوبی نشان داده است که تا چه اندازه حامی و هوادار این رژیم است.
علاوه بر مقامات آمریکایی، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و «رون درمر» سفیر این رژیم در آمریکا نیز در کنفرانس امسال سخنرانی خواهند کرد. موضوع حضور ایران در سوریه مطمئنا یکی از موضوعاتی خواهد بود که نتانیاهو طبق معمول در سخنرانی خود به آن خواهد پرداخت.
کنفرانس امسال آیپک از دو جهت حائز اهمیت است: اول به خاطر هجمهای که آمریکا و اسرائیل و برخی متعهدان آنها در پی شکست تروریستها در سوریه و عراق علیه توافق هستهای ایران، برنامه موشکی دفاعی آن و حمایت کشورمان از محور مقاومت به راه انداختهاند و دوم به دلیل اقدام ترامپ در به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی.
آیپک در دولت بیل کلینتون با لابیگری خود توانست قانون پایتختی قدس را در سال 1995 در کنگره آمریکا به تصویب برساند و اکنون از اینکه این قانون در دولت ترامپ قرار است با انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس اشغالی به اجرا گذاشته شود، فرصت جدیدی را برای اعلام سیاستهای حمایتی دیگر خود از رژیم صهیونیستی به دست آورده است.
انتهای پیام/