عضو هیئت علمی دانشکده هنر و معماری در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ گفت:تمام تلاش خود را به کار گرفته ایم که مشکلات انرژی و مصرف مصالح ساختمانی، نخاله های ساختمانی و ... را در ساختمان سازی نوین به شرایط بهتری برسانیم.
نریمان فرحزا با اشاره به اینکه یکی از معضلات بزرگ، آلایندگی صنعت ساختمان است افزود: با تولید نخاله های ساختمانی از یکسو و استخراج معادن سنگهای ساختمانی از سوی دیگر، ضربههای جبران ناپذیر به طبیعت و منابع طبیعی وارد میشود.
وی به تشریح نقایص موجود در ساختمان سازی امروز پرداخت و افزود: البته یزد پاکترین الگوی معماری را در سطح کشور داراست و با حمایتهایی که از سوی دانشگاه یزد انجام شد، دانشکده هنر و معماری ۱۰ سازه ساخته که در راستای کاهش هدر رفت انرژی بسیار حائز اهمیت است.
فرحزا به اقدامات انجام شده در راستای ارائه و احیای الگوهای قدیمی در ساختمان سازی امروز پرداخت .
سعید فرجامی، دبیر کمیته اصلاح الگوی مصرف دانشگاه سبز نیز در این نشست با اشاره به اینکه دانشگاه یزد در حال حاضر ۳۰ هکتار فضای سبز دارد گفت: برای حفظ منابع آب علاوه بر شناسایی سه گونه کمآبخواه و مقاوم به گرما، تلاش شده از سیستم آبیاری قطره ای و پساب استخر دانشگاه یزد برای آبیاری فضای سبز استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۴ هزار دانشجو در دانشگاه یزد تحصیل میکنند و تعداد قابل توجهی از این دانشجویان در خوابگاههای همین دانشگاهها زندگی میکنند، افزود: دانشگاه یزد در واقع مدل کوچکی از یک شهر است که تلاش شده در این شهر اقدامات لازم در زمینه حفظ محیط زیست، کاهش هدر رفت انرژی، ایجاد فضای سبز و ... انجام شود.
فرجامی، تفکیک زباله از مبدأ، کاهش نامه نگاریها و استفاده از کاغذ در سیستم اداری و استفاده از اتوماسیون اداری و ... را از جمله این برنامه ها برشمرد.
طرحی با عنوان هفته دانشگاه سبز قرار است از ۱۴ تا ۲۱ اسفندماه در دانشگاه یزد اجرا شود که از برنامه های این هفته می توان به درختکاری، پیاده روی در دانشگاه، روز بدون خودرو و ... اشاره کرد.
انتهای پیام/ ی