یک کارشناس مسکن گفت: پرداخت تسهیلات به خانه اولی‌ها به ویژه در بافت‌های فرسوده، هیچ بهانه‌ای را برای افزایش قیمت باقی نمی‌گذارد.

پرداخت تسهیلات به خانه اولی‌ها، بهانه‌ای برای افزایش قیمت باقی نمی‌گذارد/رابطه‌ مستقیم‌ قیمت مسکن‌ با بازار سکه‌عباس شوکتی کارشناس مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه تحولات بازار مسکن همواره بر عوامل متعدد درونی و بیرونی وابسته است، اظهار کرد: بازارهای حساس و رقیب مانند ارز، سکه، سهام و بورس از جمله عواملی است که بر بازار  مسکن تأثیرگذار است.

وی تأکید کرد: ساختار عرضه و تقاضا، درآمد نفتی دولت، عوامل جمعیتی، نقدینگی، تورم، تسهیلات خرید مسکن و ساخت و سازها بر قیمت مسکن تأثیر گذاشته است و به گونه‌ای این بازار را تحریک می‌کند.

به گفته وی؛ سیاست‌های ملی و فراملی همچنین قوانین شهرداری به گونه‌ای بر ذهنیت آحاد جامعه تأثیر اساسی می‌گذارد.

این کارشناس مسکن  بیان کرد: اظهار نظر برخی از کارشناسان طی چند ماه گذشته در خصوص رکود در بازار مسکن و ایجاد جو روانی ناشی از التهاب ارز در این بازار، باعث شد تا جهش قیمت در بازار مسکن بروز کند.

وی با بیان اینکه حداقل نیمی از نوسانات بازار مسکن ناشی از منحنی معنادار نوسانات قیمتی دارایی‌های غیرملکی است، گفت: شوک‌های قیمتی بازارهای رقیب از جمله ارز و سهام، تأثیر منفی بر این بازار گذاشته است.

شوکتی‌ تصریح کرد: با افزایش نرخ‌ ارز؛ حجم تولیدات برای صادرات افزایش می‌یابد و سرمایه‌ها به سمت بخش صنعت و تولید هدایت می‌شوند.

وی  با بیان اینکه بازار سکه و مسکن در راستای یکدیگر حرکت می‌کنند، گفت: پژوهشگران علت رابطه‌ این دو را خروجی سرمایه‌گذاران از بازار سکه و تقاضا برای خرید ملک‌ دانسته‌اند.

شوکتی‌ تأکید کرد: نرخ بازدهی بازارهای رغیب، نشانه رونق در بازار مسکن و عکس‌العمل قیمت مسکن به افت‌ و خیزهای بازارهای موازی است.

وی یادآور شد: بازار مسکن، سکه و بورس‌ درجه حساسیت بیشتری نسبت به تحولات اقتصادی، سیاسی و بین‌المللی دارند و این بازار قابل مقایسه با بازارهای دارایی نیست.

این کارشناس مسکن تأکید کرد: با فراهم شدن تسهیلات بانک مرکزی و جلوگیری از کمیسیون تلفیق‌ نسبت به افزایش نیافتن حامل‌های انرژی می‌توان آینده خوبی را برای این بازار توصیف کرد.

شوکتی گفت: استفاده 95 درصدی از مصالح‌ ساختمانی داخلی، وجود 2.5 میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه و در نهایت پرداخت تسهیلات اجرایی به توسعه‌گران می‌تواند رونق را در سال آینده به بازار مسکن وارد کند.

وی افزود: پرداخت تسهیلات به خانه اولی‌ها به ویژه در بافت‌های فرسوده و فروش اوراق‌ قرضه‌ با سود 20 درصد‌، هیچ بهانه‌ای را برای افزایش قیمت باقی نمی‌گذارد.

این کارشناس مسکن در پایان گفت: سیاست‌ دولت باید در راستای تقویت توسعه‌گران و انبوه‌سازان باشد، زیرا زمینه‌ساز ایجاد‌ عرضه‌ مسکن با قیمت پایین‌تر می‌شود و همین موضوع نیز زمینه‌ساز تولید کار‌ و رونق‌ بازار مسکن‌ می‌شود.

انتهای پیام/

استفاده 95 درصدی از مصالح‌ ساختمانی داخلی

برچسب ها: مسکن ، اخبار اقتصادی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۱ ۰۸ فروردين ۱۳۹۷
امیدوارم رکود بازار مسکن رفع شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۱ ۰۸ فروردين ۱۳۹۷
امیدوارم رکود بازار مسکن رفع شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۳ ۱۶ اسفند ۱۳۹۶
افزایش قیمت مسکن تاکی ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۳ ۱۵ اسفند ۱۳۹۶
تو رو خدا قیمت مسکن رو بالا نبرید
آخرین اخبار