لاریجانی گفت:اگر مشکل تولید و صادرات در کشور حل شود، اشتغال پایدار ایجاد می گردد و معیشت مردم بهبود می یابد.

 به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛ علی لاریجانی،نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی،عصر چهارشنبه در آیین افتتاحیه فاز چهار طرح توسعه گروه بین المللی کارخانجات آذرخش در شهرک صنعتی محمود آباد قم،گفت: در شرایط فعلی کشور باید از تولیدکنندکان حمایت کرد و با فراهم ساختن بسترهای مورد نیاز برای صادرات کالاهای ساخت داخل، فرصت های شغلی را گسترش داد.

وی ادامه داد: مشوق های صادراتی درنظر گرفته شده ارتباطی به درآمدهای نفتی ندارد و این حمایت ها در سال های آینده نیز تقویت خواهد شد، در بسیاری از بخش ها اقتصادی همچون تولید فرش دستباف برای رسیدن به جایگاه مطلوب باید صادرات تقویت شود.

وی بیان کرد: تلاش شد تا در بودجه سال 97، سازوکاری اجرا شود که مشوق های صادراتی حتی با وجود محدودیت های مالی، نادیده گرفته نشود و از هزینه کردن آن در بخش های دیگر جلوگیری به عمل آید.

وی با بیان این که مسئولان حوزه صنعت و تجارت باید از قوانین طراحی شده برای حمایت از صادرکنندگان به نحو شایسته استفاده کنند افزود: اگر در زمینه صادرات سرمایه گذاری و از آن پشتیبانی نکنیم، مشکل اتکاء اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی حل نخواهد شد.

 لاریجانی گفت: تلاش می کنیم با وضع مشوق های لازم، بانک ها را به سمت حمایت از تولید هدایت کنیم، البته بانک مشکل هایی هم دارند که باید مورد توجه قرار گیرد، در هر صورت بانک ها با ارائه تسهیلات می توانند نقش موثری در ایجاد فرصت های شغلی به خصوص برای فارغ التحصیلان دانشگاهی داشته باشند.

وی بیان کرد: صنعتگران ما با حمایت مسئولان ملی و استانی و همچنین اخذ تسهیلات از بانک ها می توانند زمینه اشتغال افراد تحصیل کرده را فراهم کنند و رونقی در حوزه تولید کشور به وجود آورند.

وی ادامه داد: در روزهای اخیر مصوبه ای در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که به موجب آن، کارگروهی در استان ها به ریاست استاندار تشکیل و در آن با حضور مدیران و مسئولان دستگاه های اجرایی به مشکل های فعالان اقتصادی رسیدگی می شود.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: باید شرایطی فراهم شود که صادرکنندگان کشور با اطمینان در بازارهای بین المللی وارد شوند و با پیش بینی از آینده، فعالیت های اقتصادی مورد نظر خود را انجام دهند.

وی بیان کرد: بسیار خوشحال می شویم که تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشور برای انجام فعالیت های اقتصادی، وابسستگی به تسهیلات بانکی نداشته باشند.

وی ادامه داد: بانک ها با وجود قوانین خاصی که دارند باید برای حمایت از تولیدکنندگان، فعالیت بیشتری را انجام دهند و این وظیفه ملی آنان است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت:این کارگروه بنابرتشخیص خود می تواند بانک ها را به پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی مکلف کند و اگر بانک ها به مصوبه های این کارگروه عمل نکنند براساس قانون باید پاسخگو باشند؛ این روش، سازوکار مناسبی برای حمایت از بخش تولید کشور است.

وی با اشاره به اقدام های رسانه ملی و سایر رسانه ها در زمینه تجلیل از کارآفرینان، افزود: رسانه ها باید با گشاده دستی از فعالان اقتصادی حمایت کنند و شبکه های رسانه ملی در این خصوص نقش بسزایی دارند.

وی ادامه داد: امروز همه مسائل اقتصادی را مهمترین مشکل های کشور می دانند؛اگر مشکل تولید و صادرات در کشور حل شود، اشتغال پایدار ایجاد می گردد و معیشت مردم بهبود می یابد.

وی با اشاره به نقش رسانه ها در مدیریت فضای فکری جامعه، افزود: لازم است سیاستمداران با پرهیز از اختلاف ها، فضای کشور را آرام کنند و زمینه را برای انجام فعالیت های اقتصادی و افزایش تولید و اشتغال فراهم نمایند.

لاریجانی گفت: به طور طبیعی کشور با مشکل های داخلی و خارجی گوناگونی مواجه است، اما باید مراقب بود مسائل حاشیه ای، جای مسائل اصلی را نگیرد.

لاریجانی گفت: نباید اجازه داد مسائل حاشیه ای، ذهن ما را از کارهای اصلی دور نگاه دارد، همچنین نباید اجازه داد ناامیدی و یاس وارد فضای جامعه شود.

وی بیان کرد: با وجود مشکل ها، اگر دست به دست هم دهیم می توانیم روز به روز کشور خود را آبادتر کنیم و فضای امیدواری را در جامعه تقویت نماییم.

وی ادامه داد: شهید مطهری (ره) می فرمود«یک کشور هرچقدر هم که آرمان های متعالی داشته باشد اگر اقتصاد سالم نداشته باشد به این آرمان ها نمی رسد»؛ امروز آرمان های ما موجب عزت آفرینی شده است اما در بخش اقتصادی با مشکل هایی مواجه هستیم که باید بر روی آن تمرکز و برای حل مسائل این حوزه تلاش کنیم.

وی همچنین با اشاره به جایگاه ممتاز قم برای حضور فعالان اقتصادی ادامه داد: باید سرمایه گذاری های اقتصادی در استان قم روز به روز توسعه یابد و یکی از شاخص های ارزیابی مدیران در این استان، بالارفتن تعداد آمار واحدهای صنعتی و فرصت های شغلی جدید، درنظر گرفته شود.

این آیین با حضور سید مهدی صادقی، استاندار قم و شماری از مسئولان ملی و استانی برگزار و از مسئولان شرکت آذرخش به دلیل فعالیت در مسیر ایجاد تولید و اشتغال تجلیل شد.

فاز چهارم شرکت آذرخش توسعه صنایع نسوز با توان تولید 10 هزار تن محصول در سال در زمینی به مساحت 43 هزار متر مربع در شهرک صنعتی محمود آباد قم احداث شده است و در زمینه تولید محصولاتی همچون آجرنمای داخلی و خارجی ساختمان، کفپوش و آجرنسوز کوره فعالیت می کند؛ این واحد صنعتی با اعتبار 800 میلیارد ریال برای 170 تن به صورت مستقیم اشتغال ایجاد کرده است.

شهرک صنعتی محمود آباد قم با مساحتی بالغ بر 700 هکتار در کیلومتر 18 آزادراه قم - تهران قرار گرفته و از خدمات زیربنایی مانند آب، برق، تلفن، گاز و راه های ارتباطی مناسب برای حضور صنایع مادر و تخصصی، برخوردار است.

استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.

هم اکنون در قم 2 هزار و 390 واحد صنعتی دارای پرونده وجود دارد؛ همچنین 53 هزار و 800 تن در واحدهای صنعتی استان مشغول به فعالیت هستند.

انتهای پیام/ح

بودجه 97 مشوق های صادراتی پایداری را درنظر گرفته است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.