به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛ شانقی مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: با توجه به علاقمندی مردم به خرید ماهی قرمز جهت سفره هفت سین باید ماهی قرمز از مراکز معتبر و بهداشتی تهیه شود وحتی المقدور از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردان به دلیل امکان نگهداری ماهی در شرایط بهداشتی نامناسب خودداری شود.
شانقی افزود: از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
وی اضافه کرد: به منظور تعویض آب هر بار ۵۰ % کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود و در هنگام تعویض آب نیازی به دستکاری ماهی نمیباشد، اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود و شستشوی کامل دستها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهی انجام شود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با اشاره به خرید گونههای ممنوع ادامه داد:عرضه هر گونه خزندگان، دوزیستان و حلزونها مجاز نیست و بعضی از گونهها مانند لاک پشت سنگاپوری و یا مینیاتوری (گوش قرمز) به عنوان مخزن بیماری باکتریایی سالمونلوز است که باعث گاستروانتریت در انسان میشود عرضه این گونهها ممنوع میباشدو از خرید آنها اکیدا خودداری گردد.
وی بیان کرد: در پایان نوروز ماهیها را در رودخانهها و یا نهرها رها نکرده و در محلهای خاصی که شهرداری مشخص نموده است رهاسازی شود.
شانقی در مورد رها سازی ماهی قرمز هم گفت: اداره کل دامپزشکی استان مرکزی با همکاری شهرداری اراک اقدام به جمع آوری ماهیان قرمز درروزهای ۱۳ و ۱۴ فروردین ماه مینمایید و مردم میتوانند برای رهاسازی ماهیان به پارک امیرکبیر، پارک شهر اراک و همچنین استخر آلومینیوم مراجعه نمایند و از رهاسازی ماهی دراستخرها، سدها و رودخانهها بدلیل جلوگیری از تغییر ژنتیکی و انتقال آلودگی به ماهیان بومی خودداری کنند.
انتهای پیام / ج