به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه گاردین، زنان در سراسر جهان بسوی پارلمانها رفتند تا با اعتصاب خود سیاسیترین روز جهانی زن را رقم بزنند.
اولین اعتصاب بینالمللی زنان، مدارس را در آمریکا و مهدکودکها را در استرالیا تعطیل کرد. آنها با این اقدام خود خواستار نشان دادن قدرت صنعتی، اعتراض به نابرابری جنسیتی و همبستگی در سراسر جهان بودند.
این اعتصاب که تحت عنوان یک «روز بدون زنان» به جریان افتاد، اولین حرکت بزرگ زنان از زمان راهپیمایی جهانی زنان در روز 21 ژانویه محسوب میشود و بیش از 2 میلیون زن را برای اعتراض به خشونت علیه زنان، نابرابری و ظلم به خیابانها کشاند.
زنان در این اعتصاب برای ایجاد همبستگی رنگ قرمز به تن کردند، هرچند در کشورهای مختلف رنگهای دیگری نیز استفاده شد. تعدادی از مدارس آمریکا در کارولینای شمالی، ویرجینیا و مریلند در پی درخواست زنان برای یک روز تعطیل شد.
زنان زیادی روی پلههای کنگره واشنگتن تجمع کردند، در حالی که دیگران در نیویورک، فیلادلفیا، بالتیمور، میلواکی و برکلی راهپیمایی میکردند. زنان دموکرات مجلس نیز به نشانه همبستگی به اعتصابی نمادین دست زدند.
هزاران معترض در دوبلین، پایتخت ایرلند خواستار لغو بند هشتم اصلاحیه قانونی که تقریبا به ممنوعیت سقط جنین تمام میشود، بودند.
در لندن نیز معترضان بیرون از ساختمان مجلس انگلیس سخنرانی کرده و روبه روی دادگاه خانواده در هوبرن تظاهرات کردند.
در استرالیا دهها مهدکودک و مراکز پرستاری از کودکان به خاطر اینکه بیش از 1000 نفر از کارمندان آنها برای شرکت در اعتصاب بینالمللی زنان محل کار خود را ترک کردند، تعطیل شد. 97 درصد کارمندان بخش مراقبت از کودکان در این کشور را زنان تشکیل میدهند، در حالی که اکثر آنها از پایینترین سطح دستمزد در استرالیا برخوردار هستند.
زنان در نایروبی، جایی که از ورود «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد استقبال میشد، راهپیمایی کردند. در شهر داکار در سنگال نیز زنان زیر پرچمی که روی آن نوشته بود «همبستگی سلاح ماست»، دور یکدیگر جمع شدند. قرار است روز 31 جولای روز زنان آفریقایی، اعتصاب و اعتراضات بیشتری نیز در این منطقه صورت گیرد.
حدود 200 زن در توکیو اعتصاب کرده و شعار دادند: «زن بودن بسیار دشوار است» و «صبر ما به پایان رسیده است!» و پلاکاردهایی با نوشته «بیایید آینده را تغییر دهیم» در دست داشتند.
طبق گزارش انجمن حقوق و توسعه زنان در آسیا و اقیانوسیه، بیش از 500 زن در تایلند، فیلیپین و هند در راستای احیای حقوق خود در اعتصاب بینالمللی زنان شرکت کردند. در مانیل (پایتخت فیلیپین) نیز صدها تن از فعالان حقوق زنان قبل از پیوستن به تظاهراتی بزرگتر در مقابل کاخ ریاست جمهوری، بیرون از سفارت آمریکا تظاهرات کردند. زنان فیلیپینی از «رودریگو دوترته»، رئیس جمهور این کشور درخواست کردند تا به کمبود مواد غذایی، اشتغال و صلح در فیلیپین رسیدگی کند.
اعتصابات دیگری در لبنان برای مقابله با چالشهایی که زنان خاورمیانه با آن روبه رو هستند، صورت گرفت.
اعتصاب و تظاهرات گستردهای در سراسر آمریکای جنوبی در اعتراض به مرگ زنان به دست مردان به راه افتاد.
در برزیل زنان در بیش از 60 شهر، حداقل برای یک ساعت در اعتراض به خشونت ساختاری علیه زنان تظاهرات کردند.
در هلند نیز زنان مقابل ساختمان دادگستری تجمع کردند.
در شهرهایی از فرانسه زنان به اعتراض و راهپیمایی دست زدند. در اسپانیا نیز گروههای حمایت از زنان دور یکدیگر جمع شدند و از سیاستمداران درخواست کردند تا علیه خشونت خانگی اقدام کنند.
انتهای پیام/