زهرا مومنی مسئول واحد بهداشت حرفهای استان فارس در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ گفت: استقبال از عید نوروز، باعث ایجاد روحیهای شاداب و با طراوات در همهی شهروندان میشود، اما آنچه باید دانست این است که گاهی در اثر رعایت نکردن نکات ایمنی و بهداشت، خانه تکانی منجر به بروز حوادثی میشود که سلامت افراد را مورد مخاطره قرار میدهد.
وی افزود: کمردرد و ناراحتیهای اسکلتی و عضلانی، مسمومیت با مواد شیمیایی و مشکلات تنفسی (سوزش و خارش پوست)، از مهمترین حوادثی هستند که ممکن است هنگام خانه تکانی رخ دهد.
مومنی به خانمهای خانه دار در این زمینه توصیه و هشدارهایی داد: استفاده مداوم از مواد شوینده و پاک کنندهها از جمله جرم گیرها و مواد سفیدکننده، سوزش دایم چشم، آلرژی و حتی احتمال بروز سرطان را در زنان خانه دار افزایش میدهد.
وی، از ضرورت استفاده از ماسک و دستکش به هنگام مصرف شویندههای شیمیایی، وجود هواکش، باز گذاشتن پنجرهها و نیز دور شدن از محل حمام یا سرویس بهداشتی بعد از ریختن مواد شوینده به مدت ۳۰ دقیقه و مراجعه مجدد برای شست و شو را از جمله موارد قابل رعایت برای جلوگیری از بروز مسمومیتهای شیمیایی عنوان کرد.
مومنی بیان کرد: افرادی که دچار آسم و آلرژی هستند، در هیچ شرایطی خود را در معرض مواد شوینده مواد قرار ندهند.
این مسئول بهداشت اظهار کرد: بانوان خانه دار از مخلوط کردن کردن مواد شوینده یا پاک کنندهها با مواد سفید کننده (جوهر نمک و وایتکس) جدا خودداری کنند چرا که باعث آزاد شدن گاز کلر شده و همین گاز میتواند برای چشم، پوست و ریه بسیار خطرناک باشد، به همین منظور پیشنهاد میشود از ترکیبات لیمو با جوش شیرین و یا سرکه و نمک استفاده کنند.
مومنی همچنین با اشاره به اینکه کودکان به علت کنجکاوی ممکن است در تماس با این مواد قرار بگیرند، گفت: بیدقتی و سهل انگاری در استفاده، نگهداری یا جابجا کردن مواد پاک کننده و سفید کننده کودکان را در معرض خطر قرار میدهد.
وی ادامه داد: برای مراقبت از مسمومیت کودکان همواره باید پس از استفاده از مواد شیمیایی بلافاصله درب آن را بست، و محصولات شیمیایی و شوینده را همیشه در ظرف اصلی آن نگهداری کرد و هیچگاه این مواد را در ظروف مواد خوراکی (مانند بطری نوشابه) نگهداری نکنند.
مسئول واحد بهداشت حرفهای استان فارس تصریح کرد: مصرف اتفاقی این مواد منجر به التهاب و سوختگی دستگاه گوارش میشود و عمل بلع را با مشکل مواجه میکند و والدین در صورت مسمومیت خوراکی فرزندان، آنها را وادار به استفراغ نکنند، زیرا این کار موجب آسیب دیدگی و سوختگی بیشتر دستگاه گوارش میشود، بلافاصله دهان کودک را شستشو دهید و همچنین کودک نباید آب بخورد؛ چرا که وقتی ماده شوینده با آب ترکیب میشود، جذب آن سریعتر و وضعیت بدتر میشود، بهتر است تا رساندن مصدوم به بیمارستان یا مراکز درمانی با خوراندن شیر عمل رقیقسازی انجام شود و ارجاع هرچه سریعتر به پزشک یا تماس با اورژانس ضروری است.
انتهای پیام/ر