بدون شک داشتن خانه ای تمیز و مرتب بسیار خوب است اما با این حال زمانی که این کار تبدیل به وسواس می شوند مشکلات زیادی به بار می آید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  استفاده بیش از اندازه از شوینده های شیمیایی علاوه بر آسیب به محیط زیست سلامتی را به خطر می اندازد، چون ما ترکیبات این مواد را تنفس می کنیم. اینکه خانه را برای سال جدید تمیز و مهیا کنید قابل درک و تحسین است، اما در این بین مراقب سلامتی خود نیز باشید.

زمانی که خانه تکانی تبدیل به وسواس می شود
افراط در هر کاری نادرست است. در خصوص تمیز کردن خانه نیز افراد زیادی هستند که وسواس به خرج می دهند. در واقع افرادی که به طور دائم و وسواسی در انجام کارهای خانه و بویژه خانه تکانی اصرار می کنند، تغییرات زیادی در خلق و خو و شرایط روحی شان ایجاد می شود. این افراد حتی نمی توانند یک شی را که سر جای خود نیست تحمل کنند و حتی ساعت ها مشغول سابیدن یک محل خاص می شوند.

در این صورت است که کار خانه تبدیل به وسواس شده و فرد مورد نظر همیشه نگران، آشفته و مضطرب می شود و بدون اینکه بتواند کنترلی روی اعمال خود داشته باشد به کار خود ادامه می دهد.

خیلی از خانم ها حتی متوجه مشکل خود نیستند و آن را امری عادی و نشان دهنده خانه دار بودن می دانند. برخی از آنها نیز تمایلی به این ندارند تا مشکل را به رسمیت بشناسند و برای درمان و برطرف کردن آن اقدام کنند.


بیشتربخوانید :پوستتان را فدای خانه تکانی نکنید


بنابراین در گام اول بهتر است برخی علائم وسواس خانه داری و خانه تکانی را بشناسید که در زیر اشاره می شود:
ساعت ها وقت صرف تمیز کردن و برق انداختن دستشویی و روشویی و غیره می کنید.

ساعت ها مشغول چیدن اشیا با فاصله های میلی متری و جابجا کردن آنها می کنید.

زمانی که فرد دیگری وارد آشپزخانه می شود یا آشپزی می کند، به تمیز کردن آشپزخانه مشغول می شوید.
زمانی که اگر همه چیز سر جای خود نباشد خواب تان نمی برد.

شوینده‌ها را با هم مخلوط نکنید
البته اینکه آخر هفته را به تمیزکاری منزل بپردازید و یا چند روز خانه تکانی کنید ، مشکلی ندارد. مشکل زمانی بروز می کند که به طور افراطی و هفته ها مشغول خانه تکانی و سابیدن خانه باشید. اینکه از هر کار دیگری صرفنظر کنید تا به تمیز کردن خانه بپردازید می تواند باعث نگرانی شود.

استفاده افراطی از شوینده ها خطرناک است
همانطور که گفته شد افراط در هر کاری آسیب رسان می شود. استفاده زیاد از برخی شوینده ها و تمیزکننده ها روی سلامتی فرد و اعضای خانواده تاثیر منفی دارد.

زمانی که صحبت از آلودگی به میزان می آید همه یاد آلودگی هوا، دودی که از دودکش کارخانه ها بیرون می آید و یا محلی پر از زباله می افتند. اما واقعیت این است که شما می توانید با عادت های روزمزه تمیز کردن خانه یا خانه تکانی به محیط زیست آسیب های جدی بزنید و باعث آلودگی شوید.

امروزه در هر خانه ای که 3 تا 5 لیتر مواد سمی به صورت انواع شوینده ها و محصولات مربوط به گیاهان وجود دارد. محصولات شوینده مانند انواع شیشه پاک کن، گازپاک کن، آب ژاول و غیره باعث بروز اثرات منفی مانند مشکلات تنفسی، اختلال در سیستم غدد درون ریز و حساسیت های چشمی می شود.

توجه داشته باشید که شوینده ها هوای داخل منزل را آلوده می کنند که این مسئله 5 برابر خطرناک تر از آلودگی کوچه و خیابان است. علاوه براین، آسیب های پوستی، حالت تهوع و سوختگی ناشی از برخی محصولات جزو مسائل شایعی است که در هر خانه تکانی و یا تمیزکاری افراطی منزل بروز می کند.

زمانی که ترکیبات این قبیل محصولات با پوست و ریه ها تماس پیدا می کنند، باعث ایجاد آسیب های جدی مانند آلرژی ها و مسمومیت ها می شوند. پودرهای لباسشویی نیز از این امر مستثنی نیستند چون ترکیبات آنها از طریق تماس پوست و همچنین با پوشیدن لباس هایی که با این پودرها شسته شده اند باعث تحریک پوست و ریه ها می شوند.

حتی مایع ظرفشویی که استفاده می کنید نیز حاوی ترکیبی به نام «دی اکسین» هستند که عامل اصلی آلودگی آبهای زیرزمینی می باشد. قدرت سمی این ترکیب بسیار بالاست و به سادگی ترکیبات دیگر تجزیه نمی شود.

وایتکس و تاثیر آن روی سلامتی
وایتکس یا آب ژاول یکی از پرمصرف ترین محصولات این روزهای خانم ها است که به عنوان یکی از سفیدکننده ترین و پاک کننده ترین محصولات شناخته شده است. اما این محصول برای سلامتی بی ضرر نیست و مشکلات جدی ایجاد می کند.

آب ژاول در سال 1774 کشف شد و از آن برای سفیدکردن ملافه، لباس و غیره استفاده می شود. این ماده در آب حل می شود و سال هاست که طرفداران زیادی دارد. قدرت آنتی باکتریال آب ژاول بالاست.

با این حال به جای اینکه فکر کنید آب ژاول با نابود کردن باکتری ها و میکروب ها زندگی تان را نجات داده و برق می اندازد به این فکر کنید که شما و خانواده تان را مریض می کند. چون استفاده طولانی مدت و افراطی از آن روی دستگاه ایمنی تاثیر منفی می گذارد. به خاطر اینکه نمی تواند تفاوتی بین باکتری های خوب و مضر قائل شود و حتی باکتری های مفید برای بدن را نیز از بین می برد. علاوه براین آب ژاول باعث سوزاندن پوست، تحریک چشم ها و مخاط، واکنش های تنفسی و کاهش فشار اکسیژن خون می شود.

این ماده برای کودکان زیر 12 ماه بسیار خطرناک و آسیب رسان است و خطر بروز سینوزیت، ذات الریه یا برونشیت را بین آنها بالا می برد. آب ژاول باعث برهم زدن تعادل محیط زیست و آلودگی خاک، آب و هوا می شود.
با توجه به تمام موارد ذکر شده توصیه می شود از شوینده ها و محصولات طبیعی استفاده کنید تا کمتر در معرض خطر ترکیبات شیمیایی قرار داشته باشید.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

همه چیز دباره خانه تکانی وسوانی

برچسب ها: دانستنی ها ، خواندنی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.